Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

przechowywanie rowerka w zimie

28.10.04, 18:03
    Witam!!Mam pytanie gdzie przechowujecie rower w zimie,czy na balkonie b.się
    zniszczy i czym go można by obłożyć aby jak najmniej się zniszczył.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ewa Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 20:48
        Mnie tez interesuje ten temat. Mam małe mieszkanie, w piwnicy raczej
        niebezpiecznie. Czy moze stac na balkonie? a jezeli tak, to jak go zabezpieczyc.
        pozdrawiam:)
      • Gość: Ewa Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 19:28
        podciagam temat, moze jednak ktos , cos doradzi?
        Przykryc folia( folia nie przepuszcza powietrza, moze sie skraplac woda??????)
        czy moze jakims kocem??????????
        • Gość: Marynarz Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 30.10.04, 22:16
          Folia odpada. Cały czas jest wilgoć. Poza tym pod folią zagnieżdżają się wróble
          i cały rower będzie osrany. Przerabiałem już ten temat.
          • Gość: Roberto Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:23
            Rower swobodnie moze stac na balkonie gdy jest mroz i to im silniejszy tym
            lepiej. Jednak moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem jest przechowywanie roweru
            w mieszkaniu pod lozkiem...na stojaco. Wystarczy tylko nieco zainwestowac w
            stolarza i podniesc lozko tak aby rower wjechal jak do garazu. Ja sam w ten
            sposob przechowuje pod lozkiem 4 rowery (mieszcza sie bo jest to loze
            malzenskie).
          • Gość: Ewa Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:21
            Dziekuje za cenne informacje, usmiałyśmy sie z corka do łez......... do tej
            pory brzuch mnie boli ze smiechu. Dawno nie slyszlam tak cennych porad. Te
            forum powinno sie nazywac humowu a nie rowery. Chyba bede musiala porozgladac
            sie za garazem, moze ktos mi pozwoli go tam trzymac. Jeszcze raz dziekuje za
            smiale propozycje jak zabezpieczyc rower na balkonie w czasie zimy.:)
            pozdrawiam
            • Gość: radran Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:51
              Tylko nie na balkonie(mróz go wykończy). Piwnica może być. A najlepiej zawiesić na ścianie w domu...
            • Gość: KA Droga Ewo IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.11.04, 13:36
              Cieszę się że miałas dobry ubaw, bardziej jeszcze cieszyłbym sie gdybyś zanim
              zapytasz przeczytała co na forum już się omawiało lub omawia. Temat roweru na
              balkonie to kilka postów i masa różnych rad.
              Pozdrawiam KA
      • Gość: zuza Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.devs.futuro.pl 04.11.04, 13:18
        Ja mam b. małe mieszkanie. Na ścianach półki, płóki, regały na książki, trochę
        oświetlenia i obrazy, haki na ścianach odbadają, nawet na rowerek dziecięcy ;)
        Śpię na małżeńskim narożniku, pod który wchodzi tylko kartka papieru :) Myślę o
        zamontowaniu w przysłości fotelika na siodełku i tacy na kierownicy aby
        zaoszczędzić miejsca na krzesełku do karmienia jak już będziemy mieli
        dziecko :))) ;)))
      • Gość: greg Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.silman.pl 07.11.04, 10:10
        Czy w garazy(betonowy) moze byc nie bedzie w nim wilgoci? Garaz porzadny stoi w
        nim samochod.
      • Gość: pyra Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:23
        Ja jutro ide kupić haki czy coś takiego i wieszam mój rower (najlepszej firmy
        wheeler:)
        nad łózkiem. Poprzednie stały na balkonie i to nie był dobry pomysł mimo ze
        były przykryte. Teraz najbardziej obawiam się o mróz bo jak smary w piastach
        zamarzną a ja wyjde na rower to coś się może skopać.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka