Dodaj do ulubionych

czy ktos z was byl na Serifos?

05.05.07, 15:02
wybieramy sie po raz pierwszy do Grecji ( ale o tym byl poprzedni wateksmile).
zastanawiamy sie nad wyspa Serifos, a dokladniej kilkudniowym wyskokiem. Czy
ktos juz tam byl? Jakie wrazenia?
Obserwuj wątek
    • bebicka Re: czy ktos z was byl na Serifos? 06.05.07, 09:50
      A patrzylas na stroe bebiak???
      www.betaki.friko.pl
      nie pamietam akurat czy na tej wsypie byla,ale polecam stronke i tak.
      pozdrawiam
      Maraska
      • ewamewa2 Re: czy ktos z was byl na Serifos? 07.05.07, 13:48
        dziekuje za linka. Bardzo sie przydasmile
        • amigo50 Re: czy ktos z was byl na Serifos? 09.05.07, 14:46
          Był.
          Zachwycać się specjalnie nie ma czym. Odwiedzić, naturalnie, trzeba chociażby
          dla dość ciekawej Chory i drogi do niej. Z Chory roztacza się bardzo ładny
          widok na zatokę i okolicę, ale jakoś nie widzę się tam dłużej niż dwa dni.
          A może ja się mylę?
          A bo to pierwszy raz?
          A co było z Kithnos, o którym zmieniłem zdanie (nie wspominając już Santorynu).
          Na dzisiaj jednak też mi się widzi, że Sifnos jest zdecydowanie ciekawsze.
    • greeks Ja sugeruję... 06.05.07, 13:03
      ...malą zmianęsmile Jeśli już zechcecie na chwilę wyskoczyć z Aten i myslicie o
      Serifos,to poplyńcie krok dalej na Sifnos. Moim zdaniem o niebo ladniejsza od
      Serifos,niezbyt duża,w sam raz na kilka dni. Co prawda mam slabość do Sifnos
      ale myślę,ze forumowicze sie zgodzą ze to lepszy wybór. Wszystko,co móglbym Wam
      napisać i odpowiedzi na wiekszość pytań o wyspie znajdziecie tu:

www.greektravel.com/sifnos/index.html#siteindex
      Pozdrawiam
      • takis3 Re: Ja sugeruję... 09.05.07, 15:50
        Rowniez mam slabosc do Sifnos,moja pierwsza zdobyta wyspa,4 godz promem
        Bardzo fajna propozycja.
        A ja mam taka-z Pireusu poplynac na Hydre i Spetses po jednym dniu powiedzmy, a
        tam co drugi dzien przyplywaja stateczki wycieczkowe,pewnie dalo by sie dogadac
        z kapitanem i pod wieczor jestescie w Tolo na Peloponezie,kilka km od uroczego
        Nafplio z ktorego latwo sie dostac do Aten 2 godz PKSem.
        Pozdrawiam t3
        • bebiak Re: Ja sugeruję... 09.05.07, 16:26
          Sifnos - urocza, z wielką frajdą spędziłam tam tygodniowe wakacje na przełomie
          sierpnia/września 2005. O Chorze na Serifos marzyłam od zawsze stąd będąc na
          Sifnos musiałam tam się znaleźć - jedna z najpiękniejszych Chor i dla mnie sama
          czołówka, choć ponoć ta na Patmos warta grzechu (nie byłam na Patmos dotąd).
          Na Serifos wakacji spędzać bym nie chciała ale odwiedzić ją na choćby dwa dni -
          wspaniała sprawa. To kwestia upodobań - dla mnie mimo, że lubię niezatłoczone
          miejsc i klimatyczne wyspy (a taką jest Serifos), to wyspa zbyt uboga w miejsca
          skąd mogę czerpać wrażenia i emocje, ale po Chorze mogłam łazić godzinami (i
          nie ukrywam, że chętnie bym po niej sobie jeszcze kiedyś połazikowała).
          Nie piszę adresu stronki, bo już Maraska podała - tam sporo moich amatorskich
          fotek i z Sifnos i z Serifos.
          Pozdrawiam
          B.
    • ewamewa2 Re: czy ktos z was byl na Serifos? 10.05.07, 16:39
      dziekujemysmileo stronce, jak juz pisalam, wiemy i korzystamy z niej. Wciaz nie
      wiemy gdzie sie wybierzemy, bo to rzeczywscie pierwszy raz, stad luzne pytanie
      akurat o te wyspe. Wszystkie propozycje sa mile widzianesmile
      • ewamewa2 Re: czy ktos z was byl na Serifos? - odświeżenie 07.06.07, 11:18
        Zostało nam jeszcze 6 tygodni do wyjazdu. wyspe ju chyba wybralismy, ale
        zaczęlismy w międzyczasie zastanawiać się nad nocleami i cenami. Czy powinniśmy
        rezerwować noclegi wcześniej, czy jest szansa znależć jakąs przytulną, małą
        kwaterkę?
        • amigo50 Re: czy ktos z was byl na Serifos? - odświeżenie 14.06.07, 05:30
          Znajdziecie kwaterę na miejscu, mimo tego, że jak wynika z prostego wyliczenia
          będziecie tam na początku sierpnia, który jest najbardziej gorącym okresem w
          sensie dosłownym kwaterowym.
          A co to za wyspa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka