rbodziony 28.10.04, 18:03 Witam!!Mam pytanie gdzie przechowujecie rower w zimie,czy na balkonie b.się zniszczy i czym go można by obłożyć aby jak najmniej się zniszczył. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Ewa Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 20:48 Mnie tez interesuje ten temat. Mam małe mieszkanie, w piwnicy raczej niebezpiecznie. Czy moze stac na balkonie? a jezeli tak, to jak go zabezpieczyc. pozdrawiam:) Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 19:28 podciagam temat, moze jednak ktos , cos doradzi? Przykryc folia( folia nie przepuszcza powietrza, moze sie skraplac woda??????) czy moze jakims kocem?????????? Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 30.10.04, 22:16 Folia odpada. Cały czas jest wilgoć. Poza tym pod folią zagnieżdżają się wróble i cały rower będzie osrany. Przerabiałem już ten temat. Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:23 Rower swobodnie moze stac na balkonie gdy jest mroz i to im silniejszy tym lepiej. Jednak moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem jest przechowywanie roweru w mieszkaniu pod lozkiem...na stojaco. Wystarczy tylko nieco zainwestowac w stolarza i podniesc lozko tak aby rower wjechal jak do garazu. Ja sam w ten sposob przechowuje pod lozkiem 4 rowery (mieszcza sie bo jest to loze malzenskie). Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:21 Dziekuje za cenne informacje, usmiałyśmy sie z corka do łez......... do tej pory brzuch mnie boli ze smiechu. Dawno nie slyszlam tak cennych porad. Te forum powinno sie nazywac humowu a nie rowery. Chyba bede musiala porozgladac sie za garazem, moze ktos mi pozwoli go tam trzymac. Jeszcze raz dziekuje za smiale propozycje jak zabezpieczyc rower na balkonie w czasie zimy.:) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: radran Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:51 Tylko nie na balkonie(mróz go wykończy). Piwnica może być. A najlepiej zawiesić na ścianie w domu... Link Zgłoś
Gość: KA Droga Ewo IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.11.04, 13:36 Cieszę się że miałas dobry ubaw, bardziej jeszcze cieszyłbym sie gdybyś zanim zapytasz przeczytała co na forum już się omawiało lub omawia. Temat roweru na balkonie to kilka postów i masa różnych rad. Pozdrawiam KA Link Zgłoś
Gość: zuza Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.devs.futuro.pl 04.11.04, 13:18 Ja mam b. małe mieszkanie. Na ścianach półki, płóki, regały na książki, trochę oświetlenia i obrazy, haki na ścianach odbadają, nawet na rowerek dziecięcy ;) Śpię na małżeńskim narożniku, pod który wchodzi tylko kartka papieru :) Myślę o zamontowaniu w przysłości fotelika na siodełku i tacy na kierownicy aby zaoszczędzić miejsca na krzesełku do karmienia jak już będziemy mieli dziecko :))) ;))) Link Zgłoś
Gość: greg Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.silman.pl 07.11.04, 10:10 Czy w garazy(betonowy) moze byc nie bedzie w nim wilgoci? Garaz porzadny stoi w nim samochod. Link Zgłoś
Gość: pyra Re: przechowywanie rowerka w zimie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:23 Ja jutro ide kupić haki czy coś takiego i wieszam mój rower (najlepszej firmy wheeler:) nad łózkiem. Poprzednie stały na balkonie i to nie był dobry pomysł mimo ze były przykryte. Teraz najbardziej obawiam się o mróz bo jak smary w piastach zamarzną a ja wyjde na rower to coś się może skopać. Link Zgłoś