Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

korba deoreXT

IP: *.euronet.net.pl 20.08.05, 15:41
    Witam po eaz drugi.Trochżle zacząłem pierwsze "ogłoszenie":)Mam w posiadaniu
    korby deore XT<ten nowy model prawa korba uległa poważnemu skrzywieniu przez
    co nie nadaje siedo użytku nie wiem co zrobić!prosze o pomoc!nie wiem czy da
    sie to naprawic czy też trzeba kupic nowa pomocy!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Alonzo Re: korba deoreXT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 20:31
        Witaj.Mógłys więcej informacji o owym uszkodzeniu?
        Jak podejrzewam,jesli zgieo się ramie to żadne naprawy aluminiowych
        korb ,jeszcze hollowtechów,pustych w środku-nie wchodza w grę(tzn-pan mieciu
        może to naprawić młotkiem jednak aluminum to aluminium,wykrzywi się ponownie w
        najlepszym wypadku).Proponuję zaczac polowanie na Allegro,może trafić się iż
        znajdziesz same ramiona w niezłej cenie.
        I pytanko-na kwadrat ową korbę masz?
        • Gość: Jacu Re: korba deoreXT IP: *.icpnet.pl 21.08.05, 01:00
          Najnowsza XT ma zintegrowaną oś (z dziurą w miejscu mocowania do supportu)

Prawe ramie jest zintergowane z osią, więc raczej nic się nie da zrobić.
          - jedynie odkręcić dość drogie tarcze i wystawić lewe ramie na allegro.
          (nowe korby w rewelacyjnej cenie można odszukać na allegro)

W której płaszczyżnie wygieła się ta korba ??
          - jeśli w płaszczyżnie obrotu to może po prostu puściło mocowanie po lewej stronie (bez urazy, to chyba jedyna awaria tej korby możliwa do usunięcia)

Jak udało ci się rozwalić tak mocną korbę ?????
          Opisz prosze w którym miejscu się to zgieło i okoliczności zajścia.
      • Gość: ERn. Re: korba deoreXT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:53
        tylko się nie śmiejcie:P korba razem z rowerem została przejechana przez
        samochód!została skrzywiona w płaszczyżnie przeciwnej do osi obrotu.Co do
        allegro to sprawdzam codziennie.W cennikach shimano widziałem rózne modele korb
        prawych do kupienia oddzielnie od kompletu tylko nie ma przy nich zdjęć i nie
        jestem pewien czy akurat ten model jest dostępny,jest to korba wykonana w
        technologii hollowtech2 ze zintegrowanym środkiem suportu jeszcze dzisiaj jade
        do speca od aluminium może coś poradzi.Trzymajcie kciuki:) jesli kogoś
        interesuje to zalogowaem sie na forum jako "rax1"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka