Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie zaplatają?

22.09.06, 14:57
    Gdzie dobrze zaplatają koła w Wawie??? Znam sklep skiteam(dopiero zaczynam tu
    mieszkac) tam dobrze zaplatają.Zgóry dzieki.POzdro.
    Obserwuj wątek
      • terina Re: Gdzie zaplatają? 22.09.06, 15:26
        Zaplatanie i nie tylko: również centrowanie kół, wszystkie naprawy, przeglądy,
        konserwacje, szybko - tanio - solidnie.

Pruszków, ul.PRUSA 66 - tel 22 - 728 40 38 kom. 606 803 746

jest to ok 15 km od Warszawy ale z pewnością ceny konkurencyjne.

• gromanik Re: Gdzie zaplatają? 22.09.06, 16:22
          duda, swiatowida rog mehoffera w pasazu na nowodwotach/tarchominie
          mi zaplatali-polecam
      • roweroraffi Re: Gdzie zaplatają? 23.09.06, 00:33
        tadek.klonojadek napisał:

> Gdzie dobrze zaplatają koła w Wawie??? Znam sklep skiteam(dopiero zaczynam tu
        > mieszkac) tam dobrze zaplatają.Zgóry dzieki.POzdro.

Napewno dobrze na Mehoffera/Światowida u Dudy i u chłopaków na Spójni. W innych
        miejscach mi nigdy nie pleciono.
        • rano1 Re: Gdzie zaplatają? 23.09.06, 22:43
          Może na Spójni i dobrze, ale...jak mi przy Cytadeli strzeliła latem szprycha to
          właśnie na Spójni założyli mi za długą szprychę , która szybko przebiła mi dętkę
          kilka dni później.
      • habrovnick Re: Gdzie zaplatają? 23.09.06, 23:56
        Najelpsze koła tylko u Marcela czyli zapraszam na Pragę Południe na Grochowską
        324. Kto był ten wie... :D
        • krakers1 Re: Gdzie zaplatają? 24.09.06, 11:03
          kluczyk do szprych - ok 10pln
          satysfakcja z posiadania wlasnorecznie zaplecionych kol - bezcenne
          pozdrawiam
          • sebeqx Re: Gdzie zaplatają? 24.09.06, 11:38
            Witam!

Powiedz tylko jak dobrać szprychy do konkretnej obręczy i piasty...
          • pimpf101 Re: Gdzie zaplatają? 24.09.06, 11:42
            i nie pisz że programy komp. bo sa beznadziejne (subiektywna opinia)
            • krakers1 Re: Gdzie zaplatają? 24.09.06, 13:46
              a juz mialem pisac ze sa programy ;-) prawde mowiac to tez uwazam ze sa
              beznadziejne (w kazdym razie te z ktorymi sie spotkalem) wiec jak np ostatnio
              plotlem przednie kolo do gorala to pojechalem sobie do sklepu na grochowskiej 8a
              (pozdrawiam) i powiedzialem jaka obrecz, jaka piasta, ile krzyzy i po chwili mi
              powiedzieli jakie szprychy powinienem kupic. akurat takich nie mieli wiec
              kupilem obok w sklepie "Krolak" (nie pozdrawiam).
              pozdrawiam
              • sebeqx Re: Gdzie zaplatają? 24.09.06, 21:46
                Witam!

Zatem skąd Oni wiedzą? Mam nieodparte wrażenie, że to jednak wiedza tajemna :P
                • krakers1 Re: Gdzie zaplatają? 24.09.06, 22:01
                  krecimy sie w kolko, otoz oni maja taki program ;-) w kazdym razie jakis taki
                  fajny maja ze tam wiekszosc piast jest w tym programie wpisana i costam sie
                  mierzy na obreczy, nie pamietam dokladnie i sie to wpisuje i ile krzyzy i tyle.
                  pozdrawiam
                  • czajnik74 Re: Gdzie zaplatają? 26.09.06, 12:57
                    ... a ja pogodzę fanatyków składania własnych bajków (wraz z wytopem we własnej
                    hucie szprych) Krakersa i Sebę, polecam salon Gianta - na Spójni - zaplatałem
                    tam z 1,5 roku temu dwa Alexrims`y, i moje `cztery litery` o wadze 95 kg noszą
                    wspaniale bez żadnych problemów.
                    • sebeqx Re: Gdzie zaplatają? 27.09.06, 21:53
                      Witam!

Ja zaplatałem na ulicy Biruty niedaleko Ronda Żaba. Pełny profesjonalizm -
                      znaczy się po kamulcach w Szczyrku nadal są równiutkie i toczą się cichutko
                      pykając na pieskach :P

Mimo wszystko chciałbym się jednak nauczyć tej sztuki magicznej :P
                      • roweroraffi Re: Gdzie zaplatają? 27.09.06, 23:34
                        sebeqx napisał:

> Witam!
                        >
                        > Ja zaplatałem na ulicy Biruty niedaleko Ronda Żaba. Pełny profesjonalizm -
                        > (...) toczą się cichutko
                        > pykając na pieskach :P

Na co jak wiemy zaplot ma kluczowy wpływ ;-)
                        • krakers1 Re: Gdzie zaplatają? 28.09.06, 14:36
                          wiesz, jak sa zle zaplecione to moga trzeszczec i juz nie jest cichutko ;-) mi
                          trzeszczalo troche zanim zrobilem ten wynalazek co mam teraz z przodu.
                          pozdrawiam
                          • roweroraffi Re: Gdzie zaplatają? 28.09.06, 20:01
                            krakers1 napisał:

> wiesz, jak sa zle zaplecione to moga trzeszczec i juz nie jest cichutko ;-)

U mnie na tle pracy łańcucha i ramy i tak bys nie usłyszał ;-)

> mi
                            > trzeszczalo troche zanim zrobilem ten wynalazek co mam teraz z przodu.

A co tam z przodu zmontowałeś, bo nie zwróciłem uwagi?
                            • krakers1 Re: Gdzie zaplatają? 28.09.06, 21:09
                              > U mnie na tle pracy łańcucha i ramy i tak bys nie usłyszał ;-)

TAK RAFFI, WIEMY, TWOJ ROWER JEST WYJATKOWY ;-)

> A co tam z przodu zmontowałeś, bo nie zwróciłem uwagi?

a takie tam zapltanki wyplatanki, moze bede jutro na masie to sobie obejrzysz,
                              tu troche widac: www.fixedgeargallery.com/2006/july/krakers7.htm
                              pozdrawiam
                              • roweroraffi Re: Gdzie zaplatają? 29.09.06, 00:36
                                krakers1 napisał:

> > U mnie na tle pracy łańcucha i ramy i tak bys nie usłyszał ;-)
                                >
                                > TAK RAFFI, WIEMY, TWOJ ROWER JEST WYJATKOWY ;-)

Pod wzgledem hałasu łańcucha nie różni się wcale od moich poprzednich rowerów ;-)

> > A co tam z przodu zmontowałeś, bo nie zwróciłem uwagi?
                                >
                                > a takie tam zapltanki wyplatanki, moze bede jutro na masie to sobie obejrzysz,
                                > tu troche widac: <a
                                href="www.fixedgeargallery.com/2006/july/krakers7.htm"
                                target="_blank">www.fixedgeargallery.com/2006/july/krakers7.htm</a>

A no to widziałem już chyba. Na Preclu sobie jaja robiłes pewien czas temu w
                                jakims watku o zaplataniu, że dopiero to mozna nazwać zaplataniem. O ile nie
                                pomyliłem osób ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka