Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jaki rower wybrac, prosze o rade

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 14:17
    Witam
    zastanawiam sie nad kupnem jakiegos fajnego rowerka, w cenie gdzies do
    2 tys. z roku 2006. Podoba mi sie Kelly's Magic, jesli chodzi o wyglad bo na
    reszcie sie nie znam. Od razu napisze ze jestem dziewczyna co oczywiscie nie
    usprawiedliwia mnie od niewiedzy czym jest widelec, korba, kaseta itp. ale
    jednak...Czytałam tutaj opinie ze Kelly'sy maja słabe ramy itp.
    Zastanawiam sie takze nad Scotem, Authorem lub Mongoosem tylko ze
    nieznajomosc wyposazenia tych rowerow w tej cenie do 2 tys. powoduje ze
    wszystko mozna mi wcisnac Dlatego zwracam sie z prosba do znawców z tego
    forum, ktorra z tych firm najlepiej brac pod uwage?
    dodam ze jeszdze dosyc czesto, czasem tez po bardziej gorzystych terenach
    z gory dzieki za info
    pozdr.
    Obserwuj wątek
      • drogibronislaw Plecam Tobie TREKA! 02.03.07, 00:53
        Moja żona jeżdzi trzeci sezon na Trek 4300 i baaardzo go sobie chwali. Zobacz:
        www.ssc.pl/. Porządna rama i sprawdzona marka. Przez te niemal trzy lata
        żadnych problemów.
        Warto zajrzec też na strone Unike'a na rowerek Unibike Evolution. Świetna
        relacja jakość/ cena! wielu moich znajmomych na tym jeżdzi. Naprawdę dobry
        wybór - szczególnie wart uwagi jestb osprzęt. Prawdziwą rewelacją jest jest
        Unibike Flite: www.unibike.pl/flite.html

Jeśli idzie o o wskazanego przez Ciebie Kellys a, to zajrzyj tu:
        www.rower.com/recenzje.php?op=prod&id=2982
        • Gość: Slav4 Kelly's IP: 217.70.56.* 02.03.07, 08:05
          Fakt, Kellysy miały słabe ramy. Dużo się słyszało o pękających ramach "double
          butted" (tzw. podwójnie cieniowanych) z roczników 2004-2005. Po prostu za
          bardzo je wycieniowali, jakiś inżynier czegoś tam nie doliczył i efekt gotowy.
          Rocznik 2006 i następne już tej wady nie ma - dołożyli materiału tam gdzie
          trzeba. Jeśli chodzi o Scotta, Authora czy Mongoosa - w tej cenie raczej nie da
          się kupić słabego roweru; to uznane marki i dostajesz to za co płacisz. Napisz
          jeszcze jakie modele wchodzą w grę.
          A ja i tak brałbym Kellysa - za te 2 tysiaki (700 zł taniej niż z katalogu)
          rzadko kiedy trafisz na osprzęt LX z przodu i z tyłu i amora Rock Shox Judy.
          Zresztą jakby co, to pytaj. A jakiego sobie upatrzyłaś ? Black czy Silver ?
          • Gość: beata Re: Kelly's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:28
            dzieki za wszystkie info,
            ten magic mi sie bardzo podoba i chyba jednak na tego sie zdecyduje, podoba mi
            sie ten black z zoltymi dodatkami,
            nie znam sie tez zbytnio na osprzecie ale z tych recenzji wynika ze calkiem
            calkiem , tylko ta korba, opony i hamulce ale to najwyzej pozniej wymienie,
            dzieki raz jeszcze
            pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka