Gość: mich IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.03.04, 11:23 Prosze ojakieś wasze opinie o taliej czeskiej marce rowerów jak Olpran i Dominator czy warto to kupowac? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: geodeo Re: OLPRAN IP: *.chello.pl 08.10.04, 15:29 pierwszego zajezdziłem 94-96, model ze słonikiem (nie śmiej się oni tak mają no w końcu Czesi),osprzęt standart, klasa zdaje się Enduro.Rozleciała się piasta, przeżutka,widelec i standartowe obręcze. Jezdziłem po wszystkim po czym się dało a słonik wiadomo zwierze delikatne. Drugi właśnie się kończy 99-2001 model "mercury" z nosorożcem klasa Enduro (zdaje się).Jeżdze tak jak zwykle. Rada: prosty widelec ( w łukowatych inaczej rozkładają się naprężenia, one po prostu się wyłamują),koła- podwójne obręcze, X large hub-y,mam V-brake al-saccon (nie narzekam) przerzutnia np: accera i powinno być nienajgorzej.Myśle że spokojnie znajdziesz taki model.Generalnie marka warta kasy jaką za nią chcą, na dodatek nie za bardzo topowa więc jak już kogoś skroją to raczej jakiegoś gianta albo scotta.nosiemano Link Zgłoś
Gość: xxx Re: OLPRAN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.04, 18:10 Mam Olprana Tomahawka od kwietnia 2004. Rowerek z małą ramą, widelec RST Capa TL- prawie jak sztywniak ;), gro osprzętu w VP i Kalloy'a, korba Suntour. Co ja co ale przy mojej masie prawie 80 kg rowerek dużo wybacza. Ani razu nie smarowany a mimo to chodzi bez żarzutów. Jedyne z popsutych rzeczy to pedały - ale to normalka. Tylna przerzuta Altusa, przód coś z TY-XX, kiepne hantle :( ale za cenę 949 zł nie znajdziesz nic lepszego. Szkoda że nie było wyboru w markiecie z innych modeli. Olpran nie jest zły.... Link Zgłoś
Gość: machonik Re: OLPRAN IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.05, 14:19 Posiadam rower marki Olpran i napewno nie zamienił bym go na meride czy authora. Jest dużo wytrzymalszy niż w/w marki. szczeże polecam Link Zgłoś