Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rower i metro

20.06.06, 22:55
    witajcie

mój pracodawca zmienia siedzibę firmy. dotej pory jezdziłem do roboty na
    rowerku ale od 1 lipca będę miał za daleko. zmamierzam dojeżdżać metrem do
    stacji wilanowska i tam przesiadać się na rower.

pytanie brzmi gdzie przechowywać rower> nad stacją jest parking ale właściciel
    zaźądał 80 pln miesięcznie za miejsce pod chmurką. na innym parkingu wogóle
    odmówiono przechowania roweru.

jeśli komuś przyjdzie do głowy jakieś rozwiązanie to proszę, źeby się nim
    podzielił. jazda samochodem niestety nie wchodzi w grę ze względu na
    gigantyczne korki po drodze w rejon wilanowska/domaniewska notoryczny brak
    miejsc parkingowych etc...
    Obserwuj wątek
      • Gość: killbill Re: rower i metro IP: *.met.pl / 217.153.134.* 21.06.06, 09:33
        nie możesz brać roweru do metra?
        • roody102 Re: rower i metro 21.06.06, 10:08
          W godzinach szczytu ciezko sie wcisnac z plecakiem, a co dopiero z rowerem...
      • dj.rydzyk Re: rower i metro 21.06.06, 10:15
        a poza tym do metra musze jeszcze dojechac brrrr auobusem
        • wenecka Re: rower i metro 21.06.06, 10:38
          hm, sądziłam, że do metra chcesz dojechać rowerem, nie autobusem. ja bym brała
          rower do metra i tyle, co z tego że tłok? po to płaci sie dodatkowy bilet za
          bagaz tudziez rower, zeby mozna było go brac z sobą. a jakbyś był matką z
          wózkiem, to też byś nie brał wózka do metra bo tłok?
          z drugiej strony kiedyś na wakacje ztm chciał i być moze wprowadził - nie wiem
          to trzeba sprawdzic - przewozenie roweru metrem bez biletu, ale nie jestem
          pewna czy okrągły tydzien czy tylko w łikęd. nie jestem też pewna czy było to
          wprowadzone eksperymentalnie na 1 sezon czy na stałe. musisz zadzwonic do ztmu.
          nie omieszkaj potem nas doinformować. :-) powodzenia!
          • 2paco Re: rower i metro 21.06.06, 11:41
            to już co najmniej od roku funkcjonuje, że wszelki bagaż, w tym rower, przewozi
            się za darmo :)
            • wenecka Re: rower i metro 21.06.06, 15:57
              dzięki, nie korzystałam jak dotad, wiec nie wiedzialam. w dni powszednie tez,
              czy tylko łikędy?
              • xun_vixx Re: rower i metro 21.06.06, 19:17
                wenecka napisała:

> dzięki, nie korzystałam jak dotad, wiec nie wiedzialam. w dni powszednie tez,
                > czy tylko łikędy?

24/7 bilet obowiazuje wylacznie dla pasazera a przewoz bagazu i rowerow calkowicie bezplatny. Wczesniej rowerow w ogole nie wolno bylo a za bagaz trzeba bylo placic osobny bilet (jelsi suma wymiarow tegoz dl+wys+szer wynosila bodaj ponad 150cm)...
                • roody102 Re: rower i metro 22.06.06, 11:20
                  Nie wiem, jak w metrze, ale w autobusie rower mozna wiezc tylko o tyle, o ile
                  nie przeszkadza on innym pasazerom, czyli w zasadzie tylko wtedy, gdy autobus
                  nie jest zatloczony. W metrze moze byc podobnie.
      • Gość: dj.rydzyk Re: rower i metro IP: *.axelspringer.pl 21.06.06, 12:22
        chyba niezbyt jasno się wyraziłem - dojazd do metra autobusem potem metro a na
        końcu krótki odcinek na rowerze

z punktu mając na uwace pożysze przewożenie roweru metrem nie wchodzi w grę

pytam czy ktoś coś wie o możliwości zostawiania roweru w okolicy stacji metra
        wilanowska, wierzbno albo służew
        • xun_vixx Re: rower i metro 21.06.06, 19:18
          Nie wiem ile to "za daleko" ale ja do szkoly z Ozarowa do Anina dojezdzalem rowerkiem a jest tam jakies 30km w jedna strone. Czasowo wychodzi mniej wiecej to samo co pkpcem o busach nie wspomne.

Kwestia treningu, zaprawy i odpowiednio wczesniejszego wyjscia :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka