Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Arkus Delta 1100 T

IP: *.acn.waw.pl 29.06.04, 03:03
    Mam prosbe do wszystkich "forowców".Co myslicie o rowerze Arkus Delta 1100 T ?
    Niechodzi mi o osprzet ani dane techniczne tylko o firme.Wiem ze nie jest to
    wkoncu Giant czy Wheeler,ale do 800 zl na acerze lub altusie nic nie dostane
    z wyzszej polki.Na stronie firma sie bardzo dobrze prezentuje.Jednak
    przeczytalem kilka opoini na forach... no i zbytnio mnie to nie
    podbudowalo.Ludzie pisza ze kupili rower arkusa nie zrobili 100 km a tu juz
    luzy , odpadniecie pedala.Czy ktos moze nie wie czy ten rower mozna porownac
    z "supermarketowcem". Bardzo bym prosil o jakas opinie. Aha i jeszcze gdzie
    mozna nabyc te rowery w Warszawie.Strona Arkusa: www.arkus.com.pl
    Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za odpowiedz.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Robal Re: Arkus Delta 1100 T IP: 217.153.88.* 02.07.04, 09:46
        Czesc,

Wlasnie wczoraj nabylem taki rowerek. Mam nadzieje ze bedzie OK. Co do luzow i
        ewentualnych awarii to moze sie to zdazyc z kazdym sprzetem, ale jak ktos ma
        Gianta czy Wheelera to nie chwali sie tym, bo wstyd taka dobra marka i
        awaria :))
        Trzeba tego po prostu pilnowac jak cos sie zaczyna dziac to od razu trzeba to
        korygowac i najlepiej po pierwszym krotkim okresie eksploatacji zorbic taki
        maly przegladzic, posprawdzac najwazniejsze rzeczy, podokrecac - tak mi
        poradzono. Mam zamiar tak robic no i zobaczymy czy nie bede zalowal za jakis
        czas ze wybralem arkusa :))
        A co do rowerku to dla mnie sie podoba, sporo elementow aluminiowych ogolnie
        fajny wyglad. Zastanawialem sie tez nad Giantem, ale za 738zl (tyle dalem za
        taka Delte) to mozna dostac tylko base, cos co mozna juz porownac do Delty
        zaczyna sie od grubo ponad 1000.
        Tylko oczywiscie mamy wtedy rame ALU, no wlasnie rama to mankament arkusa jesli
        Delta byla by z ALU to bylo by juz super.
        Ja kupowalem w hurtownii "Wiking" ul. Jana Pawła 10 w Slupnie kolo Warszawy
        (pierwsza miejscowosc za Markami w kierunku Radzymina) - mieli jeszcze tam
        chyba kilka sztuk. Obsluga tam nie zaciekawa, chcialem zeby mi cos tam jeszcze
        zamontowali, ale nie robia tego - chyba detaliczni klienci nie sa dla nich
        interesujacy

Pozdrawiam.
        Robal
        • Gość: Łukasz Re: Arkus Delta 1100 T IP: *.acn.waw.pl 02.07.04, 22:15
          Ja dzis wlasnie go nabylem.Kupowalem na chodeckiej w sklepo serwisie.
          Zaplacilem 770 zl.Ale gosc mi wszystko wyregulowal zlozyl , gwrancja na 2 lata.
          Jak narazie chodzi ladnie tylko na 3 i 7 mu cso skrzypi :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka