Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Opaska na czoło

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 08:40
    Czy są jakieś specjalne opaski na czoło (żeby pot nie lał się po oczach bo to masakra w czasie jazdy)? Wiem że są takie dla tenisistów tylko pytanie czy pod kaskiem taka opaska by się zmieściła, a może są jakieś wkładki do kasków? pozdro bikowcy
    Obserwuj wątek
      • Gość: Slav4 Re: Opaska na czoło IP: *.zicom.pl 26.06.07, 10:01
        Dobrze dopasowany kask powinien "zbierać" krople potu. U mnie "dial ring"
        zaciska się na całym obwodzie głowy, w tym na czole i do oczu nic nie kapie.

Jak masz stówkę na zbyciu, to na rynku są jeszcze okulary Accenta z gąbką
        pochłaniającą pot. Nigdy takich nie miałem, ale powinno skutkować
        velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&k=29&p=%&id=67
      • spector1 Re: Opaska na czoło 26.06.07, 11:00
        Gość portalu: Morton napisał(a):

> Czy są jakieś specjalne opaski na czoło (żeby pot nie lał się po oczach bo to
        m
        > asakra w czasie jazdy)? Wiem że są takie dla tenisistów tylko pytanie czy pod
        k
        > askiem taka opaska by się zmieściła, a może są jakieś wkładki do kasków?
        pozdro
        > bikowcy

Opaski (headbands), np.firmy Nalini, doskonale sprawdzają się podczas
        wielogodzinnej jazdy także w temp.>30stC.
        Opaski takie są cienkie,gładkie na zewnątrz.Szerokość ok 45mm.Łatwe w praniu.
        Sa zupełnie inne od tych ,które używają tenisiści.
        Nie ma więc problemu z zakładaniem kasku.Sprawdzają się też one podczas jazdy
        w domu na rolkach.

Można jezdzić w samym kasku.Problem jest w tym,że dobry kask ma jedynie jeden
        zestaw zapasowych wkładek, które b.szybko zużywają się gdy jezdzi się bez
        headband.
        Średnio co 2 sezony trzeba opaski wymieniać.
        Zawodowcy sporadycznie jeżdzą w headbands(nie mają problemów z wymianą
        wkładek kasków choćby codziennie).
        Są też opaski grubsze,na chłodniejsze dni.
        Wprawdzie opaski są uniwersalne(jeden rozmiar),jednak czasami,szczególnie
        te grubsze lepiej przed kupnem przymierzyć.

www.trikotboerse24.com/english/index.htm?cycling_clothing_for_children.htm

Spector
      • dorsai68 Jeżdzę w buff'ie pod kaskiem. 26.06.07, 11:24
        bo w życiu nic mi tak dobrze nie wyszło jak włosy, więc naturalnego wchaniacza nie posiadam, wkładki do kasku czasem, gdy już są mocno namoczone, potrafią obcierać, no i "wysokie czoło" ne opala mi się w otwory wentylacyjne ;-)

Buff, to jeden z takich prostych, że aż genialnych w swojej prostocie wynalazków.
      • Gość: Morton Re: Opaska na czoło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:10
        A coś takiego ktoś używał? Pisze że można uzywać lato czy zima, wygląda ciekawie
        www.cyklotur.com/odziez_okrycia_glowy,0.html
        (filmik)
        • dorsai68 Re: Opaska na czoło 26.06.07, 14:19
          www.cyklotur.com/x_C_I__P_53048910-53010001__PZTA_.html
          to jest właśnie buff.
      • Gość: jackk3 Re: Opaska na czoło IP: *.ptr.terago.ca 26.06.07, 20:11
        Najlepsze opaski (i nie tylko):
        store.haloheadband.com/halo_II_pullover_s/9.htm
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka