filipwpr 23.01.08, 16:45 znalazłem fajne zdjęcie na stronie z OK www.fixedgeargallery.com/2007/feb/Jamesinger_3.htm Link Zgłoś Obserwuj wątek
skeler Re: ciekawe zdjęcie 29.01.08, 16:58 zdjecie znane mi od dawna, ale format na szprychowke troche nie ten... Link Zgłoś
xiontz Foto na szprychówkę 13.02.08, 15:39 a może takie się nada: www.bikeboard.at/Board/attachment.php?attachmentid=39669&d=1135031209 Link Zgłoś
roweroraffi Re: Foto na szprychówkę 13.02.08, 18:46 xiontz napisał: > a może takie się nada Zasadniczo, zanim wrzucicie tu pół Internetu, nieco zasad, którymi jak dotej pory się kierowaliśmy przy wyborze wzorów na szprychówki: -szprychówki są poziome, wymagają zdjęć poziomych (!) albo takich, które są wystarczająco duże, aby je przekadrować na poziome. -szprychówki są określonej wielkości, około 10x5cm. Aby szprychówka była rozsądnej jakości, a nie zbiorem wielkich pixeli, zdjęcie musi być duże. Nie zajmuję się wkładaniem fot/rysunków na szprychówki, więc tylko strzelam, że 1200x1600 to minimum. Mogę się mylić. Na pewno jednak obrazki 300x400 odpadają :-P -osobiście nie mam nic do nagości pokazanej ze smakiem, ale pamiętajmy, że szprychówka to nie Viva, czy reklama kondonów. Nie zamierzam tłumaczyć zasad dobrego smaku, bo to bez sensu - moim zdaniem wielka dupa na 1/2 kadru to poziom pop-szmelcu, a nie koniecznie Masy. Mnie osobiście to nie bawi, nawet jeżeli dupa jest na rowerowym siodełku, czy trzyma Bombera w ręku. -najlepiej by wzory (zdjęcia, rysunki itp) kojarzyły się jednoznacznie i z Warszawą, z rowerami, z Masą. Nie jest to konieczne, ale mile widziane. W każdym razie jeden z tych elementów być musi. Link Zgłoś
220wolt Re: Foto na szprychówkę 13.02.08, 21:20 > Nie zajmuję się wkładaniem fot/rysunków na szprychówki, więc tylko strzelam, że > 1200x1600 to minimum. Mogę się mylić. 1600x1200 byloby idealnie, ale 600x400 tez dobrze wygladaja na wydruku. dupa ladna, ale fakt, bylby to nomen omen "fakt" wlasnie :-) Link Zgłoś
xiontz Re: Foto na szprychówkę 14.02.08, 16:44 roweroraffi napisał: > -osobiście nie mam nic do nagości pokazanej ze smakiem, ale pamiętajmy, że > szprychówka to nie Viva, czy reklama kondonów. Nie zamierzam tłumaczyć zasad > dobrego smaku, bo to bez sensu - moim zdaniem wielka dupa na 1/2 kadru to poziom > pop-szmelcu, a nie koniecznie Masy. Mnie osobiście to nie bawi, nawet jeżeli > dupa jest na rowerowym siodełku, czy trzyma Bombera w ręku. Ok. Zasady są logiczne i zgadzam się z nimi. Chodziło mi o to, by przypomnieć wszystkim o założeniu ciepłej bielizny na lutową masę. x. Link Zgłoś
roweroraffi Re: Foto na szprychówkę 14.02.08, 17:09 xiontz napisał: > Chodziło mi o to, by przypomnieć wszystkim o założeniu ciepłej bielizny na > lutową masę. Kiedy ta zima taka ciepła w tym roku ;-) Link Zgłoś
cosmit Re: Foto na szprychówkę 14.02.08, 20:26 Raffi o co Ci chodzi, przecież w tle jest lasek Bielański. Poznaję to miejsce. Link Zgłoś