Gość: bino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:44 czy sprawdzją się koszulki z windproof lub windstopperem czy to tylko bzdury z tą nieprzewiewnością ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: wwwwwwwww Re: odzież IP: *.ydp.com.pl 23.01.07, 15:17 Nieprzewiewne sa to fakt. Jednak do tak zwanej oddychalnosci podchodziłbym w dużą rezerwą. Nawet w firmowym widstoperze można sie mocno spocić przy intensywnym wysiłku. Pewna przewiewność jest IMO zaleta - zasadniczo zainteresowałbym sie kurtkami które przeciw wietrzna mebrane mają tylko na korpusie / froncie rąk. Link Zgłoś
lewocz Re: odzież 26.01.07, 07:52 Bez Windstoppera też się spocisz. Nie wiem skąd się wzieło podejście, że takiej odzieży nie można się spocić. Człowiek przy wysiłku zawsze się poci i żadne branie tego nie zmieni. Natomiast dobre ubranie zapewnie nap komfort cieplny i ochronę przed wiatrem. I Windstopper właśnie to robi bardzo dobrze. Link Zgłoś
Gość: wwwwwwwww Re: odzież IP: *.ydp.com.pl 26.01.07, 09:56 oczywiscie spocisz sie zawsze - jednak pamietaj prosze iż wiatr jest czynnnikiem osuszajacym a w ubraniu z windtoppra ów czynnik jest zupełnie ze tak powiem wyłączony. Stad przy tej samej ilości potu bedziesz bardziej mokry w windstopperze niż w innym/przewiewnym ubraniu. No i co tu dużo gadać - mimo iż jest "oddychający" to jednak tkaniny bez mebrany sa oddychające dużo bardziej. Link Zgłoś
Gość: Sławek Rz. Re: odzież IP: *.zeo.pl 26.01.07, 11:10 wwwwwwwww napisał(a): > No i co tu dużo gadać - mimo iż jest "oddychający" to jednak tkaniny bez > mebrany sa oddychające dużo bardziej. I DUUUUUUŻO bardziej jest w nich zimno. Wiatr przenikający przez taką tkaninę szybko nas osuszy, ale i WYCHŁODZI... Jeżdżąc w kurtce z Windstoppera może trochę bardziej się spocisz, ale jest Ci ciepło! A "oddychalność" tej membrany jest na tyle duża, że nie czujesz dyskomfortu spowodowanego zwiększonym poceniem się. Nie wiem jakie masz w tym względzie doswiadczenie, ale mnie na taką pogodę jak teraz ( -8 st.C ) do jazdy wystarcza rowerowy podkoszulek z długim rękawem i taka właśnie cienka "oddychająca" kurtka. Ani w tym nie marznę, ani nie spływam potem. Jest mi sucho i ciepło :-) Link Zgłoś
colendra Re: odzież 08.10.14, 15:00 hej, czy ktoś mi może polecić hurtownie damskiej bielizny bo do sklepu potrzebuje jakiegoś sprawdzonego miejsca. z góry dzięki! Link Zgłoś