kriss67 Re: Masa Supeeer:) 30.09.05, 23:44 Sorki, pusciłem sam tytuł przez nieuwagę. Masa bardzo dobrze przygotowana, przestoje drobne, okolice bardzo fajne, zwłaszcza teren Pragi Południe i Pragi Północ. Takich decybeli jakie miały miejsce w tunelu WZ to ta trasa jeszcze chyba nie przezyła. Nie wiem, czy zauważyliście małego chłopca na rowerze typu Reksio. Przejechał cały dystans, a potem przypadkiem okazało sie, że wraz z ojcem pochodza z Bródna i tak sobie wspólnie wracalismy. Mały na imie ma Łukasz i była to jego druga masa - pierwsza to ta na Tarchomin. Chłopic na zdjeciu w wątku Ewy widoczny jest na fot. nr 21 i 22,. Na koniec podarowałem mu balon z logo Dzielnicy Praga Północ, bo widziałem że bardzo mu sie spodobał. Przy okazji srdecznie pozdrawiam Ewe i Bunię, a i całą resztę wspaniałych masowiczów też. Krzysztof Link Zgłoś
108jerry Re: Masa Supeeer:) 01.10.05, 01:25 chyba pierwszy raz nie ma sie do czego przyczepić Link Zgłoś
kriss67 Re: Masa Supeeer:) 01.10.05, 08:18 Jeszcze jedna uwaga. Duzo osób wybrało sie po raz pierwszy własnie teraz, we wrzesniu, przy takiej niesprzyjajacej pogodzie. Nowe osoby były bardzo zadowolone, a przecież omineły je ciepłe masy majowe, czerwcowe, "wodna" lipcowa. Wniosek: zjawisko społeczne zwane Masą zatacza coraz wieksze kręgi. Ja osobiście namówiłem kolegę z pracy, człowiek wieku dojrzałego, który rower nabył wiosną tego roku. Był zachwycony faktem, że mozna było sobie smigać po Cenetrum miasta w tak miłej atmosferze bez udziału aut. ps. Tu uwaga do Dyrektoruatu Masy: może super pomysł ze znakowaniem roweru przez Policję jakoś zmodyfikować, np.znakowanie zaczynać od godziny 16? Pozdrawiam Pana Krzysztofa z Bródna, dla którego to był debiut i małego Łukasza wraz z tatą, także z Bródna.:) Krzysztof Link Zgłoś
freaky_mati Re: Masa Supeeer:) 01.10.05, 09:47 Jako RR chcialbym dodac, ze wrzesniowa jest kolejna masa ktora przejechala bez potrzeby jakiejkolwiek interwencji z naszej strony. Oczywiscie zdazyly sie niewinne najechania, ale z tego co wiem nikt nie ucierpial. ;) Uwazam, ze obstawa policji i strazy miejskiej spisala sie na medal. Cieszy mnie takze fakt, ze na mase przyjezdzaja osoby mlodsze jak i rolkarze, bo Masa jest takze i dla was. :) Jeden problem jaki masa bedzie musiala jeszcze rozwiazac, to kwestia jezdzenia po chodnikach i sciganie sie wykozystujac innych uczestnikow masy jako "zywy slalom". Na koniec, dodam, ze pomysl znakowania rowerow przed masa przez policje byl bardzo udanym pomyslem, choc niestety nie wszyscy mieli okacje i czas to zrobic (w tym miedzyinnymi ja). Mam nadzieje, ze nie przegapilem swojej jedynej okazji i znakowanie odbedzie sie takze i na kolejnych masach. Pozdrawiam rowerowo, Mati Link Zgłoś
krakers1 Re: Masa Supeeer:) 01.10.05, 13:32 bylo bardzo fajnie. chcialbym z tego miejsca pozdrowic: *Czajnika po jadacego wesolo radiolka z milymi panami ktorych jeszcze niedawno wyklinal jak ogladalismy film na ktorym rzucili Jace na ziemie i walili palami *wszystkich fajnych ludzi myslacych ze jak maja kamizelke odblaskowa i identyfikator masy to juz sa fajni *wszystkich fajnych ludzi z tego jak ktos to ujal dyrektoratu masy ktorzy na codzien nie dosc ze nie daja dobrego przykladu na ulicy to lamia przepisy w sposob bezsensowny, budzacy politowanie, stwarzajacy zagrozenie dla nich samych i otoczenia *debili jadacych na fajnych rowerach na tylnym kole i zataczajacych sie od kraweznika do kraweznika. szczegolnie cieplo pozdrawiam tego ktory we mnie wjechal na grochowskiej. *wiekszosc prawdziwych miejskich rowerzystow, kiedys tworzacych trzon masy, teraz nie przyjezdzajacych bo na to szkoda patrzec *Yarosha i Pimpfa, dzieki za towarzystwo na masie *zapomnialem, moze pozniej dopisze pozdr Link Zgłoś
pimpf101 Re: Masa Supeeer:) 01.10.05, 14:10 krakers1 napisał: > *debili jadacych na fajnych rowerach na tylnym kole i zataczajacych sie od > kraweznika do kraweznika. szczegolnie cieplo pozdrawiam tego ktory we mnie > wjechal na grochowskiej. no tu powinieneś napisać z jaką gracją wyszedłeś z tego "najechania - a jest się czym pochwalić ;) > *wiekszosc prawdziwych miejskich rowerzystow, kiedys tworzacych trzon masy, > teraz nie przyjezdzajacych bo na to szkoda patrzec to warto ich przekonywać żeby jednak przyjeżdżali bo wtedy wszyscy "nie fajni" beda w zdecydowanej mniejszości > *Yarosha i Pimpfa, dzieki za towarzystwo na masie a tu i ja składam posziękowania i pozdrowienia i dołożę jeszcze swoje jedno pozdrowienie - dla pijanego ćwoka co walnął idac w moją itce (o zgrozo;) i kłucił się że stoję na pasach (choć stałm na chodniku) a sam ledwo trzymając się na nogach stał prawie na środku jezdni na pasach. i dziękuje że nie zabił mnie odorem;) Link Zgłoś
mniejszy73 Re: Masa Supeeer:) 01.10.05, 21:20 pimpf101 napisał: > i dołożę jeszcze swoje jedno pozdrowienie - dla pijanego ćwoka co walnął idac w > > moją itce (o zgrozo;) i kłucił się że stoję na pasach (choć stałm na chodniku) > a sam ledwo trzymając się na nogach stał prawie na środku jezdni na pasach. i > dziękuje że nie zabił mnie odorem;) > czy było to przy cerkwi na pradze? widziałem tam jednego "eleganta" co się miotał przy krawężniku... Link Zgłoś