IP: *.147.49.70.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.11.10, 16:48
Kochane mamy właśnie stoję przed dylematem czy podać mojej 8 miesięcznej coreczce danonki? Słyszałam o nich różne opinie? Chciałam zapytać czy wy dawałyście je dzieciom i czy miały one po nich jakieś problemy np. żołądkowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Danonki IP: *.c148.petrotel.pl 24.11.10, 17:08
      ja podałam swojemu jak miał rok i dwa miesiące. Słyszałam różne opinie - nawet takie, że należy zacząc podawac dopiero po ukończeniu 3 roku życia. Po konsultacji z pediatrą podałam. Na reakcje czekalam ok 3-5 dni nic sie nie działo, więc co jakiś czas daję. Moja pediatra jest zdania,że dieta rocznego malucha ma przypominac dietę dorosłego chorego np po operacji. Wskazane wszystko w określonej ilości i rozsądku (raczej kotleta schabowego i bigosu nie podamy:-) )
      ...ale nie wiem, ja chyba 8miesięcznemu bym nie podała - jednak ten żołądeczek jeszcze jest delikatny
    • mika_p Re: Danonki 24.11.10, 23:36
      Nie za wcześnie na słodycze?
    • Gość: mama Re: Danonki IP: *.254.c83.petrotel.pl 25.11.10, 00:28
      ja mojemu synkowi jak miał 12 m-cy (a jest wcześniakiem ur. w 6 m-cu) podałam danonki, nie było żadnej negatywnej reakcji ale pani alergolog jak to usłyszała to dostało mi się... Powiedziałam że dla tak małych dzieci to jest misiowy jogurcik, podałam go raz i nie jestem nim zachwycona, nie rozumiem jak jogurcik może być przechowywany w szafce a nie w lodówce to co on ma w sobie? samą chemię? Teraz sunuś ma 16 -cy i je normalny serek danio waniliowy i nie ma negatywnych objawów. Co do danonków musisz spróbować sama podając dziecku, tylko nie bierz na początek truskawkowych serków, truskawka podobno najbardziej uczula-tak słyszałam.
      pozdrawiam
      • Gość: dorciano Re: Danonki IP: *.plock.mm.pl 25.11.10, 06:03
        Gość portalu: mama napisał(a):

> truskawka podobno najbardziej uczula-tak słyszałam

i słyszałaś także że Kopernik była kobietą...
        • Gość: mama synka Re: Danonki IP: *.centertel.pl 26.11.10, 13:40
          Ja podawałam swojemu synkowi jak skończył właśnie 8 miesięcy. Pierwszy raz dałam mu dwie łyżeczki i czekałam na reakcję. Nie było żadnej. Więc stopniowo zwiększałam porcję i nic nie było. Oczywiście na początku kupowałam danonki waniliowe lub śmietankowe. Nie podawaj na początku truskawkowych-truskawki uczulają. Pozdrawiam i życzę powodzenia no i smacznego
    • beata1510 Re: Danonki 28.02.11, 09:31
      Chciałam ostrzec wszystkie mamy przed Danonkami, moja pediatra od początku mówiła "żadnych danonaków!!!" ponieważ był taki czas ,że na śląsku w Katowicach cały szpital dzieci był po zatruciu Danonkami, a ja glupia od czasu do czasu podawałam, słyszałam tam i ówdzie o takich przpypadkach, ostatnio córka kuzybki tez wylądowała w szpitalu po Danonku! A ja podałam dziecku na kolację ten serek i całą noc mi biedy wymiotował tak się zatruł! Ma 2,5 roku. Już nigdy więcej!!1Ponoć to sama chemia i przereklamowane!
      • Gość: gość Re: Danonki IP: *.dynamic.mm.pl 01.03.11, 17:20
        a co nie jest chemią?
        widzę, że każdą okazję wykorzystasz, by udowodnić swój brak myślenia
        • Gość: mamasynka Re: Danonki IP: *.class96.petrotel.pl 01.03.11, 18:50
          dała pewnie przeterminowany i odkryła amerykę
          do beaty: zanim coś palniesz na forum, zadbaj o higienę w kuchni
          • beata1510 Re: Danonki 03.03.11, 13:57
            Widzę, że na "gazeta forum" jest coraz więcej ludzi lubiących obrażać innych i lubiących toczyć niezbyt mądre dyskusje. Dlatego nie mam zamiaru więcej w tym uczestniczyć bo ja nikogo nie obrażam i nie mam zamiaru tego robić. I proszę nie komentować mojej higieny w kuchni gdyż nie to było tematem tego wątku. Chciałam się podzielić opinią na ten temat ale widzę, że prostactwo na tym forum to pierwszorzędna sprawa. A może i odkryłam "ameryke" ale dopóki sama się nie przekonałam to nie mogłam napisać tego na tym forum.
            Gość portalu: mamasynka napisał(a):

> dała pewnie przeterminowany i odkryła amerykę
            > do beaty: zanim coś palniesz na forum, zadbaj o higienę w kuchni
            • Gość: do beaty Re: Danonki IP: *.dynamic.mm.pl 03.03.11, 17:40
              Nie strzelaj fochów, bo słusznie zwrócono ci uwagę. Krytykujesz bezpodstawnie w oparciu o ploteczki. Nie masz najmniejszego pojęcia o składzie danonków a tekst "Ponoć to sama chemia i przereklamowane!" rzuca na kolana.
              Jedyne co ci wyszło to nazwanie samej siebie w tamtym wątku.
    • Gość: Gosia Re: Danonki IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 20:59
      Ja bym nie dawala dziecku danonkow. Sa inne serki, lepsze.
      Danone to firma, ktora znajduje sie na czarnej liscie GMO. Po co truc takiego malucha.
      newworldorder.com.pl/artykul.php?id=1658
      Pediatrzy, ktorzy mowia danonkom NIE, maja racje.

• Gość: do Gosi Re: Danonki IP: *.plock.mm.pl 06.03.11, 22:01
        wiesz chociaż co to GMO? wątpię, usłyszałaś coś tam i boisz się...
        • Gość: Gosia Re: Danonki IP: *.ip.netia.com.pl 06.03.11, 22:27
          Wiem. I sledze na biezaco informacje na ten temat.
          Poza tym nie jest to wiedza tajemna, jak sadza niektorzy.
          • Gość: antyoszołom Re: Danonki IP: 46.182.126.* 07.03.11, 07:52
            Widać że nie masz zielonego pojęcia o gmo, poza tym co wyczytałaś w marnym zresztą artykule.
            Jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie, to napisz np. które rozporządzenie RM w Polsce porusza te zagadnienia?
            Prawo, kobieto, prawo, a nie "widzimisię" jest ważne.
            • Gość: Gosia Re: Danonki IP: 87.204.173.* 07.03.11, 14:51
              Uzyj google, to sie wszystkiego dowiesz.
              Twoje krzyki nie zmienia faktow.
              Chcesz sie truc , twoja sprawa, mnie to zwisa.
              Ja wole miec wybor.
              • Gość: do Gosi Re: Danonki IP: *.dynamic.mm.pl 07.03.11, 15:30
                Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Uzyj google, to sie wszystkiego dowiesz.

buahahahahahhaha
              • Gość: mavie Re: Danonki IP: *.torservers.net 07.03.11, 16:06
                ktoś cię zapytał o konkrety, a ty reagujesz kompletną ignorancją i bzdetami o krzyku
                wstydzisz się przyznać że na czymś się nie znasz? bo to że nie znasz się jest oczywiste.
                nie jestem zwolenniczką GMO, ale potrafię wymienić dlaczego, w przeciwieństwie do ciebie.
                wstyd!
                • Gość: Gosia Re: Danonki IP: *.ilm.warszawa.sint.pl 07.03.11, 19:21
                  Biologiem molekularnym ani genetykiem nie jestem, to fakt.
                  Ale to nie forum eksperckie, a google naprawde nie boli ;-)
                  I czego tu sie wstydzic?
                  Phiiii...
              • Gość: madzia Re: Danonki IP: *.122.c88.petrotel.pl 07.03.11, 18:51
                Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Chcesz sie truc , twoja sprawa, mnie to zwisa

Skoro ci zwisa to pewnie penis. Gratuluję głupoty. Trujesz się bardziej na ulicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka