Gość: f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 20:54 Podczas wymiany mostka przegiąłem z dokręcaniem śruby od kapsla. Jest ona urobione. Nie odkręce jej imbusem. Podobno jesyne wyjście to wiertarka, jak to zrobić skutecznie i bezboleśnie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jacu Re: obrobiona śruba IP: *.icpnet.pl 22.09.06, 21:33 Gratuluje. Jeśli rzeczywiście niczym nie da się jej wykręcić (porządnym imbusem, a nie takim który rozwala gniazda śrub) to można wiertłem do metalu nawiercić gniazdo tak żeby odpadło. Potem wykręcisz płaskoszczypami albo wybijasz gwiazdkę w dół aż wypadnie dołem. Można też spróbować wykręcić odpowiednio dobranym płaskim śrubokrętem. Kiepskiej jakości śruba (jak twoja) łatwo się podda. śrubę w kapslu dokręca się delikatnie - inaczej unieruchomisz kiere. Po dokręceniu mostka kapsel jest zupełnie zbędny. Link Zgłoś
Gość: . Re: obrobiona śruba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 22:15 Czyli mam kombinować wiertarką tak, by główka odpadła, a z nią dało się zdjąć kapsel? Jeśli tak to dalej dorga prosta :) Link Zgłoś
Gość: Jacu Re: obrobiona śruba IP: *.icpnet.pl 23.09.06, 01:52 Prosta... cóż, saperem to po tej operacji nie zostaniesz. Link Zgłoś
Gość: mikroos Re: obrobiona śruba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 15:36 zdecydowanie polecam wybic gwiazdke az do konca dolem, zeby wyleciala, i zakup nowej, najlepiej z aluminiowymi (=nierdzewnymi) elementami i uszczelkami. koszt: okolo 14zl (tyle zaplacilem za moja Tioge) i spisuje sie znakomicie. Link Zgłoś
stratoos Re: obrobiona śruba 26.09.06, 12:07 Ja rozwiercałem całą śrubę wiertarką. Wtedy po prostu wypadła. Są też dostępne specjalne "wykręcaki" do uszkodzonych śrub. Mają kształt stożkowego wiertła z lewym gwintem. Link Zgłoś