czarny357 24.11.06, 21:46 450 osób, 23-kilometrowa trasa, aura w zdecydowanej większości sprzyjająca jeździe, nawet mniej było sfrustrowanych kierowców (przynajmniej z mojego pkt. widzenia)... Jechało się całkiem przyjemnie :-) A jak wasze wrażenia? Link Zgłoś Obserwuj wątek
s.cat Re: Pomasowo. 24.11.06, 22:28 Dokładnie takie same, przyjemne :) Jakoś tak fajnie się jeździ jak jest osób 500 a nie 2500. Rzadko z większości miejsc w peletonie widać zarówno radiowozy na końcu jak i na początku Masy :) Link Zgłoś
schwefel Re: Pomasowo. 24.11.06, 22:33 Mi również jechało się bardzo dobrze. Zupełnie inna atmosfera niż na tych "wielkich" masach gdzie jest pełno lanserów i "niskosiodełkowców". Pozdrawiam wszystkich co byli, a ci co nie byli niech żałują :P Link Zgłoś
beno1 Re: Pomasowo. 24.11.06, 23:05 Było wspaniale przede wszystkim dlatego, że nic się nie działo. Półtorejgodzinna przejażdżka w idealnym tempie, dobranym towarzystwie i ciekawej trasie "w kratkę". Trochę pogadałem, a pod koniec przyssałem się do przyczepki, bo leciał koncert Chopina, bodajże e-mol. Z ciekawostek: koleś na hulajnodze, 60-letnia babcia w berecie i spódnicy, no i dwie panienki na rolkach, które wybrały się na Masę, żeby spokojnie pogadać :-))). Podobała mi się też akcja przyblokowania pieszych (potencjalnych samobójców) na pasach na skrzyżowaniu Marszałkowska/Świętokrzyska, gdyż zazwyczaj bardziej pamiętamy o kierowcach w nas wjeżdżających. No i mam nadzieję, że za miesiąc na koniec to już będzie Rynek a nie Kolumna. Beno Link Zgłoś
woydzio Re: Pomasowo. 24.11.06, 23:11 Zgadzam się z przedmówcami, było naprawdę dobrze. Woydzio Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Pomasowo. 25.11.06, 12:28 mi brakowało gwizdków, trąbek etc. ale tempo bardzo fajne, zawsze wolałem Masy zimowe od tych letnich b. Link Zgłoś
solaris_777 Re: Pomasowo. 25.11.06, 13:06 Jak dla mnie było bardzo klimatycznie. Świetnie się jechało w takiej ciszy, nowe głośniki by Moćkoff sprawiły, że Chopina było słychać na ogonie :) Rzeczywiście można było spokojnie pogadać, jakoś tak strasznie przyjemnacko było, nikt nie szarżował, nie buraczył i pogoda piękna! Oby tak częściej! :) Link Zgłoś
mackofff Re: Pomasowo. 25.11.06, 17:03 solaris_777 napisała: > nowe głośniki by Maćkofff sprawiły, że Chopina było słychać na ogonie :) nie sądzę, żebym produkował własne głośniki... ale skoro tak ;P Link Zgłoś
solaris_777 Re: Pomasowo. 25.11.06, 21:50 no sam je produkowałeś przy mnie :P wiec są twojej roboty, no! Link Zgłoś
a_lissowska [prasa] Pomasowo. 25.11.06, 20:21 Gazeta Wyborcza: img20.imageshack.us/img20/7356/masagwgv8.jpg pozdr./Ania Link Zgłoś
evvcik Re: [prasa] Pomasowo. 25.11.06, 20:32 "ostatni raz w tym roku..." ? czy ja o czymś nie wiem ;-) Link Zgłoś
stary_bej Re: [prasa] Pomasowo. 25.11.06, 21:10 poczulem sie conajmniej urazony wypowiedzie o "niskosiodełkowcach" nie kazdy kto jeździ na Dualu/trialu/bmx jest wandalem i ze taka osoba przeszkadza w masie:( a co do masy? fajniutka byla. Jednak osobiscie wole masy letnie, te 2500 osób robi wrazenie:D. Ja mysle ze sie widzimy 29.12:D wtedy zobaczymy kto bedzie... uszanowania, "niskosiodełkowy", stary_bej Link Zgłoś
s.cat Re: [prasa] Pomasowo. 25.11.06, 21:25 Owszem, nie każdy, ale jak jeżdzę na masę od prawie 2 lat tak nie widziałem nigdy aby szpanował co to on nie potrafi, popisywał sie jazdą na tylnim kole [często pasem pod prąd], zachowywał się conajmniej niezbyt poprawnie jakikolwiek użytkownik górala lub turystyka. Sam zwracałem uwagę w zasadzie tylko i wyłącznie niskosiodełkowcom. I nie ma co tu być urażonym, o Tobie dokładnie nikt tu nie mówi :P Link Zgłoś
stary_bej Re: [prasa] Pomasowo. 25.11.06, 21:48 lezanka w sumie tez niskosiodełkowiec a nie lansuje sie tylnim kołem... mowiac o "niskimsiodełku" nie wrzucajmy do worka ludzi zachowujacych sie dobrze i ludzi szpanujacych, ludzi typu "Fafarafa"..... staje w obronie ludzi jezdzacych bmx.... milego dnia Link Zgłoś
roweroraffi Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 01:51 stary_bej napisał: > lezanka w sumie tez niskosiodełkowiec a nie lansuje sie tylnim kołem... Masz na myśli rower poziomy, czy polówkę z doczepionymi kółkami? ;-) > mowiac o "niskimsiodełku" nie wrzucajmy do worka ludzi zachowujacych sie dobrze > i ludzi szpanujacych, ludzi typu "Fafarafa"..... staje w obronie ludzi > jezdzacych bmx.... Wiesz, nie to bym się czepiał, ale część rowerzystów na rowerach wyczynowych (BMX/FR/DH/...) wyrobiła całości osób jadących z nisko opuszczonym siodełkiem taką opinię i teraz musicie z nią żyć, albo robić coś we własnym zakresie by ten fakt zmienić. Np zwracać uwagę osobom robiącym Wam taką opinię i nie tolerować tego wśród kumpli. Link Zgłoś
roweroraffi Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 01:53 roweroraffi napisał: > stary_bej napisał: > > > lezanka w sumie tez niskosiodełkowiec a nie lansuje sie tylnim kołem... > > Masz na myśli rower poziomy, czy polówkę z doczepionymi kółkami? ;-) BTW jeżeli chodzi o poziom, to nie można go nazwać niskosiodełkowym, bo ten typ roweru nie ma siodełka, tylko fotelik (nierzadko z resztą samochodowy) :-P Link Zgłoś
zomowca.4erpe Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 08:23 he,he, jak widzisz odpowiedzialnosc zbiorowa jest mocno zakorzeniona w naszym spoleczenstwie. Ale to nawet troche nobilituje, ze sie jest czescia jakiego ukladu... ;-) Link Zgłoś
roweroraffi Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:07 zomowca.4erpe napisał: > he,he, jak widzisz odpowiedzialnosc zbiorowa jest mocno zakorzeniona w naszym > spoleczenstwie. E tam, po prostu ludzie dobrze Was nie rozróżniają. Rowery podobne, styl ubierania się zazwyczaj też, nikt się nie pokazał jeszcze jakoś mocno z innej strony... Link Zgłoś
pimpf101 Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:08 z tymi układami to ostrożnie raczej ;) bo to teraz takie ciężkie czasy dla wszystkich układów, sitw itp. a co do masy: bardzo przyjemnie, klimatyczne, był czas pogadać i nie trzeba ganiać 30 min żeby z końca dojechać do początku (np po liczeniu). Zimowe masy RULESSSSSS ;) Link Zgłoś
robertrobert1 Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:23 "dobre dzieciaki" To milo jest, ze tak o mnie niektore kobiety sie wypowiadaja. Zapewne mam figure nastolatka choc nastolatkiem przestalem byc 20 lat temu. Z drugiej jednak strony to za okreslenie "dzieciak" moglbym pozwac kobiete do sadu bo w koncu jestem powaznym ojcem rodziny...ale coz tam... Link Zgłoś
evvcik Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:32 Każdy jest przecież dzieckiem ;-) Nikt nie rodzi się dorosłym.... ja bym odpuściła :D Link Zgłoś
lipto_on Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:48 /...czy zaopatrzyć się we flagi, kamizelki, gwizdki i LAMPKI "SZPRYCHÓWKI"./ Czy tylko ja nie rozumiem tego fragmentu? :D Link Zgłoś
roweroraffi Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:55 lipto_on napisał: > /...czy zaopatrzyć się we flagi, kamizelki, gwizdki i LAMPKI "SZPRYCHÓWKI"./ > > Czy tylko ja nie rozumiem tego fragmentu? :D Kaczka dziennikarska :-) Link Zgłoś
gromanik Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 11:08 roweroraffi napisał: > lipto_on napisał: > > > /...czy zaopatrzyć się we flagi, kamizelki, gwizdki i LAMPKI "SZPRYCHÓWKI > "./ > > > > Czy tylko ja nie rozumiem tego fragmentu? :D > > Kaczka dziennikarska :-) Cicho, Raffi- cisza wyborcza jest! Link Zgłoś
roweroraffi Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 11:22 gromanik napisał: > roweroraffi napisał: > > Kaczka dziennikarska :-) > > Cicho, Raffi- cisza wyborcza jest! A sorry. W sumie to dobrze, że mi przypomniałeś, pójdę zagłosować na... na szczęście mi przypomniałeś ;-) Link Zgłoś
sebeqx Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 12:11 Witam! Co to są lampki "szprychówki"? Po ile to sprzedajecie i do czego to służy? Link Zgłoś
kriss67 Re: Pomasowo. 27.11.06, 15:26 Trasa ciekawa, tempo dobre. Flagi Masowe przepasane kirem. Maowicze uszanowali dni narodowej żałoby po tragedii w kopalni Halemba. Pozdrawiam Krzysztof Link Zgłoś
serenitatis Re: Pomasowo. 27.11.06, 22:18 wiecie co? organizatorzy odwalają świetną robotę! byłam 1-szy raz i strasznie mi się podobało. ludzie dbają o siebie na wzajem, o bezpieczeństwo. tempo było dobre, klimat niesamowity... mmmm :) nie wiem jak jest zwykle, nie mam porównania, ale to, co zobaczyłam, bardzo mi się podoba :) dziękuję wam za fajowe spędzenie czasu i za to, że MOŻE dzięki temu blokowaniu miasta, coś się ruszy ze ścieżkami. ja kocham jeździć i nigdy nie przestanę :) p.s. a chłopaki z pragi pd mogliby dać na siebie namiary? ;) Link Zgłoś
schwefel Re: Pomasowo. 27.11.06, 23:08 To prawda, nie wszyscy niskosiodełkowcy są źli, jeżdżą na kole i skaczą przez śmietniki, ale akurat ci z którymi walczę na masie tacy są i nikt tego nie zmieni. Mam o was dobre zdanie, bo robicie coś czego bym się nie odważył robić na swoim rowerze, ale ci którzy docierają na masę to głównie szpanerzy. Powiem nie skromnie, że osobiście dbałem o tempo na masie :P Link Zgłoś
czerwony89 Re: Pomasowo. 28.11.06, 00:36 Na szczęście nie miałeś okazji tego sprawdzić ale o bezpieczeństwo uczestników masy dba specjalna grupa Ratowników Rowerowych która zawsze udzieli każdemu pierwszej pomocy jak będzie potrzeba ;-) Ps. mam nadzieje że się nie spotkamy nigdy w relacji poszkodowany - ratownik ;-P Link Zgłoś
ignorant69 Re: Pomasowo. 28.11.06, 10:35 mogli by :) praga.masa.waw.pl i zapraszam ponownie Link Zgłoś
kriss67 Re: Pomasowo. 28.11.06, 12:13 Hejka:) Fajnie, że Ci sie podobało. Jak wyglądaają Masy na przykład letnie? Poszukaj we wczesniejszych watkach na forum. Wszystkie Masy sa opisane, sam o kilku pisałem. Masy letnie są znacznie liczniejszej od tej na której byłaś. Z wózeczków leci głosna, skoczna myzuka. Słychać gwar trąbek, gwizdków..... Aha, i tempo ostatnio jest nieco wolniejsze niż w listopadzie. Do zobaczenia na Masie grudniowej:):) Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Link Zgłoś
serenitatis Re: Pomasowo. 28.11.06, 22:40 grudniowa, niestety, będzie beze mnie... grafik mam taki, że będę w tym czasie zupełnie gdzie indziej. taka praca :) ale nie omieszkam dołączyć w innym terminie, jeśli tylko nie będzie gradu. bo pogoda jest git, jeśli tylko nie ma gradu :) pozdrawiam Was! jesteście fajne chłopaki :) Link Zgłoś
beatboxer Re: Pomasowo. 29.11.06, 17:18 kolega podał Ci strone Praskiej Grupy Rowerowej. Natomiast te chlopaki z Pragi Południe mają oddzielną, bardziej rozwinietą stronę :D:D Powinnaś znać - zjazd.waw.pl :) Pozdrawiam beat Link Zgłoś