Gość: marghe_72 Re: lazur kremowy IP: *.acn.waw.pl 16.11.04, 18:46 moze to cos al la gorgonzola dolce? Czyli słodka a raczej miekka :) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: lazur kremowy 16.11.04, 18:50 nie, to polski ser plesniowy lazur, tylko tym razem w stanie lekko plynnym w pojemniczkach. Pojawil sie w sklepach jekis tydzien temu. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: lazur kremowy 16.11.04, 20:49 no z tym tygodniem to chyba przesadzilas. :) dobry do sosow Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: lazur kremowy 16.11.04, 21:05 czy on jest taki jak serki do smarowania, ale nie topione i typ ramy bonjour? bardzo lubię taki smarowalny "bleu bresse" (miejmy nadzieję, że nie zniekształciłam nazwy jakoś fatalnie) i coś nowego chętnie spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: lazur kremowy 16.11.04, 21:32 taki, jak roztopiony serek, bardziej lejacy niz topiony w trojkacikach. U nas tylko w sieci real na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: lazur kremowy IP: *.acn.waw.pl 16.11.04, 21:32 no własnie:) .. Gorgonzola występuje w postaci piccante - czyli ta twardsza, u nas najbardziej znana i dolce - czyli wersja miękka, płynąca. Stąd moje porównanie Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: lazur kremowy 17.11.04, 10:45 jest to odmienny stan skupienia lazura. 1. W sumie niezły, choć zbyt lejący jak te wszystkie nowoczesne sery topione w pojemnikach. 2. Lekko przechemiony - zostaje smak goryczy 3. Pleśni tyle, co kot napłakał Dlatego wolę lazur normalny, do krojenia - najlepszy Lazur aksamitny, zbliżony do Dor Blue na wagę. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: lazur kremowy 17.11.04, 11:23 Ojej i znowu do sklepu i bede sie objadac ;-)) Jestem maniaczką lazurową;-)) Odpowiedz Link Zgłoś