Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rower na balkonie

IP: 195.39.217.* 26.10.05, 08:33
    Co stanie sie z rowerem zostawionym na zimę na balkonie? Balkon jest
    zadaszony. Chcę owinąc w jakies duze przescieradło i schowac do pokrowca. Czy
    to wystarczy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Diafora Re: rower na balkonie IP: *.aplikom.com.pl 26.10.05, 14:11
        Balkon to naprawdę ostateczność - sprawdź jakieś inne możliwości. Jeżeli
        naprawdę musisz... Nasmaruj wszystko, co się da i uważaj, aby nie wdała się
        wilgoć, bo zardzewieją ci wszystkie nielakierowane części. Dobrze jest też
        zdjąć ogumienie, bo parcieje na mrozie.
        • dr.rocco Re: rower na balkonie 26.10.05, 15:22
          Jak nic zniszczeje !!!
          • saczek1 Re: rower na balkonie 01.11.05, 09:43
            postaw rower gdzies w mieszkaniu... może powieś naścianie an hakach. Ale ne
            nabalkonie, to niehumanitarne :P
        • ss85 Re: rower na balkonie 26.10.05, 20:31
          Ja w porze ciepłej rower trzymam na balkonie i nic się nie dzieje. Pamiętam tylko żeby go co jakiś czas przesmarować i tyle. Z tym, że nigdy nie stoi non stop dłużej niż 3-4 dni (jak długo leje), a zazwyczaj jeździ codziennie (na balkonie głównie nocuje).
      • Gość: Jacu Re: rower na balkonie IP: *.icpnet.pl 26.10.05, 20:24
        Lepiej nie sprawdzaj co się stanie tylko poszukaj znajomego z domkiem jednorodzinnym (kotłownia) bądź garażem - skrawek miejsca na rower zawsze się znajdzie...

Jak już koniecznie na balkonie to rozważ zakup pokrowca
        allegro.pl/show_item.php?item=69554712
        i solidną konserwację - zmniejszy to znacznie wielkość szkód ale na zdrowie i tak rowerkowi to nie wyjdzie...
        • Gość: lila Re: rower na balkonie IP: 195.39.217.* 27.10.05, 11:14
          To ze bedzie w pokrowcu to pewne. Dodatkowo chcę go opakowac przescieradłem.
          (najpierw w przescieradło, potem do pokrowca). Dodatkowo balkon jest zadaszony.
          • villac Re: rower na balkonie 30.10.05, 00:35
            No to go załatwisz na amen, każde włókno naturalne w warunkach zimowych i nawet
            małych różnic temperatur doskonale trzyma wilgoć a więc rowerek będzie cały
            czas mokry więc sam sobie odpowiedz co z niego zostanie po kilku miesiącach
            TAKIEJ kąpieli. Naprawdę nie masz nikogo kto przezimowałby Ci rower ?????????
      • paranormalny Re: rower na balkonie lub w "przechowalni"!! 30.10.05, 07:43
        Rozeznaj, czy w okolicy nie ma sezonowych przechowalni rowerów. To chyba
        optymalne rozwiązanie.
        W Gdańsku taką jedną znam - 10 zł/m-c.
      • yb Litości ! 01.11.05, 10:35
        Tylko nie na balkonie, albo w piwnicy!
        Jestem z blokowiska, a moje obydwa rowerki mieszkają razem ze mną w
        pokoju /20m2/.
        Myślę,że są mi za to wdzięczne, a rodzina nie ma nic przeciwko temu wspólnemu
        zamieszkiwaniu.
        • Gość: lila Re: Litości ! IP: 195.39.217.* 09.11.05, 11:11
          Przekonaliście mnie! Juz stoi w mieszkaniu. Trudno.. jakoś przezimujemy razem
          do wiosny ;-)
          • Gość: też warszawiak Re: Litości ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:08
            Przez lata nasze dwa rowery stały całe zimy na balkonie owinięte tylko grubszą
            folią malarska opasane sznureczkiem, tylko dól odsłonięty co by był przewiew. I
            co? I nic, nic się nie stało, nic nie zardzewiało, nic nie sparciało. Jedyna
            kwestia to na którym piętrze się mieszka, bo jak wiemy z lektury złodzieje
            potrafią zdjąć rower nawet z kilku pięter.
            • Gość: lila Re: Litości ! IP: 195.39.217.* 09.11.05, 15:34
              16 pietro. Nade mna jeszcze 10 pieter. Nie da rady ukrasc ;-) Ale i tak juz sa
              w domu. Bo to dwie sztuki...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka