Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co o tym myslicie

24.11.04, 15:56
    nastepna legionowska masa wypada 24 grudnia - termin znany, w ktorym masa o
    19.00 nie ma racji bytu, szczegolnie w naszych warunkach. termin ten
    calkowicie odpada.
    czy uwazacie ze masa legionowska grudniowa powinna zostac calkowicie
    odwolana, czy moze inny termin: np sroda 22 grudnia 19.00, czy pojawila by
    sie jakas ofensywa z waszej strony (wieksza niz ostatnio, wiem wiem liczy sie
    jakosc a nie ilosc ale jednak... :D), prosze o bardzo szybką odpowiedz :D.
    Obserwuj wątek
      • czajnik74 Re: co o tym myslicie 24.11.04, 16:08
        Jeżu drogi, może i fanatycy z nas ale nie skrajni. Przynajmniej ja. Zapewne
        będę się krzątał wokół stołu świątecznego 375 km stąd i na pewno sie nie
        zjawię. Na mój gust - odwołać.

pozdr

czajnik
        • roberttak Re: co o tym myslicie 24.11.04, 17:47
          czajnik74 napisał:
          > Jeżu drogi, może i fanatycy z nas ale nie skrajni. Przynajmniej ja. Zapewne
          > będę się krzątał wokół stołu świątecznego 375 km stąd i na pewno sie nie
          > zjawię. Na mój gust - odwołać.
          oczywiscie chodzilo mi tylko o przejazd w srode - nie w piatek,
          najprawdopodobniej wiec odwołamy, hehe niechce stracic frekwencji - obecnosci
          na wszystkich masach legionowskich, chociaz nastepny problem wystapi z tym w
          ferie :(
      • tehen Re: co o tym myslicie 24.11.04, 16:31
        pewnie,że przesunąć...najlepiej na któryś z dni świątecznych...
      • skeler Re: co o tym myslicie 24.11.04, 16:34
        zadnego przesuwania ani odwolywania, bo to tylko wprowadza zamieszanie, a w
        styczniu mniej bystrzy nie beda wiedzieli czy ta informacja o przesunieciu to
        byla na styczen czy maj... - sadzac po ostatniej frekwencji, nie spodziewalbym
        sie jakiegos duzego przejazdu w grudniu, wiec zostawilbym 24-XII - i tak nikt
        nie przyjedzie ;-)
        • roweroraffi Re: co o tym myslicie 28.11.04, 13:28
          Czy nikt to nie wiadomo, bo u nas w 2 dzień świąt jednak było około 50 osób
          (rok temu). A z tym żeby nie przesuwać to się zgodzę... jak zaczęto mącić z
          terminmi Masy w Lublinie to frekwencja spadła z 200 do 15 osób i do dziś nie
          chce się podnieść... siła w jednym, stałym, niezmiennym i powszechnie znanym
          terminie (nawet w czasie Forum Ekonomicznego) - inaczej nie sądzę by była jakaś
          przyszłość dla Masy :-(
      • tehen Re: co o tym myslicie 24.11.04, 17:48
        ja nadal jestem aby przesunąć-24 niet ale już inne dni oki
        • roberttak Re: co o tym myslicie 24.11.04, 17:49
          tehen a wpadniesz w srode 22 grudnia ??
          • roberttak Re: co o tym myslicie 24.11.04, 18:20
            no niestety moge wam powiedziec ze w wigilie "prowodyrzy" (ja do nich nie
            naleze) masy w legionowie sie nie pojawia, bo cos im sie ostatnio niechce, a
            jak mi powiedzieli - w innym terminie to nie bedzie masa tylko zwykly przejazd,
            wiec zycze im powodzenia w dalszym planowaniu tras, kolejnych imprez, rozbudowy
            infrastruktury, strony gdzie informacja o najblizszej masie dotyczy tej co juz
            dawno minela, nie wiem w czym jeszcze i nie pokazywaniu sie na masie, z roznych
            to przyczyn niezaleznych, uklony w ich strone.
            jak niechcesz czegos robic to sie do tego nie dotykaj.
            • domelu Re: co o tym myslicie 25.11.04, 04:53
              trollujesz, trollujesz, trollujesz, chcesz zostac drugim "kolorowe trampki"?
          • tehen Re: co o tym myslicie 24.11.04, 18:57
            ja obstawałbym za któryms dniem świątecznym ale się dostosuję.24 w żadnym
            wypadku!
            • roberttak Re: co o tym myslicie 25.11.04, 13:51
              troluje to co najwyzej towja stara

masy nie bedzie bo jak to powiedzial ktos znacznie madrzejszy odemnie - w innym
              terminie to nie masa a zwykly przejazd

prosze wiec o to aby po masie przez mikrofony poszlo info ze w legionowie w
              grudniu masy nie ma (na pewno nie 24 grudnia)
              jesli znajda sie chetni mozemy przejechac sie w innym terminie ale jak ktos to
              powiedzieal - to nie bedzie masa a zwykly przejazd
              • domelu Re: co o tym myslicie 25.11.04, 16:23
                masa jest i nikt jej nie odwoluje, ona nie kreci sie dookola 1/2 osob; jesli
                przyjada _rowerzysci_, to sie odbedzie; nawet Ci skeler napisal, ze nie powinno
                sie zmieniac ani odwolywac masy, ale jakos to do ciebie nie dochodzi i wolisz
                personalnie ludzi atakowac, w tym przypadku mnie, co tylko pokazuje jaki masz
                poziom kultury
                • roberttak Re: co o tym myslicie 25.11.04, 16:57
                  od mojego poziomu kultury to ty vara!wole ciebie atakowac jesli to ci pasuje

i powiedz mi tak, przyjedzie ci koles z katow wegierskich jeden, zrezygnuje z
                  wigilii by byc na masie, przyjedzie i okaze sie ze jest sam, i co sam bedzie
                  jezdzi po miescie, niektorzy pokonuja kilkadziesiat kilometrow by znalesc sie
                  na masie i nie wolno ich absolutnie lekcewazyc !!!!
                  • roberttak Re: co o tym myslicie 25.11.04, 17:02
                    jesli piszesz na stronie ze masa odbedzie sie 24 grudnia, to ktos kto to
                    przeczyta pomysli ze bedzie policja-obstawa, bedzie "prowodyr"- ty z trasa,
                    jacys ludzie, taka osoba sie zmotywuje przyjedzie i przemarznie sobie w
                    wigilie, postaw sie w sytuacji takiej osoby
                    --
                    JeżU
                    www.masalegionowo.prv.pl
                    • roberttak Re: co o tym myslicie 25.11.04, 17:04
                      skeler zalozyl ze nikt nie przyjedzie, a mi ten koles co byl ostatnio kiedy
                      byly trzy osoby - z katow wegierskich powiedzial ze pewnie przyjedzie, i co
                      jemu powiesz jak spotka cie na nastepnej masie ?
                  • domelu Re: co o tym myslicie 25.11.04, 17:16
                    roberttak napisał:

> od mojego poziomu kultury to ty vara!wole ciebie atakowac jesli to ci pasuje

jesli chcesz rozmawiac na tym poziomie, to nie mamy o czym rozmawiac

• roberttak Re: co o tym myslicie 25.11.04, 17:26
                      no to na 3 posty moich argumentow niezla odpowiedz, po prostu nie masz racji i
                      nie potrafisz sie przyznac
                      • krakers1 Re: co o tym myslicie 25.11.04, 17:38
                        roberttak napisał:

>troluje to co najwyzej towja stara

1. W kwestii kultury to po tym tekście się w ogóle może lepiej nie wypowiadaj.
                        2. Zamiast pieprzyć głupoty pójdźcie sobie na browar czy co tam pijecie i
                        porozmawiajcie.
                        3. Masy nie tworzy "prowodyr" z trasą ani obstawa policji ani strona
                        internetowa tylko ludzie którzy na nią przyjeżdżają więc jak "organizatorowi"
                        coś się nie podoba to może sobie nie przyjezdzac i nic takiego sie nie stanie.

pozdr. zbulwersowany
                      • domelu Re: co o tym myslicie 25.11.04, 18:22
                        juz Ci skeler i klakers napisali, to co ja pisalem, wiec teraz moze Ty przyznaj
                        sie do bledu, nie siej propagandy i przestan atakowac?
                        • roberttak Re: co o tym myslicie 25.11.04, 19:09
                          czy cos cie poje*****, gdzie ci przyznali racje, skeler napisal ze nikt nie
                          przyjedzie, a jak jeden koles przyjedzie i sie rozczaruje, chodzi mi o jedna
                          decyzje ktora niby nic nie znaczy ale jednak, calkiem cie popierdolilo i zycze
                          ci zeby kazdy cie wystawial, bo tylko tak mozna nazwac takie postepowanie.
                          • roberttak Re: co o tym myslicie 25.11.04, 19:10
                            pier**** taka dyskusje jak nei czytasz moich postow
                            • krakers1 Re: co o tym myslicie 25.11.04, 19:26
                              roberttak napisał:

> pier**** taka dyskusje

W imieniu kolegów i koleżanek pragnę Ci złożyć podziękowania za tę decyzję jako
                              że dzięki Tobie od paru postów wzwyż nie mamy do czynienia z dyskusją. Do
                              miłego ;-)
                              pozdr.
                • roberttak Re: co o tym myslicie 25.11.04, 19:32

domelu napisał:
                  ale jakos to do ciebie nie dochodzi i wolisz
                  > personalnie ludzi atakowac, w tym przypadku mnie, co tylko pokazuje jaki masz
                  > poziom kultury
                  • krakers1 Re: co o tym myslicie 25.11.04, 19:45
                    Stary, skoncz juz albo jesli bardziej to do Ciebie trafia to p#$%^ol tą
                    dyskusję tak jak planowałeś bo takie sprawy naprawdę lepiej załatwiac na zywca.
                    Jak masz cos do Domela to spotkaj się znim, a jak brakuje ci do tego jaj to nie
                    obrazaj ludzi po sieci.
                    pozdrawiam
                    • roberttak Re: co o tym myslicie 25.11.04, 20:29
                      o czym tu rozmawiac - ja uwazam ze jesli ludzi sie szanuje trzeba powiedziec
                      chlopaki niech nikt przypadkiem nie ponawia sie na tej masie, a ze on widzi w
                      tym problem tak jak zreszta we wszystkim co uwazam (neguje wszystko łacznie z
                      tym ze prowadze wlasna strone legionowskiej masy - bo po co, dlaczego i tak
                      dalej)
                      • domelu Re: co o tym myslicie 25.11.04, 20:51
                        juz potupales, pokrzyczles i wyplakales sie w rekaw forum?

jeżu, prosimy Cie razem z krakersem - skoncz. jesli chcesz mi cos powiedziec, to
                        mozemy sie spotkac i porozmawiac, ale tutaj juz nie smiec
                        • roberttak Re: co o tym myslicie 26.11.04, 19:00
                          wez domelu nie badz taki twardy bo sie zegniesz w pol
                          jesli masz ludzi w dupie to twoja sprawa, ja nie zamierzam miec nic wspolnego
                          z toba
                          • domelu Re: co o tym myslicie 26.11.04, 22:01
                            plonk
              • roweroraffi Re: co o tym myslicie 28.11.04, 13:31
                Dziwne, zawsze myślałem, że Masę tworzą ludzie, atmosfera, chęć jazdy... a nie
                termin i trasa... widać my z Wawy to jeszcze musimy się od Legoionowa sporo
                uczyć w tej materii :-)
                • roberttak Re: co o tym myslicie 29.11.04, 19:01
                  mase rzeczywiscie tworza ludzie i atmosfera, raffi ma w pelni racje,
                  trasa i to wszystko ma drugorzedna range,
                  jednak koledzy ktorzy byli ze mna ostatnio moga potwierdzic ze taka masa nie ma
                  sensu (bylo nas trzech, a teraz mmoze sie pojawic jedna osoba i co),
                  jechalismy calym pasem, kolega na zewnetrznej byl mijany caly czas o kilka
                  centymetrow, pomijam to niebezpieczenstwo, brak eskorty...
                  wjezdzamy w pewna ulice zajmujemy jeden pas, gwizdzemy itp, (ulica byla taka ze
                  jedzie sie do ronda przjezdza i wraca sie tak samo do glownej drogi) a tu
                  podpite lebki - co to kurwa jest jeszcze raz kurwa zagwizdzecie to wpierdol i
                  tak dalej kurwa mowia, wracajac w drodze powrotnej zagwizdalismy, no i chlopaki
                  biegli chwile, niezbyt przyjemne
                  drugi wypadek - polecialy sniezki od dzieciakow, na szczescie nikogo nie trafily
                  nigdy nie wiadomo co sie moze zdarzyc, sytuacja taka staje sie niebezpieczna
                  nie tylko dlatego ze kierwocy wogole nie zwalniaja przy wyprzedzeniu, ale takze
                  z podanych przeze mnie wzgledow. ile bylo wypadkow ze pijany kierowca przjechal
                  jadacego bokiem ulicy rowerzyste - za duzo, jesli wiec bedzie sie jechac jak
                  masa - zagrozenie to wzrasta,
                  dlatego uwazam ze masa ma sens tylko wtedy gdy jest nas wieksza grupa - lepiej
                  widoczni, silniejssi, najlepiej z eskorta policji, masa nie jest po to by na
                  cmentarzu byly wiecej nagrobkow,

zgadzam sie z waszymi argumentami, ale wedlug mnie na moje nie ma kontr
                  agrumentow, kazdy moze miec swoje zdanie i je wypowiedziec - od tego jest to
                  forum
                  niektorych ludzi moge nie szanowac, nie kolegowac sie z nimi, ale z masy nie
                  zrezygnuje nawet jesli nikt nie bedzie podzielal moich pogladow, sorry taki juz
                  jestem
                  ----
                  JeżU
                  www.masalegionowo.prv.pl
                  • roweroraffi Re: co o tym myslicie 30.11.04, 06:57
                    Ja bym jednak zorganizował, a ludziom najwyżej na stronie napisał, że są święta
                    itp i może tłumów nie być (z resztą sądzę że ludzie to nie łosie - wiedzą).
                    Jedni nie zechcą zaryzykować, inni może przyjadą, ale będzie to Ich wybór a nie
                    jedynie słusznej osoby z góry.
                    Poza tym jednej rzeczy nie wziąłeś pod uwagę... niezależnie co napiszesz na
                    stronie ludzie mogą przyjechać. Nie wiem jak jest w nowoczesnym Legionowie, bo
                    dawno nie byłem, ale w Wawie średnio co piąty Masowicz widział na oczy stronę
                    Masy, a może co 10 regularnie ją ogląda. Co to znaczy? Że do 90% ludzi
                    informacja o odwołaniu Masy może nie dotrzeć. Przyjadą (jeżeli zechcą urwać się
                    ze świąt), zobaczą, że są sami, poczują się oszukani i kto wie, czy to nie
                    będzie Ich ostatnia Masa... to by nie było dobre.
                    • roberttak Re: co o tym myslicie 30.11.04, 15:22

roweroraffi napisała:

> Ja bym jednak zorganizował, a ludziom najwyżej na stronie napisał, że są
                      święta
                      >
                      > itp i może tłumów nie być (z resztą sądzę że ludzie to nie łosie - wiedzą).
                      > Jedni nie zechcą zaryzykować, inni może przyjadą, ale będzie to Ich wybór a
                      nie
                      >
                      moze jedna osoba zagubiona
                      > Poza tym jednej rzeczy nie wziąłeś pod uwagę... niezależnie co napiszesz na
                      > stronie ludzie mogą przyjechać. Nie wiem jak jest w nowoczesnym Legionowie,
                      bo
                      > dawno nie byłem, ale w Wawie średnio co piąty Masowicz widział na oczy stronę
                      > Masy, a może co 10 regularnie ją ogląda. Co to znaczy? Że do 90% ludzi
                      > informacja o odwołaniu Masy może nie dotrzeć. Przyjadą (jeżeli zechcą urwać
                      się
                      >
                      > ze świąt), zobaczą, że są sami, poczują się oszukani i kto wie, czy to nie
                      > będzie Ich ostatnia Masa... to by nie było dobre.

- i o to wlasnie mi chodzilo w tym co caly czas pisze - zeby nikt nie poczul
                      sie oszukany
                      >

no u nas nie ma az tylu masowiczow, jak rozmawialem z ludzmi dowiadywali sie z
                      dwoch glownych zrodel o masie i z nich korzystali - strona i info na masie
                      warszawskiej przez megafon, dlatego tez prosilem, ale mnie wygwizzdano... bywa

skonczmy ten temat bo juz po herbacie (z 4 łyżkami cukru)
                      • roweroraffi Re: co o tym myslicie 02.12.04, 11:36
                        roberttak napisał:

>
                        > skonczmy ten temat bo juz po herbacie (z 4 łyżkami cukru)

Ja tam lubię czystą herbatę i cukier (ale to w większej ilości łyżeczek niż
                        4) :-P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka