aosiecka2 27.08.04, 09:34 Czesc, czyta sie "Ciebie" z przyjemnoscia. Czy znasz rowery Motobecane? Mam okazje kupic uzywany tej firmy- miejska damka.... pozdrawiam. Agnieszka Link Zgłoś Obserwuj wątek
ponury.zniwiarz Re: Pytanie do Spectora1 27.08.04, 16:42 aosiecka2 napisała: > Czesc, > czyta sie "Ciebie" z przyjemnoscia. Czy znasz rowery Motobecane? Mam okazje > kupic uzywany tej firmy- miejska damka.... > > pozdrawiam. > Agnieszka agnieszka osiecka z wawy moze? Link Zgłoś
spector1 Re: Pytanie do Spectora1 29.08.04, 11:28 aosiecka2 napisała: > Czesc, > czyta sie "Ciebie" z przyjemnoscia. Czy znasz rowery Motobecane? Mam okazje > kupic uzywany tej firmy- miejska damka.... > pozdrawiam. > Agnieszka Dziekuje za slowa uznania. Na tym forum jest wiele osob,ktore maja b.duza wiedze w zakresie rowerow gorskich na ktorych ja jezdze sporadycznie. Rowery trekkingowe i szosowe to moj konik. Marka Motobecane jest mi znana.Jest to firma francuska,ktora produkuje takze rowery gorskie i szosowe.Firma ta produkuje sredniej klasy rowery. Jest ona na podobnym pozimie jak Giant,Pugeot,Raleigh,Kona itd. Oczywiscie odbiega ona klasa od Merlin'a. Nowe rowery Motobecane w cenie ponizej $1000 produkowane sa w Tajwanie i Chinach.Obecnie 90% rowerow produkowanych jest w Azji. Nie wiem czy jest dystrybutor Motobecane na Polske. Gdyby byl i rowery sprzedawane w Polsce tej marki nie mialyby dozywotniej gwarancji na rame(oczywiscie kraksy sa wykluczane) to bylby klasyczny dowod, ze w Polsce sprzedaje sie gorszej jakosci produkt. Dozywotnia gwarancje daje na ramy Motobecane USA. Jesli chodzi o damke, ktora chcesz kupic to trudno radzic nie widzac roweru. Jesli rama jest prosta, nie ma pekniec, osprzet dziala bez zarzutu i rower jest lzejszy niz typowa damka i wiadomo kiedy i gdzie go wyprodukowano to rower mozna ewentualnie kupic. Rower nie powinien miec luzow w ukladzie korbowym, obrecze powinny byc proste. Nawet jesli kolo nie ma "bicia" to nie jest to dowod, ze obrecz jest prosta. Wystarczy palcami sprawdzic naciag szprych.Jesli np 2 szprychy sa malo napiete a po przeciwnej stronie obreczy szprycha(w odl ok 10cm) jest max napieta to swiadczy to o wygieciu obreczy, ktore zamaskowano "centrowaniem". Osprzet powinien dzialac bez zarzutu nawet jesli rower ma 20lat. Spector Link Zgłoś
aosiecka2 Re: Pytanie do Spectora1 30.08.04, 08:29 Dziekuję Ci, "samo gęste"...... miłego dnia, Agnieszka Link Zgłoś