Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

skradziono rower

09.09.13, 21:20
    z dnia 6 na 7 września skradziono mi rower kross evado 1.0, zdązyłam się nim nacieszyć tylko 2 miesiące. Rower był koloru szarego z białym napisem kross evado 1.0, damka, sportowe czarne siodełko z niebieskimi wstawkami, na kierownicy był przymocowany uchwyt plastikowy na koszyk. Rower skradł jakiś bałwan w Krakowie przy ulicy Chmieleniec. Wiem, ze roweru już nie odzyskam więc temu kto go ukradł życzę połamania na tym rowerze każdej części ciała bo wiem, ze sobie go upatrzył! Mam pewne podejrzenia ale policja już o tym wie, wiec na pewno to sprawdzi! Powodzenia złodzieju bo rok temu zrobiłeś dokładnie to samo stad wiem, że to ta sama osoba.
    Obserwuj wątek
      • bananarama-live Re: skradziono rower 09.09.13, 21:34
        ... a zabezpieczenie ?
        • mieszkaniecg Re: skradziono rower 10.09.13, 09:58
          zabezpieczenia było ale" dla chcącego nic trudnego", rowery obok stały nie zabezpieczone inadal stoją...
          • gom1 Re: skradziono rower 10.09.13, 10:01
            mieszkaniecg napisał(a):
            > zabezpieczenia było

Czyżby "supermocna" linka?
            • mieszkaniecg Re: skradziono rower 10.09.13, 19:55
              no jak widać nie była supermocna
              • bananarama-live Re: skradziono rower 10.09.13, 20:09
                Supermocne linki forsuję jednym cięciem.
                Jesli już ,polecam zabezpieczenia motocyklowe np firmy ABUS
                Maja rózne stopnie sforsowania.
      • Gość: zonkii Re: skradziono rower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.13, 02:30
        bardzo przykre

ja jestem zdania, że gdyby polskie prawo dopuszczało upublicznianie wizerunku i danych złodziei, to plaga kradzieży by się zmniejszyła... niestety ciągle prawa złodziejaszków są ważniejsze niż prawa uczciwych ludzi
        • gom1 Re: skradziono rower 10.09.13, 08:25
          Gość portalu: zonkii napisał(a):
          > ja jestem zdania, że gdyby polskie prawo dopuszczało upublicznianie wizerunku
          > i danych złodziei, to plaga kradzieży by się zmniejszyła

Kiedyś za kradzież ucinano ręce i jakoś nie zniechęciło to kolejnych złodziei. Jedyny sposób to nie kupować kradzionego. I tylko jak w dobie Allegro sprawdzić, że dany przedmiot nie pochodzi z kradzieży?
          • Gość: KLM Re: skradziono rower IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.09.13, 11:03
            prosić o dodatkowe zdjęcie... numeru seryjnego :)
            • gom1 Re: skradziono rower 10.09.13, 11:58
              Gość portalu: KLM napisał(a):
              > prosić o dodatkowe zdjęcie... numeru seryjnego :)

W przypadku ramy nie ma problemu. Kłopot pojawia się przy zakupie używanych części:
              www.tvn24.pl/wiadomosci-wroclaw,44/kradli-rowery-i-sprzedawali-na-czesci-9-osob-zatrzymanych-tylko-2-sa-pelnoletnie,350075.html
              Masz zapisane numery seryjne wszystkich elementów w swoim rowerze? ;-)
              • mieszkaniecg Re: skradziono rower 10.09.13, 19:54
                no niestety zapisane mam tylko numery ramy i widełek, więc jeśli ktoś zacznie sprzedawać na częsci to lipa, nie ma szans na znalezienie go, a w bazie policyjnej jest wpisany jako skradziony.
                • gom1 Re: skradziono rower 10.09.13, 22:18
                  mieszkaniecg napisał(a):
                  > w bazie policyjnej jest wpisany jako skradziony

Niestety nie ma ogólnopolskiej bazy skradzionych rowerów, więc jeśli rower trafi do sprzedaży do innego województwa i tam kupujący przejdzie się na komisariat w celu sprawdzenia numerów ramy, rower będzie "czysty". Ale nie oszukujmy się - ilu kupujących tak robi? Większość kradzionych rowerów trafia na bazary, a tam nikogo nie obchodzi z jakiego źródła pochodzi dany egzemplarz. Szkoda czasu na szukanie w internecie. Jeśli rower się znajdzie, to tylko wtedy gdy policja przypadkiem namierzy "dziuplę", a złodziej nie zdąży jeszcze upłynnić fantów. Nie mam dla Ciebie dobrych wieści. Rozglądaj się za kolejnym (trzecim już) rowerem. Tylko tym razem zainwestuj w prawdziwe, solidne zapięcie (u-lock).
                  • bimota Re: skradziono rower 11.09.13, 12:57
                    PEWNE SZANSE SA, ZE ROWER TRAFI NA JAKIS PORTAL OGLOSZENIOWY...
          • bimota Re: skradziono rower 10.09.13, 11:19
            I tylko jak w dobie Allegro sprawdzić
            > , że dany przedmiot nie pochodzi z kradzieży?

MOZNA SPRAWDZIC CZY JEST W POLICYJNEJ BAZIE. WYSTARCZY POSWIECIC KILKA GODZIN, ZALATWIC TRANSPORT NA KOMENDE, NAMOWIC DO TEGO SPRZEDAWCE I PRZY ODROBINIE SZCZESCIA SIE UDA...
          • bimota Re: skradziono rower 10.09.13, 11:21
            A CO DO OBCINANIA RAK... WCISKAJ SWE LEWACKIE KITY INNYM... WY BYSCIE NAJCHETNIEJ WSZYSTKIM BANDYTOM ODPUSCILI JAKIEKOLWIEK KARY...
      • Gość: b0b Re: skradziono rower IP: *.static.chello.pl 10.09.13, 11:41
        Współczuję. Czym był zabezpieczony?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka