smentek 06.05.02, 12:17 czy ktoś słyszał o rowerach firmy victus (podobno polskiej) jeśli tak, to gdzie można znaleźć o nich informacje lub porównanie do podobnych "górali" produkowanych przez znane firmy ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
spector1 Re: victus 06.05.02, 12:53 Link do firmy Victus mozna znalezc na stronie: skrzypek.home.staszic.waw.pl/rowery/firmy.html Link Zgłoś
smentek Re: victus 21.05.02, 10:49 Dzięki za polecenie strony. Wynika z niej, że firma produkuje kosiarki do trawy, a rowery od jakichś 7 lat. Czy jest to segment rowerów markowych (ceny zbliżone do takich), czy też tych z hipermarketu ? Wiem, że firma ma swój sklep w Poznaniu, a także, że jej rowery są sprzedawane obok renomowanych. Może ktoś ma doświadczenia w eksploatacji victusa z aluminiową ramą i amortyzatorami ? Link Zgłoś
aga_baga Re: victus 21.05.02, 16:46 My niedawno zakupilismy dwa takie rowerki Desperado(aluminiowa rama, amortyzator z przodu) i jestesmy naprawde zadowoleni. Firma ma swoja hurtownie - sprzedaz detaliczna na Wale Miedzeszynskim. Link Zgłoś
smentek Re: victus 28.05.02, 10:16 Agobago ! Czy mogłabyś przybliżyć adres tego sklepu na Wale Miedzeszyńskim i jeszcze jedno - jak długo jeździsz już na tym "desperado"? Pozdrawiam Link Zgłoś
pawel.szewczyk Re: victus 27.05.02, 00:13 Firma Victus koncentruje się głównie na towarach związanych z ogrodnictwem. Po pewnym czasie prawdopodonie z racji dobrych kontaktów z siecią supermarketów firma postanowiła poszerzyć swoją ofertę o rowery. Zaczęła je produkować pod nazwą Victus. Ponieważ jej produkty dość dobrze się sprzedawały postarano się poszerzyć ofertę o modele modele z górnej półki. W związku z tym firma wprowadziła do swojej oferty rowery Sintesi, amortyzatory Marzocchi, hamulce Formula stając się przedstawicielem tych marek w Polsce. Zrezygnowano z nich jednak aby skoncentrować się na produkcji rowerów Victus. Oglądając wielokrotnie ich kolekcję moje wrażenia były raczej pozytywne. Jednak decyzję o kupnie podjąłbym dopiero po porównaniu z konkurencyjnymi modelami w podobnym przedziale cenowym. Link Zgłoś
smentek Re: victus 28.05.02, 10:24 Dziękuję za wypowiedź eksperta. Mam jeszcze jedno putanie. W opisie ram aluminiowych występują dwa rodzaje alu: 6061 i 7005, co oznaczaja te liczby; czy ma to związek z ciężarem właściwym (wytrzymałością) stopu? Link Zgłoś