Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW!

24.06.04, 13:56
    Potrzebujemy chętnych do rozklejania plakatów w oddalonych od Śródmieścia
    dzielnicach Warszawy. Środowe patrole obejmują swoim zasięgiem głównie
    Centrum, a przydałoby się zareklamować Masę także w innych dzielnicach.
    Zgłaszajcie się za pośrednictwem maili, podawajcie namiary albo przybywajcie
    na środowe patrole (róg Nowogrodzkiej i Marszałkowskiej – ścieżka rowerowa) o
    godz. 16.00 lub po 18.30 na Nowogrodzką 46/6 – dostaniecie plakaty do
    rozklejenia w waszej okolicy. Najlepiej zrobić to 7–10 dni przed kolejną Masą.
    Niech wasi koledzy, znajomi, przyjaciele i sąsiedzi też dowiedzą się o naszej
    akcji :-)
    Obserwuj wątek
      • cintus Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 04.07.04, 16:23
        Mogę porozwieszać... :)
        O masie dowiedziałem się właśnie z plakatu na szybie serwisu rowerowego (dobry
        pomysł, super dobre miejsce), teraz rozejrzałem się po stronce i w sumie wiem
        co i jak... mieszkam na Stegnach-Dolny Mokotów, a ktoś jeszcze?
        Kontakt: cintus@gazeta.pl, # gg: 1145333.
        • yoshee Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 04.07.04, 18:15
          No patrz, ja mieszkam na Sadybie i żadnego plakatu w okolicy (Sadyba, Stegny)
          nie widziałem. Chętnie też pomogę.

Jeżeli nie wpadnę wreszcie na patrol to może Ania (która porwała mój rower :P)
          weźmie dla mnie pare plakatów do rozklejenia :)
          • trawers01 Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 04.07.04, 19:02
            S u p e r !
            O to chodziło; zgłaszajcie się z różnych dzielnic Warszawy - zależy nam na tym,
            żeby o naszej Masie wiedziało jak najwięcej ludzi w mieście. Przecież na
            rowerach jeżdżą tysiące osób, a plakaty widzać na ogół tylko w Śródmieściu.
            Jedna ważna uwaga: nie rozklejajcie plakatów wcześniej jak w połowie miesiąca,
            najlepiej 1-2 tygodnie przed datą kolejnej Masy. Mamy duże plakaty (A2) i małe
            A4 - też bardzo fajne i łatwe do naklejania. Kontaktujcie się ze Skelerem na
            Tlenie (marcinm5), przez forum (myślę, że na pewno to czyta) i umawiajcie się
            na odbiór plakatów.
            Mam nadzieję, że Skeler, Czajnik, Raffi lub ktoś inny poda tutaj na forum daty
            i godziny, kiedy będzie można odebrać plakaty na Nowogrodzkiej.
            Wasza pomoc jest bardzo potrzebna - dzięki wam informacja o naszej imprezie
            będzie mogła dotrzeć nawet w odległe miejsca. W rezultacie lipcowa Masa będzie
            mogła być jeszcze większa! :-)
            Pozdro!
            -
            • xun_vixx Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 04.07.04, 21:02
              Nie wiem czy ma sens moje wieszanie plakatow na tzw. zadupiu (ozarow
              mazowiecki), jako ze to dosc daleko od masy i liczac same dojazdy ozarow-masa-
              ozarow wychodzi kolo 40km, wiec malo kto bedzie w stanie. Chyba ze sie doczepi
              dopiske, ze juz mozna busem rower i za darmo (nie liczac biletu dla opiekuna
              malego rowerka).
              Z kolwi jak jade na trase tradycyjnym przejazdem przed masa (lub czesciej na
              trasie ozarow-masa-targowek) to moge zabrac plakaty i ponaklejac
              gdznieniegdzie. Zwykle jade przez wole na prage, mijam pare duzych sklepow po
              drodze, w tym na pewno jeden sklep rowerowy. Pytanie co na naklejania plakatow
              powie ochorna takich sklepikow jak wapark albo cus :)

Tak czy siak pozostawiam do dyskusji, a bedzie trzeba to bede w miescie teraz
              pare razy po niedzieli i bede mogl zawinac kttoregos razu po plakaty. Na dniach
              takze zajme sie ostatnimi przygotowaniami przyczepki i roweru na mase. Ale czy
              cos wypali a jak tak to co z przyczepka to bedzie wiadomo w przeddzien. Jako ze
              mam z grubsza wybor: przyczepka albo blotnik.

Rowerrozdrrowienia
            • cintus Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 04.07.04, 21:04
              trawers01 napisał:

> S u p e r !
              > O to chodziło; zgłaszajcie się z różnych dzielnic Warszawy - zależy nam na
              tym,
              >
              > żeby o naszej Masie wiedziało jak najwięcej ludzi w mieście. Przecież na
              > rowerach jeżdżą tysiące osób, a plakaty widzać na ogół tylko w Śródmieściu.

No, no... gdybym przeczytał ten plakat na dzrzwiach serwisu i wszedł na stronkę
              wcześniej to już bym zaliczył Masę (jeszcze nie byłem).

> Jedna ważna uwaga: nie rozklejajcie plakatów wcześniej jak w połowie
              miesiąca,
              > najlepiej 1-2 tygodnie przed datą kolejnej Masy. Mamy duże plakaty (A2) i
              małe
              > A4 - też bardzo fajne i łatwe do naklejania.

Tzn. a macie jeszcze takie plakaty jak widziałem? Uważam, że to prosty a
              genialny pomysł z naklejaniem plakatu informującego o Masie (że w każdy ostatni
              piątek na Zamkowym - wszyscy rozwerzyści łaczcie się...:) na szybie przy
              drzwiach do serwisów rowerowych - mijesce idealne. Jeśli nie macie takich to
              sam wydrukuję.

> Kontaktujcie się ze Skelerem na
              > Tlenie (marcinm5), przez forum (myślę, że na pewno to czyta) i umawiajcie się
              > na odbiór plakatów.
              > Mam nadzieję, że Skeler, Czajnik, Raffi lub ktoś inny poda tutaj na forum
              daty
              > i godziny, kiedy będzie można odebrać plakaty na Nowogrodzkiej.

Czekam na kontakt - Tlenu nie mam, ale mail: cintus@gazeta.pl, # Gadu-Gadu:
              1145333 no i forum.

> Wasza pomoc jest bardzo potrzebna - dzięki wam informacja o naszej imprezie
              > będzie mogła dotrzeć nawet w odległe miejsca. W rezultacie lipcowa Masa
              będzie
              > mogła być jeszcze większa! :-)

Też licze na to, że na lipcowej będzie można liczyć rowerzystów nie w setkach a
              tysiącach. ;) To trzeba by poreklamować plakaty, ulotki (+ powiedzenie po
              krótce o co chodzi) do ręki rowerzystów spotkanych na trasie, drodze rowerowej.
              A i jeszcze jakieś info w gazecie (GW Stołeczna, ŻW, lokalne!) o Masie (czy
              zbliża się jakaś rocznica, jublieusz, a może najbliższa masa będzie różnić się
              od dotychczasowych? - każdy powód dobryu by dali jakieś info). A efekt
              murowany! :)
              • cintus Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 04.07.04, 21:13
                Aha zasięgiem rozwieszana mogę objąć np. Dolny Mokotów (Czerniaków, Sadyba,
                Stegny), Wilanów i kawałek Ursynowa.
                A przy okazji o co chodzi z kinem Muranów po Masach?
                A jeszcze czy można gdzieś u was załatwić sobie flagę - wypożyczyć, kupić (za
                ile?) na przjazd masowy?
                • xun_vixx Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 06.07.04, 16:16
                  cintus napisał:

> Aha zasięgiem rozwieszana mogę objąć np. Dolny Mokotów (Czerniaków, Sadyba,
                  > Stegny), Wilanów i kawałek Ursynowa.
                  > A przy okazji o co chodzi z kinem Muranów po Masach?
                  > A jeszcze czy można gdzieś u was załatwić sobie flagę - wypożyczyć, kupić (za
                  > ile?) na przjazd masowy?
                  >
                  Na "szprychowki" jest wjazd z rowerem poldarmo na seanse w kinie muranow po
                  masie (w dniu masy).
                  Flage najlepiej zrobic wlasna, a jak by co to pokrec sie na masie kolo rydwanu
                  Rowerrorafiego, tam zwykle bywaja flagi. Ja na ostatniej masie zaliczylem
                  przejazd z flaga. POLECAM przygotowac wczesniej rower by moc przymocowac do
                  niego flage (albo inny kij od szczotki mniej wiecej), bowiem prowadzenie roweru
                  z flaga w garsci to juz wyczyn a dodajac do tego rozdawanie ulotek
                  przejezdzajacym obok kierowcom (wszystko jednoczesnie) to juz zaczyna
                  podchodzic pod mistrzostwo... dodajmy jeszcze zajmowanie ust gwizdkiem ::)
                  • roweroraffi Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 06.07.04, 20:56
                    xun_vixx napisał:

> Flage najlepiej zrobic wlasna, a jak by co to pokrec sie na masie kolo
                    rydwanu
                    > Rowerrorafiego, tam zwykle bywaja flagi. Ja na ostatniej masie zaliczylem
                    > przejazd z flaga.

Tak, bo ktoś z Patrolu nie brał flagi to była jedna w zapasie ale nie zawsze
                    tak jest, bo flag mamy mało :-) Kto pierwszy ten lepszy ;-)

> POLECAM przygotowac wczesniej rower by moc przymocowac do
                    > niego flage (albo inny kij od szczotki mniej wiecej), bowiem prowadzenie
                    roweru
                    >
                    > z flaga w garsci to juz wyczyn a dodajac do tego rozdawanie ulotek
                    > przejezdzajacym obok kierowcom (wszystko jednoczesnie) to juz zaczyna
                    > podchodzic pod mistrzostwo... dodajmy jeszcze zajmowanie ust gwizdkiem ::)

Zgadzam się... przymocowanie flagi bez taśmy klejącej i czasem drutu w
                    pośpiechu na 10 minut przed ruszeniem masy to niestety też nie najleopszy
                    pomysł... warto opracować sobie jakiś patent (zwróćcie uwagę na patent
                    Czajnika - to chyba optymalne rozwiązanie ;-)
                • roweroraffi Flagi i kino Muranów 06.07.04, 20:52
                  cintus napisał:

> A przy okazji o co chodzi z kinem Muranów po Masach?

Po każdej Masie w kinie jest seans wieczorny. Masowicze ze szprychóką okazaną w
                  kasie o ile pamiętam mają jakąś zniżkę tam na ten seans właśnie :-)

> A jeszcze czy można gdzieś u was załatwić sobie flagę - wypożyczyć, kupić (za
                  > ile?) na przjazd masowy?

Generalnie jest tak, że każdy z nas przed Masą bierze swoją flagę z siedziby na
                  Nowogrodzkiej na Masę, a potem odwozi (tu czasem nie musi sam, bo ja odwożę
                  przyczepkę częstokroć).
                  Jak się pojawisz przed Masą pomiędzy 16.30 a 17.30 na Nowogrodzkiej 46 m6 to
                  napewno ktoś (być moze ja) pozyczy Ci flagę na Masę. Generalnie jednak flag
                  jest mało i trzebaby domalować i dokupić kijków, a także obszyć te istniejące
                  by się kijów trzymały.
            • roweroraffi Daty i godizny kiedy można odebrać plakaty 06.07.04, 20:46
              -Każda środa pomiędzy 18.00 a 20.00 - osobiście wręczę :-)
              -Każda Masa Krytyczna, Masa Nocna - osobiście wręczę, ale ilość egzemplarzy
              ograniczona pojemnością przyczepki

W zasadzie można też codzień pomiędzy 8 a 14 przyjechać na Nowogrodzką 46 m.6 i
              po zadzwonieniu domofonem powiedzieć, że się przyjechało po plakaty Masy i ktoś
              Wam wyda ile potrzeba.
              • yoshee Re: Daty i godizny kiedy można odebrać plakaty 07.07.04, 00:37
                roweroraffi napisał:
                > -Każda środa pomiędzy 18.00 a 20.00 - osobiście wręczę :-)

A, że tak spytam, gdzie? :P Rozumiem, że patrol jest od 16, a o 18 gdzie Cie
                szukać? Lokal na Nowogrodzkiej...?
                • roweroraffi Re: Daty i godizny kiedy można odebrać plakaty 07.07.04, 08:55
                  yoshee napisał:

> A, że tak spytam, gdzie? :P Rozumiem, że patrol jest od 16, a o 18 gdzie Cie
                  > szukać? Lokal na Nowogrodzkiej...?

Lokal na Nowogrodzkiej 46 m. 6.

P.s. O ile mi wiadomo, to Patrol w obecnej chwili odbywa się nieregularnie a
                  więc nie koniecznie w środy od 16 do 18.
          • ashimi Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 05.07.04, 00:24
            yoshee napisał:
            >
            > Jeżeli nie wpadnę wreszcie na patrol to może Ania (która porwała mój rower :P)
            > weźmie dla mnie pare plakatów do rozklejenia :)

Zaraz "porwała"! Tylko pożyczyła w celach wyższych^^
            A plakaciki mogę Ci przywieźć, leniu koszmarny :P
            • roweroraffi Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 06.07.04, 20:57
              ashimi napisała:

> yoshee napisał:
              > >
              > > Jeżeli nie wpadnę wreszcie na patrol to może Ania (która porwała mój rower
              > :P)
              > > weźmie dla mnie pare plakatów do rozklejenia :)
              >
              > Zaraz "porwała"! Tylko pożyczyła w celach wyższych^^

Hmmm... czy to ten słynny "pożyczak" co miał luzy w kierownicy większe niż skok
              w amorze ???? ;-)))
              • ashimi Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 06.07.04, 23:39
                roweroraffi napisał:

> Hmmm... czy to ten słynny "pożyczak" co miał luzy w kierownicy większe niż skok
                > w amorze ???? ;-)))

Nie, to nie ten. Yoshee ma na myśli mniej słynnego Pożyczaka 2, na którym
                miałam okazję jechać na nocnej masie. Rumak też czarny, ale tym razem firmowo (i
                żadnych śladów różu:)
                • roweroraffi Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 07.07.04, 08:57
                  ashimi napisała:

> roweroraffi napisał:
                  >
                  >
                  > > Hmmm... czy to ten słynny "pożyczak" co miał luzy w kierownicy większe niż
                  > skok
                  > > w amorze ???? ;-)))
                  >
                  > Nie, to nie ten. Yoshee ma na myśli mniej słynnego Pożyczaka 2, na którym
                  > miałam okazję jechać na nocnej masie. Rumak też czarny, ale tym razem firmowo
                  (
                  > i
                  > żadnych śladów różu:)

No to wiem, który :-). Ale ten pierwszy był fajniejszy ;-P

Że tak z innej strony zapytam...jak idzie szukanie roweru dla siebie? Kupiłaś
                  już coś, albo masz na oku?
                  • ashimi Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 07.07.04, 18:45
                    roweroraffi napisał:

> No to wiem, który :-). Ale ten pierwszy był fajniejszy ;-P
                    >
                    > Że tak z innej strony zapytam...jak idzie szukanie roweru dla siebie? Kupiłaś
                    > już coś, albo masz na oku?

Na oku mam 2-3 rowerki, wszystkie boskie, cudowne i wspaniałe, ale muszę sobie
                    troche dorobić, do kwoty, którą do tej pory udało mi się uzbierać. Później czeka
                    mnie wypróbowanie każdego z nich tzn. mała jazda próbna i podjęcie ostatecznego
                    wyboru. Niestety... to jeszcze rtochę potrwa a ja już o niczym innym nie
                    myślę... tylko jowejek :)
      • kajak20 Re: POTRZEBNI CHĘTNI DO ROZLEPIANIA PLAKATÓW! 06.07.04, 14:42
        Jestem chętny. Dzielnica - Bielany. Nie znalazłem nigdzie maila takze zostawie
        swoj kajak_p@wp.pl lub gg: 4084783. Pozdrawiam Paweł
        • czajnik74 POTRZEBNI - potrzebujący ZAPRASZAM NA TERMINY 07.07.04, 10:14
          Podobnie jak w zeszłym tygodniu AKCJĘ PLAKATOWANIA zaczniemy w piątek 23 LIPCA
          i w poniedziałek 26 LIPCA przed masą.

Zbiórka tam gdzie zawsze - czyli w miejscu rozpoczęcia patrolu o 16,30.

W piatek napewno bedę całość prowadził - więc wszysytkich zapraszam. Liczę, że
          Rafi w poniedziałek nas wesprze.

Jest jeszcze jedna sprawa organizacyjna(taśmy i leje) ale dam nie długo znać.

pozdrawiam

czajnik
          • roweroraffi Re: POTRZEBNI - potrzebujący ZAPRASZAM NA TERMINY 07.07.04, 10:32
            czajnik74 napisał:

> W piatek napewno bedę całość prowadził - więc wszysytkich zapraszam. Liczę,
            że
            > Rafi w poniedziałek nas wesprze.

O ile zdążę wrócić z CROTOS-u to wesprę, a różnie może być, bo Crotos kończy
            się dla mnie 19 wieczorem. 20 pewnie zacznę powrót ze Szczawnicy do Nowego
            Targu i tylko od środka lokomocji i tego, czy odwiedzę rodzinę w Nowym Targu
            zależy czy będę 23 w Warszawie. Wolę nie obiecywać :-)
      • cintus nO TO... ;) 07.07.04, 11:00
        No to... mam nadzieję, że jak dziś się pojawię ok. 18 na Nowogrodzkiej to
        jakieś materiały dostanę (za darmo?) a co do flagi... lipcowa masa będzie moją
        pierwszą, ale jeśli trafi się flaga, bo np. zostanie jedna lub więcej to mam
        taki patent: plastikowe zapinki co się zapinają a już nie odpinają - to jest
        suuuper. :)
        • roweroraffi Re: nO TO... ;) 07.07.04, 11:47
          cintus napisał:

> No to... mam nadzieję, że jak dziś się pojawię ok. 18 na Nowogrodzkiej to
          > jakieś materiały dostanę (za darmo?)

Plakaty napewno, ulotki o Masi jak masz chęć porozdawać rowerzystom też damy.
          Naklejek się nie spodziewaj, bo od roku nie ma i nie będzie póki nie będzie
          kasy na wydruk.

> a co do flagi... lipcowa masa będzie moją
          > pierwszą, ale jeśli trafi się flaga, bo np. zostanie jedna lub więcej to mam
          > taki patent: plastikowe zapinki co się zapinają a już nie odpinają - to jest
          > suuuper. :)

Nie wiem, widziałem różne patenty na montaż ale tego akurat jeszcze nie...
          zobaczymy, czy się sprawdzi ;-)
          • cintus nO TO... ja już swoje plakaty mam ;) 10.07.04, 17:59
            No to ja już swoje plakaty odebrałem, i powoli namierzyłem miejsca nalepiania,
            a propos możecie coś poradzić jeszcze gdzie nalepiać, czy na tych okrągłych
            słupach można?
            • skeler Re: nO TO... ja już swoje plakaty mam ;) 10.07.04, 18:10
              gdyby w warszawie byly miejsca, gdzie mozna legalnie powiesic plakat, to miasto
              nie byloby tak nimi oblepione. okragle slupy ogloszeniowe naleza do preywatnej
              firmy i bez placenia nie mozna nic tam teoretycznie wieszac...
              dlatego pozostaje lepic gdzie popadnie ;-)
            • xun_vixx Re: nO TO... ja już swoje plakaty mam ;) 10.07.04, 20:32
              Wieszac mozna wszedzie... ale jak sie zostanie na tymzlapanym to samemu sie
              zawisnie, bez procesu oczywiscie ::)
              A tak to jest tak jak Skeler napisal. Generalnie nie ma w wawie miejsc gdzie by
              mozna legalnie jakies ogloszenie przyczepic, aczkolwiek nagminnie sie przykleja
              plakaty gdzie_popadnie_byle_byly_dobrze_widoczne a i w miare mozliwosci jak
              najwiecej ich sie klei...
            • yoshee Re: nO TO... ja już swoje plakaty mam ;) 11.07.04, 23:17
              cintus napisał:
              > No to ja już swoje plakaty odebrałem, i powoli namierzyłem miejsca nalepiania,

Też plakaty odebrałem i będę rozwieszał.
              Pewnie nalepię swoje zaraz jak Ty skończysz rozklejać, w ten sposób nie
              podkradnę upatrzonych już przez Ciebie miejsc :]
              (swoją drogą sorry, że nie mogłem sobie przypomniec Twojego nicka na
              Nowogrodzkiej :P)

pzdr,
              Yosh
              • cintus Re: nO TO... ja już swoje plakaty mam ;) 12.07.04, 16:36
                A to yoshee to ty... <lol> :) No to się zobaczy jak ta okolica bedzie
                oplakatowana... może razem okleimy duże okrągłe słupy przy Sobieskiego?...
                • yoshee Re: nO TO... ja już swoje plakaty mam ;) 13.07.04, 00:15
                  Te słupy reklamowe przy skrzyżowaniach co koło nich od czasu do czasu gliny
                  parkują? IMHO ludzie, a zwłaszcza rowerzyści, na nie nie patrzą. Trzeba by
                  przykleić coś przy ścieżce rowerowej na Sobieskiego - tam się wolno jeździ
                  rowerem :/ Poza tym oczywiście serwisy/sklepy rowerowe, może nawet gdzieś na
                  terenie kościoła :]

Myślałem nad zrobieniem czegoś wąskiego do przyklejenia na cienkich słupkach
                  przy przejściu dla pieszych/rowerzystów, gdzie czasem trzeba stać na czerwonym
                  i nie ma co robić przez chwilę :P
                  • czajnik74 RE: nO TO... ja już swoje plakaty mam ;) 13.07.04, 09:16
                    kwestia rozlepiania - konsekwencje co i jak?
                    jak juz skeler pisał i nie tylko, problem w mieście stołecznym jest duzy -
                    dlatego taki syf mamy - oblepione wszędzie miasto bo brak jest
                    ogólnosdostępnych powierzchni dla mieszkańców. lepic legalnie możemy tylko za
                    zgodą np. sklepu/serwisu rowerowego w tymże miejscu. nie spotkałem się z
                    odmową. a legalne ? takich nie ma. każde nalepienie na skrzynkę stoenu, tepsy,
                    innych służb, płotów jest nielegalne! grozi za to od pouczenia, spisania po
                    mandat karny nawet! miejcie tego świadomość. są powierzchnie na terenie UW, ASP
                    gdzie mozna wieszać wew budynków, na tablicach ale to wyjatki.
                    na ostatnim patrolu plakatowym - doszło do przykrej sytuacji: straż miejska
                    przy końcu plakatowania/okolice ZUSU/ chciała sobie porozmawiać z jednym z nas.
                    nie ja na szczęście byłem organizatorem tej kiepskiej imprezy. na moich
                    patrolach nikt nie `ginie` bo dla mnie bezpieczęnstwo jest ponad wszystko -
                    jak ktoś chce szczegóły co do miejsc plakatowania - zapraszam na patrol.

pozdro

czajnik
                    • ashimi Re: RE: nO TO... ja już swoje plakaty mam ;) 13.07.04, 22:31
                      czajnik74 napisał:
                      > na moich
                      > patrolach nikt nie `ginie` bo dla mnie bezpieczęnstwo jest ponad wszystko

Ależ czajniku! Każdy chciałby zginąć za Sprawę ;)
                      • roweroraffi Re: RE: nO TO... ja już swoje plakaty mam ;) 22.07.04, 09:02
                        ashimi napisała:

> czajnik74 napisał:
                        > > na moich
                        > > patrolach nikt nie `ginie` bo dla mnie bezpieczęnstwo jest ponad wszystko
                        >
                        > Ależ czajniku! Każdy chciałby zginąć za Sprawę ;)

Ja tam wolę Sprawę wygrać niż za nią ginąć :-) A swoją drogą, kto zginął na tym
                        moim Patrolu, bo z tego co wiem, to strat w ludziach nie było, za to była
                        zbędna panika w stylu zdejmijcie kamizelki... tak jakbym się bez kamizeli z tą
                        przyczepą dostatecznie w oczy nie rzucał :-)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka