Gość: lila IP: 195.39.217.* 26.10.05, 08:33 Co stanie sie z rowerem zostawionym na zimę na balkonie? Balkon jest zadaszony. Chcę owinąc w jakies duze przescieradło i schowac do pokrowca. Czy to wystarczy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Diafora Re: rower na balkonie IP: *.aplikom.com.pl 26.10.05, 14:11 Balkon to naprawdę ostateczność - sprawdź jakieś inne możliwości. Jeżeli naprawdę musisz... Nasmaruj wszystko, co się da i uważaj, aby nie wdała się wilgoć, bo zardzewieją ci wszystkie nielakierowane części. Dobrze jest też zdjąć ogumienie, bo parcieje na mrozie. Link Zgłoś
saczek1 Re: rower na balkonie 01.11.05, 09:43 postaw rower gdzies w mieszkaniu... może powieś naścianie an hakach. Ale ne nabalkonie, to niehumanitarne :P Link Zgłoś
ss85 Re: rower na balkonie 26.10.05, 20:31 Ja w porze ciepłej rower trzymam na balkonie i nic się nie dzieje. Pamiętam tylko żeby go co jakiś czas przesmarować i tyle. Z tym, że nigdy nie stoi non stop dłużej niż 3-4 dni (jak długo leje), a zazwyczaj jeździ codziennie (na balkonie głównie nocuje). Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: rower na balkonie IP: *.icpnet.pl 26.10.05, 20:24 Lepiej nie sprawdzaj co się stanie tylko poszukaj znajomego z domkiem jednorodzinnym (kotłownia) bądź garażem - skrawek miejsca na rower zawsze się znajdzie... Jak już koniecznie na balkonie to rozważ zakup pokrowca allegro.pl/show_item.php?item=69554712 i solidną konserwację - zmniejszy to znacznie wielkość szkód ale na zdrowie i tak rowerkowi to nie wyjdzie... Link Zgłoś
Gość: lila Re: rower na balkonie IP: 195.39.217.* 27.10.05, 11:14 To ze bedzie w pokrowcu to pewne. Dodatkowo chcę go opakowac przescieradłem. (najpierw w przescieradło, potem do pokrowca). Dodatkowo balkon jest zadaszony. Link Zgłoś
villac Re: rower na balkonie 30.10.05, 00:35 No to go załatwisz na amen, każde włókno naturalne w warunkach zimowych i nawet małych różnic temperatur doskonale trzyma wilgoć a więc rowerek będzie cały czas mokry więc sam sobie odpowiedz co z niego zostanie po kilku miesiącach TAKIEJ kąpieli. Naprawdę nie masz nikogo kto przezimowałby Ci rower ????????? Link Zgłoś
paranormalny Re: rower na balkonie lub w "przechowalni"!! 30.10.05, 07:43 Rozeznaj, czy w okolicy nie ma sezonowych przechowalni rowerów. To chyba optymalne rozwiązanie. W Gdańsku taką jedną znam - 10 zł/m-c. Link Zgłoś
yb Litości ! 01.11.05, 10:35 Tylko nie na balkonie, albo w piwnicy! Jestem z blokowiska, a moje obydwa rowerki mieszkają razem ze mną w pokoju /20m2/. Myślę,że są mi za to wdzięczne, a rodzina nie ma nic przeciwko temu wspólnemu zamieszkiwaniu. Link Zgłoś
Gość: lila Re: Litości ! IP: 195.39.217.* 09.11.05, 11:11 Przekonaliście mnie! Juz stoi w mieszkaniu. Trudno.. jakoś przezimujemy razem do wiosny ;-) Link Zgłoś
Gość: też warszawiak Re: Litości ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:08 Przez lata nasze dwa rowery stały całe zimy na balkonie owinięte tylko grubszą folią malarska opasane sznureczkiem, tylko dól odsłonięty co by był przewiew. I co? I nic, nic się nie stało, nic nie zardzewiało, nic nie sparciało. Jedyna kwestia to na którym piętrze się mieszka, bo jak wiemy z lektury złodzieje potrafią zdjąć rower nawet z kilku pięter. Link Zgłoś
Gość: lila Re: Litości ! IP: 195.39.217.* 09.11.05, 15:34 16 pietro. Nade mna jeszcze 10 pieter. Nie da rady ukrasc ;-) Ale i tak juz sa w domu. Bo to dwie sztuki... Link Zgłoś