Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co to za firma accent?

IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.07, 12:28
    Co to za firma accent? czy to dobra firma? nie mogę znaleźć ich strony
    internetowej ani żadnej informacji o tej firmie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jantor Re: Co to za firma accent? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 14:02
        Przecietna klasa srednia nizsza.
        • Gość: drobo Re: Co to za firma accent? IP: 80.51.210.* 20.09.07, 14:27
          mam ich koszulki -są ok.
          gacie z pampersem - ok.
          szorty z wpinanymi gaciami - porażka jeśli chodzi o zewnętrzną część "szortową". Tkanina na d4 nie wytrzymała nawet połowy sezonu...
          Więc - jak widać - zdarzają się wpadki.
          • drogibronislaw Kupiłem ich kurtkę! Miała być przeciwdeszczowa i 09.10.07, 23:12
            oddychająca! Jeden wielki szajs! Przemokła wciągu pierwszych pięci
            minut opadu deszczu. O oddychaniu nawet nie będe pisał. Szajs!!
            • dorsai68 Re: Kupiłem ich kurtkę! Miała być przeciwdeszczow 14.10.07, 00:26
              W czasie jazdy, czy na postoju?
              Nie ma takiej membrany, której woda nie pokona w czasie jazdy na rowerze, chyba, że owiniesz się folią. ;-)
              • drogibronislaw Re: Kupiłem ich kurtkę! Miała być przeciwdeszczow 29.10.07, 02:16
                Powtórzę: szajs i w postoju, i w czasie jazdy!
                • dorsai68 Re: Kupiłem ich kurtkę! Miała być przeciwdeszczow 03.11.07, 16:01
                  Odpowiem Ci tak: za cholerę nie pokrywa się to z moimi doświadczeniami z ich kurtką (mod. Fiamma).
      • sebekbiker Re: Co to za firma accent? 28.09.07, 14:48
        Jeżeli chodzi o sprzęt rowerowy to jest to firma oferująca towar w najlepszym stosunku cena/jakość.

Ramy, kierownice, mostki, sztyce, obręcze tej firmy można spokojnie brać.
        Omijać szerokim łukiem hamulce v-brake.
      • Gość: bywalec... Re: Co to za firma accent? IP: *.3s.pl 09.10.07, 22:32
        www.velo.com.pl/php/
        tu się ukrywają...
      • Gość: gobo Re: Co to za firma accent? IP: *.lodz.mm.pl 19.10.07, 21:44
        Witam
        Jeśli chodzi o ciuchy to sie nie wypowiadam bo ich nie używam.
        co do sprzętu to jest to sprzęt dla początkujących.
        Stosunek waga -cena może i dobry ale jeśli chodzi o pozostałe parametry to wiele
        pozostawia do życzenia.
        -ramy kiepska geometria rodem z czasów PRL
        - osprzęt waga atrakcyjna ale sztywność wiele pozostawia do życzenia a nawet
        bardzo wiele.

Pozdrawiam
        • 8run0n Re: Co to za firma accent? 23.10.07, 23:18
          Powiem tak: jesli pytasz co to za firma accent, to wiadomo, ze milionerem nie
          jestes. I nie ma w tym niczego smiesznego, bo wielu ludzi nie stac na odziez
          rowerowa za pare tysiecy zlotych.

Zatem accent to stosunkowo dobra cena za nienajgorsza jakosc. kupilem sobie
          kurtke przeciwdeszczowa i gacie z pielucha. Mam juz ponad miesiac i jest ok. Nic
          szczegolnego ale dla sredniozaawansowanego wystarcza.

I jeszcze jedno. Kurtki przeciwdeszczowe, zwlaszcza na rower to nie jest odziez,
          ktora pozwoli ci jezdzic przez kilka godzin bez odczuwania skutkow opadow. to
          jest po prostu niemozliwe. zapinasz sie w wodoszczelna kurtke, a skora zaczyna
          parowac,

poza tym kiedy pada deszcz w powietrzu unosza sie mikroskopijnych rozmiarow
          kropelki wody, czyli generalnie zwieksza sie wilgotnosc, to zawsze przeniknie ci
          przez kurtke i po jakims czasie bedziesz od srodka caly mokry. tego sie nie da
          przeskoczyc.

ja uzywam kurtki przeciwdeszczowej jako awaryjnego rozwiazania, ktore pozwoli
          dojechac do domu lub jakiegos miejsca, gdzie mozna sie przed deszczem schronic.

tylko samochod w 100 procentach chroni przed deszczem :)
        • Gość: msl Re: Co to za firma accent? IP: *.186.21.247.vip-net.pl 14.12.07, 18:31
        • Gość: zwij Re: Co to za firma accent? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 20:54
          Co do geometrii ram: masz rację, ale tylko gdy myślisz o modelach sprzed 2007r
          (seria mOOx, fiamma, inferno czy co tam jeszcze było). Bo już np. el nino jest
          geometrycznie jak najbadziej ok...

Zdaje się, że accent to słowacka firma, tańszy (nie znaczy gorszy) konkurent
          czeskiego authora. Zresztą obie firmy produkują swe ramy w tych samych
          tajwańskich manufakturach...

• Gość: zuwa Re: Co to za firma accent? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 21:05
            mam rowerek na ramie accen 003 ścigam się drugi sezon u grabka edycja 2007 15 miejsce w m4 jestem bardzo zadowolony jest to dobra i wytrzymała rama za rozsądną cenę.nowe modele są może jeszcze lepsze polecam.
      • Gość: Bynio Re: Co to za firma accent? IP: *.wp-sa.pl 21.01.08, 09:41
        Jeżdżę na ramie El Nino, z Accenta również mostek i sztyca, jest to najlepszy
        sprzęt w stosunku jakość i waga do ceny. Obawiałem się o ramę przy mrozach i czy
        malowanie nie pójdzie od soli, ale spoko jeździłem przy około -15°C. Jeżdżę
        codziennie (woda/mróz/śnieg) po kilku ostrych górkach i trochę po ulicach, rama
        nadal żyje - osobiście dla niezbyt forsiastych polecam.
        Jeszcze co do wątku kurtek przeciwdeszczowych - akurat nie używam accenta, ale
        zgadzam się z interlokutorami ;) przy grubszych opadach nie ma bata na
        przesiąknięcia, to samo dotyczy długiej jazdy nawet przy mżawce. Zawsze przesiąknie.
      • Gość: grzeg Re: Co to za firma accent? IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.14, 08:34
        Moim zdaniem to szais....
        Jestem na ta firme uczulony.
        Firma accent sprzedaje np spodnie przeciwdeszczowe na rower Aqua za 100zł
        a tymczasem to nie sa spodnie przeciwdeszczowe bo nie sa klejone szwy. Spodnie przeciekają włąśnie w tych miejscach.....nawet przy małym deszczyku.
        Klejone szwy to nie jest jakaś technologia z wyzszej półki - to jest standard chocby w zwykłej pelerynie przeciwdeszowej za 12 zl ktora można kupić w kiosku ruchu.
        Tak samo nie sa klejone szwy w ochraniaczach na buty i kurtkach przeciwdeszczwych, wiec napewo te produkty beda przeciekac .....
        Ja zareklamowalem spodnie tweirdzac ze przeciekaja rekalamacja zostala uwzgledniona i dostalem zwrot gotowki.....
        Kupilem rowniez bagaznik rowerowy pod sakwy RC-46 i bagaznik nie ma uchwytów takich oczek od dolu aby zachaczyć o nie sakwy. trzeba sobie dokupic ....tylko nie wiadomo gdzie ??
        Ogolnie nie polecam
        pozdrawiam
        • Gość: torq Re: Co to za firma accent? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 22:43
          Aż 4 lata myślałeś nad odpowiedzią? Gratuluje refleksu pajacu!
      • djcargo Re: Co to za firma accent? 27.02.14, 09:09
        Accent to tańsza marka czeskiego Authora. Nie jest to no-name szajs, tylko budżetowa strefa. Często można coś od nich kupić w niezłej cenie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka