markowianin 02.06.06, 15:57 Czy to prawda, że ma powstać sklep sieci Biedronka w Strudze na rogu Piłsudskiego i Legionowej? Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć? P.S. W jaki sposób można zostać Radnym w Markach? Pozdrawiam R.R. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flash3 Re: Biedronka w Markach 02.06.06, 16:57 To bardzo dobra wiadomość. Choć muszę się przyznać publicznie, iż jesienią zaszłego roku wysłałem do ich Biura Obsługi Klienta e-mail aby się poskarżyć, że jako ich klient kiedy chcę zrobić zakupy muszę jeździć z Marek aż do Zielonki. Po mniej więcej tygodniu jakaś pani Katarzyna (nazwiska nie pamiętam) odpisała mi że bardzo się cieszą z każdego zadowolonego klienta, bardzo cenią sobie wszelkie sugestie i uwagi... a na końcu znalazło się zdanie, w którym zapewniono mnie że ich sieć handlowa cały czas poszukuje na terenie Polski miejsc pod nowe inwestycje, w tym także miejsca na sklep w takim perspektywicznym mieście jak Marki. A co do proponowanej lokalizacji to jest bardzo dobra – wjazd i wyjazd zrobią sobie w ulicę Legionową (bez proszenia się GDDKiA) obok domu handlowego który stoi obecnie, a ta działka (jak się domyślam że o nią chodzi) jest naprawdę pokaźna, i można tam postawić spokojnie duży sklep i te 30 miejsc parkingowych jakie wymagane są planem zagospodarowania przestrzennego. A w całej sytuacji najśmieszniejsze jest to, że tej inwestycji nie można zablokować. Jak by nie patrzeć nasz UM nie będzie miał okazji robić kłopotów z pozwoleniem na budowę wjazdu/wyjazdu bo ani al. Piłsudskiego, ani Legionowa nie leżą w ich kompetencjach. A urzędnicy w Wojewódzkim Zarządzie Dróg jak usłyszą że im jeszcze za darmo kawałek ich drogi zmodernizują to bez problemu dadzą pozwolenie. A sama działka jest od zawsze własnością prywatną i gmina nie ma prawa pierwokupu – więc żadne podchody z wykupowaniem działek jak to chciano zrobić przy budowie MarcPolu też nie będą mogły mieć miejsca. Z niecierpliwością czekam na otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
anita1313 Re: Biedronka w Markach 04.06.06, 11:57 coś słyszałam o tej biedrące, ale przecież nie ma aż tak dużo miejsca na tym polu....chociaż mogliby zrobić tą biedronkę, bo to byłby jeden sklep otwary w niedzielę... Odpowiedz Link Zgłoś