Dodaj do ulubionych

Promy AD 2013

26.05.13, 20:23
Próbuję zaplanować sobie coś na wrzesień, czyli szukam rozkładu promów na Cyklady. A tu nic, poza jednym speed-em nie ma żadnego normalnego anka czy blue stara. W ubiegłych latach o tej porze chyba można już było zobaczyć wszystkie rozkłady? Przecież to już koniec maja. Permanentny strajk, czy ceny ułożyć nie mogą? Może macie jakieś info od przewoźników?
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: Promy AD 2013 27.05.13, 00:06
      Gosiu,

na stronie, do której link (podniosłam wątek) zamieeściłaś lata temu a o który dbam bardzo - pokazują się promy na wrzesień. Sprawdziłam połączenia na Amorgos, na Folegandros, Donoussę, Anafi - widać promy. OK, na Sikinos z Pireusu nic nie znalazłam ale może nic nie pływa bezpośrednio - też może być. Dziś promów nie ma wiele (na Folegandros w zasadzie tylko szybkie), ale nie jest tak, że ich nie ma w ogóle.
      Próbowałaś przez tę "swoją" stronę, która jak dotąd nigdy mnie nie zawiodła?
      • m.c.r Re: Promy AD 2013 27.05.13, 08:54
        Również mam wrażenie, że promów jest po prostu mniej. Zostałem skazany na SeaJeta (tak, to ta Twoja ulubiona puszka) i Aegean Speed Lines (to druga Twoja ulubiona wink ), przy czym nawet na stronie armatora widzę, że z 3 Aeolos Kenteris pływa jedynie jeden (III), rozkłady dla I i dla IV nie są ułożone (albo ich nie ma).
        Z rynku zniknął zdaje się 2 lata temu archaiczny GA Ferries, to też kilka łajb mniej.
      • malgosia-t-13 Re: Promy AD 2013 27.05.13, 19:47
        Nie to, że nic. W interesującym mnie terminie jeden szybki jest. Mój niepokój wywołuje brak rozkładu ANEK po Cykladach. W ubiegłym roku można było zapakować się z Pireusu na noc i rano obudzić się na Milos (lub dalej na Folegandros). Samolot z moim bratem(mamy razem płynąć) ląduje 12.15, a speed odpływa o12.00.
        • m.c.r Re: Promy AD 2013 27.05.13, 20:57
          Jeśli masz na myśli pływanie między wyspami, to z Milos połączenia ma Cyclades Ferries (jakiś zdaje się odłam Ionian Ferry czy innego Zante Ferries) oraz ANEKa twór pod nazwą Aegean Pelagos.
          Z Pireusu na Milos w tym roku tylko szybkie (wybieramy się tam ponownie w czerwcu) - albo SeaJet albo właśnie Aegean Speed Lines.
          • m.c.r Re: Promy AD 2013 27.05.13, 20:58
            Sprawdź też połączenia lotnicze Olympic Air. Może być taniej (sam bym skorzystał gdyby nie godziny połączeń) niż katamaran.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka