Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    24.11.06, 21:46
    450 osób, 23-kilometrowa trasa, aura w zdecydowanej większości sprzyjająca
    jeździe, nawet mniej było sfrustrowanych kierowców (przynajmniej z mojego
    pkt. widzenia)... Jechało się całkiem przyjemnie :-)
    A jak wasze wrażenia?
    Obserwuj wątek
      • s.cat Re: Pomasowo. 24.11.06, 22:28
        Dokładnie takie same, przyjemne :)
        Jakoś tak fajnie się jeździ jak jest osób 500 a nie 2500. Rzadko z większości miejsc w peletonie widać zarówno radiowozy na końcu jak i na początku Masy :)
      • schwefel Re: Pomasowo. 24.11.06, 22:33
        Mi również jechało się bardzo dobrze. Zupełnie inna atmosfera niż na tych
        "wielkich" masach gdzie jest pełno lanserów i "niskosiodełkowców". Pozdrawiam
        wszystkich co byli, a ci co nie byli niech żałują :P
      • beno1 Re: Pomasowo. 24.11.06, 23:05
        Było wspaniale przede wszystkim dlatego, że nic się nie działo.
        Półtorejgodzinna przejażdżka w idealnym tempie, dobranym towarzystwie i
        ciekawej trasie "w kratkę". Trochę pogadałem, a pod koniec przyssałem się do
        przyczepki, bo leciał koncert Chopina, bodajże e-mol. Z ciekawostek: koleś na
        hulajnodze, 60-letnia babcia w berecie i spódnicy, no i dwie panienki na
        rolkach, które wybrały się na Masę, żeby spokojnie pogadać :-))). Podobała mi
        się też akcja przyblokowania pieszych (potencjalnych samobójców) na pasach na
        skrzyżowaniu Marszałkowska/Świętokrzyska, gdyż zazwyczaj bardziej pamiętamy o
        kierowcach w nas wjeżdżających. No i mam nadzieję, że za miesiąc na koniec to
        już będzie Rynek a nie Kolumna.

Beno
        • woydzio Re: Pomasowo. 24.11.06, 23:11
          Zgadzam się z przedmówcami, było naprawdę dobrze.
          Woydzio
      • beatboxer Re: Pomasowo. 24.11.06, 23:54
        moja RELACJA : zjazd.waw.pl <-
      • boruta_wwa Re: Pomasowo. 25.11.06, 12:28
        mi brakowało gwizdków, trąbek etc.
        ale tempo bardzo fajne, zawsze wolałem Masy zimowe od tych letnich
        b.
      • solaris_777 Re: Pomasowo. 25.11.06, 13:06
        Jak dla mnie było bardzo klimatycznie. Świetnie się jechało w takiej ciszy,
        nowe głośniki by Moćkoff sprawiły, że Chopina było słychać na ogonie :)
        Rzeczywiście można było spokojnie pogadać, jakoś tak strasznie przyjemnacko
        było, nikt nie szarżował, nie buraczył i pogoda piękna! Oby tak częściej! :)
        • mackofff Re: Pomasowo. 25.11.06, 17:03
          solaris_777 napisała:

> nowe głośniki by Maćkofff sprawiły, że Chopina było słychać na ogonie :)

nie sądzę, żebym produkował własne głośniki... ale skoro tak ;P
          • solaris_777 Re: Pomasowo. 25.11.06, 21:50
            no sam je produkowałeś przy mnie :P wiec są twojej roboty, no!
      • a_lissowska [prasa] Pomasowo. 25.11.06, 20:21
        Gazeta Wyborcza:
        img20.imageshack.us/img20/7356/masagwgv8.jpg
        pozdr./Ania
        • evvcik Re: [prasa] Pomasowo. 25.11.06, 20:32
          "ostatni raz w tym roku..." ? czy ja o czymś nie wiem ;-)
        • mackofff Re: [prasa] Pomasowo. 25.11.06, 21:01
          no to trza sprostowanie pisac :P
          • stary_bej Re: [prasa] Pomasowo. 25.11.06, 21:10
            poczulem sie conajmniej urazony wypowiedzie o "niskosiodełkowcach"
            nie kazdy kto jeździ na Dualu/trialu/bmx jest wandalem i ze taka osoba
            przeszkadza w masie:(

a co do masy? fajniutka byla. Jednak osobiscie wole masy letnie, te 2500 osób
            robi wrazenie:D. Ja mysle ze sie widzimy 29.12:D wtedy zobaczymy kto bedzie...

uszanowania, "niskosiodełkowy", stary_bej
            • s.cat Re: [prasa] Pomasowo. 25.11.06, 21:25
              Owszem, nie każdy, ale jak jeżdzę na masę od prawie 2 lat tak nie widziałem nigdy aby szpanował co to on nie potrafi, popisywał sie jazdą na tylnim kole [często pasem pod prąd], zachowywał się conajmniej niezbyt poprawnie jakikolwiek użytkownik górala lub turystyka. Sam zwracałem uwagę w zasadzie tylko i wyłącznie niskosiodełkowcom. I nie ma co tu być urażonym, o Tobie dokładnie nikt tu nie mówi :P
              • stary_bej Re: [prasa] Pomasowo. 25.11.06, 21:48
                lezanka w sumie tez niskosiodełkowiec a nie lansuje sie tylnim kołem...

mowiac o "niskimsiodełku" nie wrzucajmy do worka ludzi zachowujacych sie dobrze
                i ludzi szpanujacych, ludzi typu "Fafarafa"..... staje w obronie ludzi
                jezdzacych bmx....

milego dnia
                • roweroraffi Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 01:51
                  stary_bej napisał:

> lezanka w sumie tez niskosiodełkowiec a nie lansuje sie tylnim kołem...

Masz na myśli rower poziomy, czy polówkę z doczepionymi kółkami? ;-)

> mowiac o "niskimsiodełku" nie wrzucajmy do worka ludzi zachowujacych sie dobrze
                  > i ludzi szpanujacych, ludzi typu "Fafarafa"..... staje w obronie ludzi
                  > jezdzacych bmx....

Wiesz, nie to bym się czepiał, ale część rowerzystów na rowerach wyczynowych
                  (BMX/FR/DH/...) wyrobiła całości osób jadących z nisko opuszczonym siodełkiem
                  taką opinię i teraz musicie z nią żyć, albo robić coś we własnym zakresie by ten
                  fakt zmienić. Np zwracać uwagę osobom robiącym Wam taką opinię i nie tolerować
                  tego wśród kumpli.
                  • roweroraffi Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 01:53
                    roweroraffi napisał:

> stary_bej napisał:
                    >
                    > > lezanka w sumie tez niskosiodełkowiec a nie lansuje sie tylnim kołem...
                    >
                    > Masz na myśli rower poziomy, czy polówkę z doczepionymi kółkami? ;-)

BTW jeżeli chodzi o poziom, to nie można go nazwać niskosiodełkowym, bo ten typ
                    roweru nie ma siodełka, tylko fotelik (nierzadko z resztą samochodowy) :-P
            • zomowca.4erpe Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 08:23
              he,he, jak widzisz odpowiedzialnosc zbiorowa jest mocno zakorzeniona w naszym
              spoleczenstwie. Ale to nawet troche nobilituje, ze sie jest czescia jakiego
              ukladu... ;-)
              • roweroraffi Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:07
                zomowca.4erpe napisał:

> he,he, jak widzisz odpowiedzialnosc zbiorowa jest mocno zakorzeniona w naszym
                > spoleczenstwie.

E tam, po prostu ludzie dobrze Was nie rozróżniają. Rowery podobne, styl
                ubierania się zazwyczaj też, nikt się nie pokazał jeszcze jakoś mocno z innej
                strony...
              • pimpf101 Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:08
                z tymi układami to ostrożnie raczej ;) bo to teraz takie ciężkie czasy dla
                wszystkich układów, sitw itp.
                a co do masy: bardzo przyjemnie, klimatyczne, był czas pogadać i nie trzeba
                ganiać 30 min żeby z końca dojechać do początku (np po liczeniu). Zimowe masy
                RULESSSSSS ;)
        • robertrobert1 Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:23
          "dobre dzieciaki"

To milo jest, ze tak o mnie niektore kobiety sie wypowiadaja. Zapewne mam
          figure nastolatka choc nastolatkiem przestalem byc 20 lat temu.
          Z drugiej jednak strony to za okreslenie "dzieciak" moglbym pozwac kobiete do
          sadu bo w koncu jestem powaznym ojcem rodziny...ale coz tam...
          • evvcik Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:32
            Każdy jest przecież dzieckiem ;-)
            Nikt nie rodzi się dorosłym.... ja bym odpuściła :D
        • lipto_on Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:48
          /...czy zaopatrzyć się we flagi, kamizelki, gwizdki i LAMPKI "SZPRYCHÓWKI"./

Czy tylko ja nie rozumiem tego fragmentu? :D
          • roweroraffi Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 10:55
            lipto_on napisał:

> /...czy zaopatrzyć się we flagi, kamizelki, gwizdki i LAMPKI "SZPRYCHÓWKI"./
            >
            > Czy tylko ja nie rozumiem tego fragmentu? :D

Kaczka dziennikarska :-)
            • gromanik Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 11:08
              roweroraffi napisał:

> lipto_on napisał:
              >
              > > /...czy zaopatrzyć się we flagi, kamizelki, gwizdki i LAMPKI "SZPRYCHÓWKI
              > "./
              > >
              > > Czy tylko ja nie rozumiem tego fragmentu? :D
              >
              > Kaczka dziennikarska :-)

Cicho, Raffi- cisza wyborcza jest!
              • roweroraffi Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 11:22
                gromanik napisał:

> roweroraffi napisał:

> > Kaczka dziennikarska :-)
                >
                > Cicho, Raffi- cisza wyborcza jest!

A sorry. W sumie to dobrze, że mi przypomniałeś, pójdę zagłosować na... na
                szczęście mi przypomniałeś ;-)
        • sebeqx Re: [prasa] Pomasowo. 26.11.06, 12:11
          Witam!

Co to są lampki "szprychówki"? Po ile to sprzedajecie i do czego to służy?
      • kriss67 Re: Pomasowo. 27.11.06, 15:26
        Trasa ciekawa, tempo dobre.
        Flagi Masowe przepasane kirem. Maowicze uszanowali dni narodowej żałoby po
        tragedii w kopalni Halemba.

Pozdrawiam
        Krzysztof
        • serenitatis Re: Pomasowo. 27.11.06, 22:18
          wiecie co?

organizatorzy odwalają świetną robotę!
          byłam 1-szy raz i strasznie mi się podobało. ludzie dbają o siebie na wzajem, o
          bezpieczeństwo. tempo było dobre, klimat niesamowity... mmmm :)

nie wiem jak jest zwykle, nie mam porównania, ale to, co zobaczyłam, bardzo mi
          się podoba :)

dziękuję wam za fajowe spędzenie czasu i za to, że MOŻE dzięki temu blokowaniu
          miasta, coś się ruszy ze ścieżkami. ja kocham jeździć i nigdy nie przestanę :)

p.s. a chłopaki z pragi pd mogliby dać na siebie namiary? ;)

• schwefel Re: Pomasowo. 27.11.06, 23:08
            To prawda, nie wszyscy niskosiodełkowcy są źli, jeżdżą na kole i skaczą przez
            śmietniki, ale akurat ci z którymi walczę na masie tacy są i nikt tego nie
            zmieni. Mam o was dobre zdanie, bo robicie coś czego bym się nie odważył robić
            na swoim rowerze, ale ci którzy docierają na masę to głównie szpanerzy.

Powiem nie skromnie, że osobiście dbałem o tempo na masie :P
          • czerwony89 Re: Pomasowo. 28.11.06, 00:36
            Na szczęście nie miałeś okazji tego sprawdzić ale o bezpieczeństwo uczestników
            masy dba specjalna grupa Ratowników Rowerowych która zawsze udzieli każdemu
            pierwszej pomocy jak będzie potrzeba ;-)

Ps. mam nadzieje że się nie spotkamy nigdy w relacji poszkodowany - ratownik ;-P
          • ignorant69 Re: Pomasowo. 28.11.06, 10:35
            mogli by :) praga.masa.waw.pl i zapraszam ponownie
          • kriss67 Re: Pomasowo. 28.11.06, 12:13
            Hejka:)
            Fajnie, że Ci sie podobało. Jak wyglądaają Masy na przykład letnie? Poszukaj we
            wczesniejszych watkach na forum. Wszystkie Masy sa opisane, sam o kilku pisałem.
            Masy letnie są znacznie liczniejszej od tej na której byłaś. Z wózeczków leci
            głosna, skoczna myzuka. Słychać gwar trąbek, gwizdków.....
            Aha, i tempo ostatnio jest nieco wolniejsze niż w listopadzie.
            Do zobaczenia na Masie grudniowej:):)

Pozdrawiam serdecznie
            Krzysztof
            • serenitatis Re: Pomasowo. 28.11.06, 22:40
              grudniowa, niestety, będzie beze mnie... grafik mam taki, że będę w tym czasie
              zupełnie gdzie indziej. taka praca :) ale nie omieszkam dołączyć w innym
              terminie, jeśli tylko nie będzie gradu. bo pogoda jest git, jeśli tylko nie ma
              gradu :)

pozdrawiam Was! jesteście fajne chłopaki :)
              • beatboxer Re: Pomasowo. 29.11.06, 17:18
                kolega podał Ci strone Praskiej Grupy Rowerowej.
                Natomiast te chlopaki z Pragi Południe mają oddzielną, bardziej rozwinietą
                stronę :D:D Powinnaś znać - zjazd.waw.pl :)

Pozdrawiam
                beat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka