piotr111981 19.03.16, 17:39 Jest coś takiego jak Odpowiedzialność Cywilna rowerzysty? Jakie firmy oferują taki rodzaj ubezpieczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gom1 Re: OC rowerzysty 19.03.16, 18:26 Ja się ubezpieczyłem w Allianz - OC w życiu prywatnym (obejmuje również jazdę na rowerze). Z tego co pamiętam, trzyletnie ubezpieczenie dla czterech osób kosztowało mnie 137 PLN. Pokrywa szkody do 100 kPLN. Nie polecam "Bezpiecznego rowerzysty" w PZU. Drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
uthark Re: OC rowerzysty 19.03.16, 20:28 Moje ubezpieczenie na mieszkanie obejmuje także OC na szkody, wyrządzone w ruchu drogowym podczas chodzenia pieszo i jazdy rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
pzu_ekspert Re: OC rowerzysty 22.03.16, 16:12 @piotr111981, nie wiem czy ubezpieczenie ?Bezpieczny rowerzysta? w PZU jest aż tak drogie, jak mówi @gom1, ale na pewno jest dobre i kompleksowe. W jego skład może wchodzić kilka różnych opcji: NNW, OC, ubezpieczenie bagażu podróżnego czy casco roweru, które ochroni rower m.in. od rabunku czy zniszczenia. O szczegółach poczytasz na stronie PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
gom1 Re: OC rowerzysty 22.03.16, 17:51 Miałem "Bezpiecznego rowerzystę", zrezygnowałem. Ubezpieczenia bagażu nie potrzebuję, casco w moim przypadku nie miało zastosowania (od typowej kradzieży i tak nie chroni), a OC dla całorocznego rowerzysty jest dużo droższe niż u konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś