Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rowerowe Sggw

25.09.05, 01:43
    Przepraszam za pusty post o tym samym tytule. To się zdarza nawet w
    najlepsszej rodzinie.

Chciałem mianowicie zapytać o bezpieczne miejsce do zostawiania roweru na
    terenie kampusu SGGW. Byłem już kilka razy i nie widziałem nic odpowiedniego,
    z czego wnioskuje, ze raczej nie ma żadnego parkingu.
    Jeżeli tak rzeczywiście będę poszukiwał osoby, która razem ze mna narobiłaby
    troche szumu i polobbowała w tym kierunku.
    Jeszcze coś z kategorii plotki i ciekawostki: w zeszłym roku z terenu kampusu
    ukradziono podobno ponad 50 samochodów co daje średnio 1 na tydzień. NIe jest
    to ilość zachecajaca do przjeżdzania na rowerze. Ciekawe czy wiadomo coś o
    liczbie rowerów?
    Obserwuj wątek
      • de9saint Re: Rowerowe Sggw 25.09.05, 14:18
        hm, nie wiem co wg. Ciebie oznacza "bezpieczne miejsce" ponieważ jestem
        zagorzałą przeciwniczką zostawiania roweru gdziekolwiek, co oczywiście bardzo
        utrudnia wiele rzeczy..., wiem że są stojaki, przynajmniej przy wydziale
        rolnictwa i biologii (a na pewno nie tylko)i zawsze kilkanaście (a czasem dużo
        wiecej) rowerów tam stoi. paru moich znajomych przyjeżdża na rowerach i jeszcze
        są ich posiadaczami, tyle tylko że nie wiem czy to wynika z ich szczęścia,
        uczciwości ludzkiej;), czy stanu wizualnego ich sprzętu...
        • khotoo Re: Rowerowe Sggw 25.09.05, 19:05
          Taaaak... Co do lobbingu to jestem za i oferuję wsparcie ze strony mojej
          skromnej osoby. Małem koncepcję żeby zostawiać rower kątem na parkingu
          podziemnym ale "Cieciu" łagodnie mnie przegonił, odsyłając do Kanclerza uczelni.
          Budując tę wielką płytę nie przewidziano po prostu że jakikolwiek student będzie
          chciał (nawet za drobną opłatą) zostawiać swój rower w miejscu monitorowanym, a
          więc relatwnie bezpiecznym - nie ma tam stojaków ani czegokolwiek innego co
          mogłoby spełniać ich rolę. Słowem, normalka... trzebaby poużerać się z
          biurokracją uczelnianą, bo jak na razie według nich problem nie istnieje.
          A co do stojaczków przed budynkami - "sprzęty" tam zostawiane w większości
          prypadków odstraszaja wyglądem i stopniem wyeksploatowania i pewnie tylko
          dlatego nie giną, bo naturalnie nikt tych stojaków nie pilnuje:/
          A na SGH jest miejsce do parkowania strzeżone przez ochroniarzy, na terenie
          niedostępnym dla gawiedzi. pokazuje się legitymację, "cieciu" spisuje nr albumu
          , markę ramy i juz można lecieć na zajęcia nie bojąc się o rower...
          • velogustlik Re: Rowerowe Sggw 11.10.05, 11:16
            Napisałem doi Ciebie list ale chyba nie odbierasz poczty w gazecie za często;-
            ). Polecam. W odpowiedzi podaj inny częściej odbierany mail.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka