Dodaj do ulubionych

Biedronka w Markach

02.06.06, 15:57
Czy to prawda, że ma powstać sklep sieci Biedronka w Strudze na rogu
Piłsudskiego i Legionowej?
Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć?

P.S. W jaki sposób można zostać Radnym w Markach?

Pozdrawiam
R.R.
Obserwuj wątek
    • flash3 Re: Biedronka w Markach 02.06.06, 16:57
      To bardzo dobra wiadomość.
      Choć muszę się przyznać publicznie, iż jesienią zaszłego roku wysłałem do ich
      Biura Obsługi Klienta e-mail aby się poskarżyć, że jako ich klient kiedy chcę
      zrobić zakupy muszę jeździć z Marek aż do Zielonki. Po mniej więcej tygodniu
      jakaś pani Katarzyna (nazwiska nie pamiętam) odpisała mi że bardzo się cieszą z
      każdego zadowolonego klienta, bardzo cenią sobie wszelkie sugestie i uwagi... a
      na końcu znalazło się zdanie, w którym zapewniono mnie że ich sieć handlowa
      cały czas poszukuje na terenie Polski miejsc pod nowe inwestycje, w tym także
      miejsca na sklep w takim perspektywicznym mieście jak Marki.

A co do proponowanej lokalizacji to jest bardzo dobra – wjazd i wyjazd zrobią
      sobie w ulicę Legionową (bez proszenia się GDDKiA) obok domu handlowego który
      stoi obecnie, a ta działka (jak się domyślam że o nią chodzi) jest naprawdę
      pokaźna, i można tam postawić spokojnie duży sklep i te 30 miejsc parkingowych
      jakie wymagane są planem zagospodarowania przestrzennego.

A w całej sytuacji najśmieszniejsze jest to, że tej inwestycji nie można
      zablokować. Jak by nie patrzeć nasz UM nie będzie miał okazji robić kłopotów z
      pozwoleniem na budowę wjazdu/wyjazdu bo ani al. Piłsudskiego, ani Legionowa nie
      leżą w ich kompetencjach.
      A urzędnicy w Wojewódzkim Zarządzie Dróg jak usłyszą że im jeszcze za darmo
      kawałek ich drogi zmodernizują to bez problemu dadzą pozwolenie.
      A sama działka jest od zawsze własnością prywatną i gmina nie ma prawa
      pierwokupu – więc żadne podchody z wykupowaniem działek jak to chciano zrobić
      przy budowie MarcPolu też nie będą mogły mieć miejsca.

Z niecierpliwością czekam na otwarcie.

• anita1313 Re: Biedronka w Markach 04.06.06, 11:57
      coś słyszałam o tej biedrące, ale przecież nie ma aż tak dużo miejsca na tym
      polu....chociaż mogliby zrobić tą biedronkę, bo to byłby jeden sklep otwary w
      niedzielę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka