Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

trasa Masy

30.04.05, 02:37
    prosze o komentarze trasy dzisiejszej Masy - co bylo dobre a co zle. Ogolnie
    mysle, ze jest to trasa na miesiace zimowe, na frekwencje ponizej 500 osob,
    bo przy ponad 1000 sie to strasznie rwalo jak sie szerokosc drogi zmieniala.
    Ale czy w zime waskie uliczki prowadzace do ursusa wzdloz torow nie beda za
    nudne?
    Obserwuj wątek
      • sebias Re: trasa Masy 30.04.05, 02:52
        skeler napisał:
        > prosze o komentarze trasy dzisiejszej Masy - co bylo dobre a co zle.

Trasa rewelacja.

Prędkość prowadzącej radiolki była tylko niedostosowana do liczby uczestników.
        Jak Raffi wspomniał w innym wątku to było przyczyną, że raz gnaliśmy około
        30km/h, a za chwilkę staliśmy albo jechaliśmy 5km/h. Newralgiczne były też
        zmiany kierunku o 90 stopni w na przykład ciaśniejszą uliczkę, ale to według
        mnie powinno też się prędkością przejazdu regulować.
        Dodatkowo pęd 'wyścigowców' za prowadzącym radiowozem wyglądał jakby ludzie
        byli w transie. Może pomyśl o jakichś przejazdach ze średnią 25-30km/h np w 1
        piątek miesiąca dla niewyżytych :P
      • virus11 Re: trasa Masy 30.04.05, 04:01
        Trasa, była extra, szkoda że nie przejechałem całej :(. Awaria wykluczyła mnie,
        prędkość mojego koleszkę. Co do prędkości, to jak podaje strona Masy, Masa jest
        dla osób poruszających się nie tylko na rowerach, ale i na reszcie sprzętu w
        którym nie ma silnika, a z tych tylko rower jest w stanie się szybciej robujać.
        Teraz pytanie czyja to wina ??. Policji co zasówa jak głupia byle szybciej się
        nas pozbyć, bo tak to można odbierać, czy rowerzystów dla których Masa to jakby
        wyścig pokoju i oni napędzają prędkość.
        Ale na koniec, nie wiem kto z was układał trasę ale, przynajmniej ta którą
        przejchałem była git i extra. Przypomniała mi się Nocna Masa trasą warszawskiej
        koleji. Oby więcej takich Warszawo - poznawczych Mas. Wielkie Gratki za tą
        trasę. Pozdrawiam.
      • yoshee Re: trasa Masy 30.04.05, 10:44
        Ej, nawierzchnia na trasie była niezła :]
        Dobrze się jechało.
        A sama trasa ciekawa :]
        Rozumiem, że teraz Ursynów, potem Tarchomin, Wawer.. :D
      • olecky Re: trasa Masy 04.05.05, 12:02
        skeler napisał:

> prosze o komentarze trasy dzisiejszej Masy - co bylo dobre a co zle. Ogolnie
        > mysle, ze jest to trasa na miesiace zimowe, na frekwencje ponizej 500 osob,
        > bo przy ponad 1000 sie to strasznie rwalo jak sie szerokosc drogi zmieniala.

mysle, ze sie mylisz - na Polczynskiej czy Al. Jerozolimskich im wieksza
        frekwencja tym lepsza. Zimowa masa by tam kompletnie zginela, zostala
        rozjechana. Poza tym 40 km w zimie to sporo za duzo.

poza tym:

(1) niepotrzebny byl zjazd do tunelu Przekret - to jest wlasnie dobre na
        miesiace zimowe;

(2) brakowalo kolek na rondach, ktore pozwolilyby tylom podgonic czolo.
        Ewentualnie moglyby byc nawrotki w stylu tych, ktore robilismy kiedys na placu 3
        Krzyzy albo Marszalkowskiej.

(3) fatalna, niezwykle amatorska eskorta - ale to juz odrebny temat.

ogolny wniosek jest taki - kawalek po wyjechaniu z waskiej ulicy na szeroka
        powinny byc kolka na rondzie albo zatrzymanie masy na chwile.

pozdrawiam, olek
      • specyjal-chwilowo Re: trasa Masy 04.05.05, 16:06
        Jak dla mnie to trasa była dobra. Mankamentem były stosunkowo częste postoje.

Natomiast jeśli chodzi o początkujących masowiczów (a o takich tez przecież
        chodzi), to trasa była ciut za długa, słyszałem kilka głosów w stylu "długo
        jeszcze?".
        Według mnie dotychczasowe trasy były dobre, dopasowane w miarę możliwości do
        wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka