Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rowery NSU

18.02.16, 16:16
    Witam,
    Podpowiedzcie, proszę, co to za rowery, na ramie ma napisane NSU. Mam możliwość zdobycia używanego za 500 zł, warto go wziąć używanego, czy lepiej dołożyć i kupić nowy do 1000 zł
    Nie wiem na co zwrócić uwagę, potrzebuje jakiegoś uniwersalnego roweru do jazdy po ścieżkach rowerowych z dzieciakami, nie chce też zbyt dużo na niego wydac, ale też i nie chciałabym takiego ci to drugie tyle trzeba będzie dołożyć...
    Obserwuj wątek
      • azm2 Re: Rowery NSU 23.02.16, 11:16
        NSU to stara niemiecka firma (założona w 1873 roku), produkowała motocykle, samochody i rowery. W latach 70 została kupiona przez VW i weszła w skład Audi. Produkcję rowerów zakończono gdzieś na początku lat 60 (nie mam dokładniejszych danych), więc taki rower to już zabytek.

Kupić czy nie kupić: jeżeli nie jest zardzewiały i łożyska są sprawne, to dlaczego nie. Opony, łańcuch, siodełko, okładziny hamulców to elementy wymienne, jeżeli będziesz musiała kupić nowe, to na pewno wydasz mniej niż 500 zł.
        • ewkam1 Re: Rowery NSU 23.02.16, 20:08
          Pięknie dziękuję. Zdecydowałam się jednak na nowy, szukam czegoś dla siebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka