rano1 23.11.05, 14:07 Usłyszałem właśnie w radio, że od 1 stycznia 2006 roku przez Centrum Warszawy mają jeździć TIRY. Ponoć objazd sobie taki wymyślili. pozdrowienia dla ZDMu. Link Zgłoś Obserwuj wątek
roweroraffi Re: Warszawska Masa TIRowa 23.11.05, 15:22 Tak, z powodu remontu al. Jerozolimskich na odcinku od Ronda Zesłanych na Schody do ŁUPuszańskiej TIRy mają mieć objazd... jaki, tego dokładnie ZDM nie zdradza, ale odgrażali się, że przez Centrum... pewnie Bitwy Warszawskiej 1920 do Grójeckiej, ale może być też, że jakoś inaczej, np przez Towarową, Okopową i potem do trasy AK, albo przez Łazienkowską i Wisłostradę (choć ten wariant osobiście wydaje mi się mało prawdopodobny ze względu na tunel wzdłuż Wisły. Cóż, trzeba czekać, co Pan Galas zaleci jako objazd ;-) Generalnie jednak czasem ma On lepsze pomysły niż ZDM. Link Zgłoś
lakiana Re: Warszawska Masa TIRowa 23.11.05, 15:36 było parę dni temnu o tym objeździe w ŻW - nie pamiętam już dokładnie, jak to idzie, ale zapamiętałam, że od południa i zachodu idą Doliną Służewiecką i potem tą trasą przy Wiśle (zabijcie, zapomniałam) na północ. Na wschód stamtąd Trasą Toruńską. Więcej szczegółów nie pamiętam - jednak ciężarówki omijają Ochotę, Wolę i ścisłe Centrum. poszukajcie w Życiu Warszawy. Gdyby ten post pojawił się wcześniej, to tamto ŻW nie leżałoby jeszcze w śmieciach... Link Zgłoś