Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pijanych rowerzystów jest najwięcej w...

18.05.07, 10:01
    To zróbmy zagadkę. Do wygrania dzisiejsza szprychówka. Na końcu postu jest odpowiedź, ale nie zagladaj tam tylko się zastanów, skąd najwięcej pijaków znasz. Podobno niektórzy tracą kontrole nad rowerem po 9 piwie. Słownie dziewięć. Tak leszcze jesteśmy. Ja chyba nigdy tyle nie wypiłem, chyba, że chrzczonego na juwenaliach;o).

Najwięcej jest w...
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    ...Legionowie. A jakże. Poczieszam się tym, że u nas po prostu jest duża wykrywalność bo szkoła policyjna itp.

Podobno jest w wiadomościach, ale na tym łączu nie otworze:

www.itvp.pl/informacje/video.html?channel_id=499&site_id=835&genre_id=-1&form_id=-1&video=24340
    Pozdrawiam
    VeloGustlik

Przedostani Piątek Miesiąca 19:00 Rynek Miejski
    forum.legionowo.org velogustlikWYTNIJTO@gmail.com
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: Pijanych rowerzystów jest najwięcej w... 18.05.07, 15:34
        Myślę, że na to nakładają się dwa czynniki:

-Legionowo to raczej małe miasto, każdy ma względnie blisko wszędzie i uważa, ze
        "da radę", "to tylko kawałek", "jego nie złapią" itp
        -Jest tu szkoła Policyjna, dzięki czemu współczynnik wykrywalności jest wysoki.
        • velogustlik CSP 21.05.07, 11:06
          Szkoła może i jest. Myśle, że jej obecność wpływa na liczbę pijanych
          rowerzystów, ale nie tak jak myślisz. No bo co można robić w Legionowei po
          zajęciach;o). Oczywisście żartuje. Przecież nikt z nich nie przyjeżdża na
          zajecia (z)rowerem.

A i raczej na wykrywalność nie wpływa. Nie spotykam patroli więcej niż w innych
          miastach, no może oprócz tych którzy uczą się kierować ruchem;o)

Przedostani Piątek Miesiąca 19:00 Rynek Miejski
          forum.legionowo.org velogustlikWYTNIJTO@gmail.com
          • roweroraffi Re: CSP 21.05.07, 12:13
            velogustlik napisał:

> Szkoła może i jest. Myśle, że jej obecność wpływa na liczbę pijanych
            > rowerzystów, ale nie tak jak myślisz. No bo co można robić w Legionowei po
            > zajęciach;o). Oczywisście żartuje. Przecież nikt z nich nie przyjeżdża na
            > zajecia (z)rowerem.
            >
            > A i raczej na wykrywalność nie wpływa. Nie spotykam patroli więcej niż w innych
            > miastach, no może oprócz tych którzy uczą się kierować ruchem;o)

A ja ile razy nie jadę przez Legionowo trasą 61, tyle razy widzę jak przy CSP
            stoją, łapią, sprawdzają, każą dmuchać.

Inna rzecz, że to miejsce to taki pewniak na kontrolę, że po pijaku raczej mało
            kto się tam raczej jeździ ;-)
      • user0001 Re: Pijanych rowerzystów jest najwięcej w... 21.05.07, 11:44
        Rowerzysta z browarkiem w bidonie starał się poprawić statystyki na majowej
        legionowskiej masie.

Szkoda, że policja nie zrobiła z nim porządku...
        • roweroraffi Re: Pijanych rowerzystów jest najwięcej w... 21.05.07, 12:16
          user0001 napisał:

> Rowerzysta z browarkiem w bidonie starał się poprawić statystyki na majowej
          > legionowskiej masie.
          >
          > Szkoda, że policja nie zrobiła z nim porządku...

Nie było mnie na Legionowskiej, ale jeżeli piwo jechało w tym koszyku na bidon
          zamkniete, a Rowerzysta nie był pod wpływem, to IMO było zupełnie OK.

Sam woziłem tak piwo czasem na wyprawach i wycieczkach, by po dojechaniu na pole
          namiotowe wypić je sobie podczas rozkładania namiotu lub przy ognisku ;-)
          • jgas Re: Pijanych rowerzystów jest najwięcej w... 22.05.07, 11:48
            ... i na zakwasy
            • roweroraffi Re: Pijanych rowerzystów jest najwięcej w... 22.05.07, 12:54
              jgas napisał:

> ... i na zakwasy

Tych na wyprawach zazwyczaj nie miewam, bo na wakacjach jeżdżę raczej
              lightowo... rozsądne tempo i dystans to brak zakwasów.

Co innego, gdy wycieczka jest jednodniowa i liczy np 300km jak wyjazd do Łodzi i
              spowrotem. Wtedy nogi czułem nastepnego dnia ;-) Ale tego się nie robi często.
          • user0001 Re: Pijanych rowerzystów jest najwięcej w... 22.05.07, 12:03
            Piwo znajdowało się w bidonie i było spożywane przez rowerzystę, od którego
            roznosił się zapach chmielowej zupki ;-)
            • roweroraffi Re: Pijanych rowerzystów jest najwięcej w... 22.05.07, 12:55
              user0001 napisał:

> Piwo znajdowało się w bidonie i było spożywane przez rowerzystę, od którego
              > roznosił się zapach chmielowej zupki ;-)

To faktycznie można było zasugerować odłączenie się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka