nakole 11.07.06, 20:56 Jak jeździ się Wam w upalne dni i jak długie trasy robicie? Jak z nawadnianiem organizmu? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: BARTOSZSZSZ Re: Gorąco. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:03 A mi tam sie dobrze jezdzi.. Dopoki krecisz jest calkiem przyjemnie - wiaterek i te sprawy:)Gorzej kiedy przychodzi sie zatrzymac - wtedy robi sie naprawde goraco..uff! Ale pic to trzeba sporo. Dobrze tez zjesc jakas slodycz co by energii dodac..pozdrawiam:) Link Zgłoś
marchiewka Re: Gorąco. 11.07.06, 21:53 Rower jest o wiele lepszy na upał niż np autobus :) Moje trasy - kilka razy w tygodniu (4-6), ok. 60 km w ok. 3 godziny, 2 butle mineralnej po 1,5 l kazda:) Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Gorąco. IP: *.wirba.net / 88.220.32.* 11.07.06, 21:55 Jeżdżę codziennie (jeśli akurat mogę) wieczorem po 20-25 km. Link Zgłoś
Gość: micha Re: Gorąco. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 09:28 Jeżdzi się średnio przyjemnie.Ja od czasu do czasu polewam głowe i kark wodą. Koszulka i tak jest mokra ,więc nie ma co się przejmować względami estetycznymi. Polecam jazdę w koszulkach bez rękawów - lepsza "wentylacja".Unikam jazdy po gorącym asfalcie , raczej wybieram zacienione dróżki w lesie. Link Zgłoś
Gość: Slav4 Re: Gorąco. IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 12.07.06, 15:54 Znacznie lepiej w upale niż np przy +5C i w deszczu :o) Przy takim upale dopiero wychodzą zalety papmpersa w spodenkach. Jak wiem że będzie dużo jazdy, to używam jeszcze zasypki Alantan - jeszcze nigdy się nie "zatarłem" przy takim zestawie. Jedzie się spoko - pęd powietrza nawet jakoś chłodzi. Gorzej stanąć - człowiek momentalnie robi się mokry niezależnie od prędkości z jaką jechał. No i strasznie dużo schodzi płynów, na szczęście mineralka jest tania. Po powrocie - obowiązkowo uzupełnić elektrolity - kiszone ogóry the best. Szkoda że do bidonu nie wejdą :o) Link Zgłoś
stefan4 Re: Gorąco. 12.07.06, 18:45 Slav4: > Po powrocie - obowiązkowo uzupełnić elektrolity - kiszone ogóry the best. > Szkoda że do bidonu nie wejdą :o) Wlej do bidonu ten płyn od ogórów. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak Link Zgłoś
Gość: MM Re: Gorąco. IP: *.216.41.6.conversent.net 12.07.06, 17:05 Wczoraj po pracy zrobilem sobie rundke ok 20 km. 32 stopnie Celsjusza, 95 procent wilgotnosci (o osmej wieczorem). Ale podczas jazdy sie nie czuje. Dopiero jak stanalem na swiatlach, momentalnie zalalem sie potem. A pijam tylko i wylacznie Gatorade - nie wiem czy jest sprzedawana w Polsce. W sumie to kwestia gustu, ale dla mnie sie sprawdza i naprawde pomaga. Gasi pragnienie i uzupelnia to czego trzeba :o) Link Zgłoś
Gość: m22 Re: Gorąco. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 21:02 Jezdżę jakieś 5-6 dni w tygodniu, a traski to 60-120 km. Pochłaniam ogromne ilości mineralnej -3-4 l i czasem jakiegoś izotonika łykne. No i podczas jazdy jest fajnie, ale jak się zatrzymam, to się zemnie leje. Link Zgłoś