Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dzisiejsza masa - 2 pytania

31.12.04, 09:24
    Witam,
    ja wiem, że jak na prawdziwie męskie forum przystało, zadawanie pytań nie
    jest tu często mile widziane, jednak się odważę ;-)))
    1. Ilu osób można się dzisiaj spodziewać na masie?
    2. Czy jesteście w stanie w przybliżeniu podać godzinę zakończenia imprezy?
    Pozdrawiam
    D_B
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: dzisiejsza masa - 2 pytania 31.12.04, 10:15
        > 1. Ilu osób można się dzisiaj spodziewać na masie?

Trudno powiedzieć. Ja osobiście bym się spodziewał 100 osób jak będzie padało,
        a 150 jak nie będzie (tak sądząc po latach poprzednich)... ale czasem nawet
        optymistyczne szacunki Skelera zawodzą, więc pozostaje czekać, policzyć i
        przekonać się ;-)

Kiedyś wszyscy obstawialiśmy od 500 do 800 a zjawiło się 1400 i to było miłe
        zaskoczenie dla Wszystkich ;-))))

> 2. Czy jesteście w stanie w przybliżeniu podać godzinę zakończenia imprezy?

Masa pewnie koło 21. Sylwester pewnie jakoś nad ranem albo rano, co jest w
        sumie oczywiste :-)
        • beczus Re: dzisiejsza masa - 2 pytania 31.12.04, 13:38
          Witanko Shimanko .Zna ktos trase dzisiejszej masy?
          • krakers1 Re: dzisiejsza masa - 2 pytania 31.12.04, 13:49
            Od wczoraj na stronie wisi, masa.sdv.pl/2004/1231.html
            pozdr.
          • czajnik74 Re: dzisiejsza masa - 2 pytania 31.12.04, 13:52
            podana proszę spojrzeć na zakładkę co będzie?

a liczba osób `last year` zdaje się 21 - 30?

pozdr

czajnik
            • skeler Re: dzisiejsza masa - 2 pytania 31.12.04, 14:25
              > a liczba osób `last year` zdaje się 21 - 30?

no to teraz czajnik zanizyles frekwencje, tak jak kiedys Zycie Warszawy
              zanizalo...
              tyle to moze bylo rok temu ale na samym sylwestrze, ktory byl innego dnia niz
              Masa.
      • tvtotal2 Dzisiejsza Masa - 2 odpowiedzi. 31.12.04, 14:44
        > 1. Ilu osób można się dzisiaj spodziewać na masie?

sorry, na Masy wybierasz sie dla jakiejś abstrakcyjnej liczby? Czy moze lubisz
        sobie wesolo pojezdzic w gronie znanych mniej lub bardziej osób? Jakby bylo
        np.10 osób, to co wtedy..? Zawiniesz kite do ciepłego domciu i mamuni..?
        • olecky Re: Dzisiejsza Masa - 2 odpowiedzi. 31.12.04, 14:54
          spokojnie, a moze chlopak cierpi na autyzm i boi sie tlumu? wtedy byloby to
          pytanie uzasadnione...
        • de_boer typowa odpowiedź ;-))) 31.12.04, 14:58
          No i nie zawiodłem się. Na tym forum zawsze znajdzie się chociaż jeden pedał
          ups sorry rowerzysta, który w mniej lub bardziej agresywny sposób odpowie na
          postawione pytanie ;-))) Nie ma niczego złego w zadawaniu pytań kolego tvtotal2.
          Pozdrawiam
          D_B
          • tvtotal2 pax, pax! 31.12.04, 16:52
            jesli moglbym coś zasugerować, to zapytaj sie swojego lekarza co to jest
            katatonia; i dlaczego musisz sie z tego leczyc.

bluzgasz mi od chamów, po czym sam wystawiasz sobie cenzurkę. Co za
            różnica: "pedał", "rowerzysta"..? I tak nie dostaniesz mojego tyłka, ups sorry
            siodełka >> nie szukam przygód z amatorami.

to co..? cmokaski na zgodę?

ciao de_boer :)

ps. podobno kilkadziesiat tysiecy plebsu bedzie dzis grasowało w okolicach
            Pajaca. Moze tam sie nie zgubisz.
        • krakers1 Re: Dzisiejsza Masa - 2 odpowiedzi. 01.01.05, 14:31
          tvtotal2 napisał:

> > 1. Ilu osób można się dzisiaj spodziewać na masie?
          >
          > sorry, na Masy wybierasz sie dla jakiejś abstrakcyjnej liczby? Czy moze
          lubisz
          > sobie wesolo pojezdzic w gronie znanych mniej lub bardziej osób? Jakby bylo
          > np.10 osób, to co wtedy..? Zawiniesz kite do ciepłego domciu i mamuni..?

LOL wez sie czlowieku zastanow co piszesz i o kim piszesz a jak kogos nie znasz
          to sie w ogole moze nie odzywaj bo nie masz podstaw zeby go oceniac.
          pozdr.
          • tvtotal2 Re: Dzisiejsza Masa - 2 odpowiedzi. 01.01.05, 14:53
            krakers1 napisał:
            > jak kogos nie znasz, to sie w ogole moze nie odzywaj

dziekuje za łaskawośc i dopuszczającą formę kategoryczności jaką zachowałes.
            za duzo filmow sie ogladales. nie jestes panem i władcą Forum, a tym bardziej
            mojego sumienia. moze na tym Forum znasz kilka, kilkanascie, kilkaset osób, ale
            czy ograniczas sie tylko do forum masy? Aktualnie w serwisie mamy 18785056
            postów. I co.. jesli kogos nie znam osobiscie to z góry mam rezygnować z
            dyskusji, bo kogos nie znam osobiscie? albo nie wierze własnym oczom, albo
            któryś z nas nie ,a pojęcia o co chodzi w zabawc pt.: Forum.
            Podpowiedz mi ewentualnie, gzie mozna zakupić wyłączność do prawa wypowiadania
            sie na Forum.

Faktem jest ze nie znam czlowieka, tak jak ty nie znasz mnie. Jesli ktos
            uzależnia obecność na Masie od liczebności uczestników, to chyba nie czuje
            klimatu imprezy. A jak nie czuje to może lepiej pograć w scrabble, miast
            masować, ale z zastrzezeniem minimalnej kwoty uczestników. Alles klar..?

No i jezcz błyskotliwy Krakersie wskaż mi łaskawie, gdzie "oceniałem" kogoś tam.

poza tym co wyżej, to miło Nowy Rok się zaczął?
            • tvtotal2 errata 01.01.05, 14:59
              podkreślam dodatkowo twoją Krakersie niedokładność w krytyce postów. Stań
              również i w mojej obronie. Bliżej mi nie znany de_boer nie dochował standardów
              kultury dyskusji:
              de_boer napisał:
              >Na tym forum zawsze znajdzie się chociaż jeden pedał
              > ups sorry rowerzysta/../

Czekam zatem i mam nadzieje podziwiac Ciebie Krakersie, jako Prezydenta
              wszystkich Forumowiczów. Wykaż sie obiektywizmem!

Bo taka postawa: >ziomali bede bronił, choćby kłamali w zywe oczy< , to trochę
              trąci mi piaskownicą.

no to ciekawe co teraz..
              • krakers1 Re: errata 01.01.05, 15:19
                Ciekawa dyskusja sie zapowiada ;) Być może masz racje, jednak wynika to z tego
                ze malo dokladnie sie wyrazilem. Broń Boże nie zabraniam Tobie ani nikomu
                wypowiadac sie na forum, poniewaz do tego sluzy, zeby kazdy mogl wyrazic swoje
                zdanie. Jednakowoż uwazam jednoczesnie ze nie znajac osoby nie powinno sie
                wyrazac o niej w sposob negatywny czy tez pozytywny. Czajnik akurat, zaliczany
                przez Ciebie do lamerow, jest jednym z inicjatorow oraz (chociaz stara sie
                unikac tego wyrazu) organizatorem calej tej imprezy i nie pamietam jakiejs masy
                na ktorej by go zabraklo, jezdzilem z nim wiele razy nie zwracajac uwagi na
                pogode czy ilosc ludzi nie tylko na warszawska mase ale tez wspierajac
                okoliczne, takie jak legionowska czy otwocka. Robi duzo dobrego dla walki o
                prawa rowerzystow i ich bezpieczenstwo na drogach. To dowodzi ze nie znajac
                kogos mozna sie grubo pomylic przedstawiajac swoja opinie o kims uksztaltowana
                na podstawie jednego posta. Co do tekstow typu pedal i tak dalej to juz kilka
                razy wyrazilem swoje zdanie na temat wyzywania sie w necie. Uwazam ze to po
                prostu oznacza brak lepszych argumentow oraz pokazuje poziom intelektualny
                autora danego posta.
                pozdrawiam
                • tvtotal2 Re: errata 01.01.05, 15:35
                  no przyznam ze zgrabnie wybrnąłeś w tej sytuacji.

nie przypominam sobie zeby Czajnik zmieniał nicka. Tak samo wątpie czy pytałby
                  się o lczebnośc, bo kto inny jak nie on może z doswiadczenia trafnie wytypować
                  frekwencję. No i jak on jako osoba która kształtuje Mase, moze dopytywać o ew.
                  czas finiszu Masy..? Na pewno którys z nas pogubił fakty. Przynajmniej ja
                  przyznam, ze nie pamietam, abym na tym wątku dyskutował z Czajnikiem, którego
                  zresztą szanuję.

przypomniane przez ciebie inicjatywy Czajnika i jego zaangażowanie w projekty
                  rozmaite jest poza dyskusją.

a jesli chodzi o meritum, to miałem zamiar żartobliwie zakończyć
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13129&w=19011522&a=19023377
                  czy de_boer wirklich = czajnik?
                  • krakers1 Re: errata 01.01.05, 15:42
                    Sorry, mam kaca i przed chwila sie obudzilem. Rzeczywiscie poplataly mi sie
                    odrobine te wypowiedzi.
                    pozdr.
                    • tvtotal2 Re: errata 01.01.05, 16:07
                      :) to wiele wyjasnia. Życze spokojnej kuracji
                      hej
                      • de_boer Re: errata 01.01.05, 18:27
                        dyskusja zaczyna przypominac tę, która rozpętała się po wypowiedzi kolorowego ;-
                        )))
                        Jesli mam byc szczery, malo mnie obchodzi, co myslisz mój temat ;-))) i czy
                        twoja agresja na forum, to jaskaś forma terapii człowieka nie radzącego sobie z
                        ludźmi w realu...
                        Pozdrawiam i życzę dystansu nie tylko na 2005 r.
                        D_B
                        • zakuty.web Re: errata 01.01.05, 19:38
                          nie spamuj dalej Forum, sprawa sie wyjasniła. Info dla ciebie: dla przypadkiem
                          nie próbuje leczyć swoich komplewksów rozładowując się na tobie. Jesli masz
                          jeszcze dodatkowe kwestie do wyjasnienia > to przeniesmy dyskusje na priva.

Zauważasz agresję w mojej wypowiedzi, a jak nazwiesz bluzgi jakie ty wyraziłeś
                          w jednym z postów? Wersal wszak to to nie był...

dalsza dyskusja na privie, w tym wątku nie kontynuuję
                  • roweroraffi Re: errata 01.01.05, 23:05
                    tvtotal2 napisał:

> nie przypominam sobie zeby Czajnik zmieniał nicka. Tak samo wątpie czy
                    pytałby
                    > się o lczebnośc, bo kto inny jak nie on może z doswiadczenia trafnie
                    wytypować
                    > frekwencję.

Jak spojżysz do jedynego posta Czajnika na tym forum to zobaczysz jak trafnie
                    wytypował frekwencję w tym miesiącu ;-) A co do samych pytań... za tzw starych
                    dobrych czasów były w środowisku Patrolowo-Organizatorskim konkursy bez nagród
                    na jak najlepsze wytypowanie ilości uczestników Masy, więc pytania pośród
                    Organizatorów są dość częste :-P
      • luke1985 Re: dzisiejsza masa - 2 pytania 31.12.04, 16:41
        tvtotal2 napisal:
        <<Jakby bylo
        np.10 osób, to co wtedy..? Zawiniesz kite do ciepłego domciu i mamuni..?>>
        Hm. pewnie zawinie kite do cieplego domciu, ale nie do mamuni, a do przyjaciól
        u których spedzi fajnego sylwka. Ja np. na Mase dzis nie jade, bo ide do kumpla
        na prywatke i mam zamiar sie dobrze bawic, gdyby byla lepsza pogoda i bym nie
        byl przeziebiony to moze bym pojechal na godzinke na Mase, by potem wrócic.
        A co do Ciebie kolego tvtotal2, to wydaje mi sie ze jedziesz na Mase bo nikt
        Cie na sylwka nie zaprosil i wyzywasz sie na innych z tego powodu, choc moge
        sie mylic :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka