Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ciekawe zdjęcie

23.01.08, 16:45
    znalazłem fajne zdjęcie na stronie z OK
    www.fixedgeargallery.com/2007/feb/Jamesinger_3.htm
    Obserwuj wątek
      • czajnik74 Re: ciekawe zdjęcie 29.01.08, 08:54
        dobre, Skeler może na szprychówkę którąś...
        • skeler Re: ciekawe zdjęcie 29.01.08, 16:58
          zdjecie znane mi od dawna, ale format na szprychowke troche nie ten...
          • xiontz Foto na szprychówkę 13.02.08, 15:39
            a może takie się nada:
            www.bikeboard.at/Board/attachment.php?attachmentid=39669&d=1135031209
            • roweroraffi Re: Foto na szprychówkę 13.02.08, 18:46
              xiontz napisał:

> a może takie się nada

Zasadniczo, zanim wrzucicie tu pół Internetu, nieco zasad, którymi jak dotej
              pory się kierowaliśmy przy wyborze wzorów na szprychówki:

-szprychówki są poziome, wymagają zdjęć poziomych (!) albo takich, które są
              wystarczająco duże, aby je przekadrować na poziome.

-szprychówki są określonej wielkości, około 10x5cm. Aby szprychówka była
              rozsądnej jakości, a nie zbiorem wielkich pixeli, zdjęcie musi być duże. Nie
              zajmuję się wkładaniem fot/rysunków na szprychówki, więc tylko strzelam, że
              1200x1600 to minimum. Mogę się mylić. Na pewno jednak obrazki 300x400 odpadają :-P

-osobiście nie mam nic do nagości pokazanej ze smakiem, ale pamiętajmy, że
              szprychówka to nie Viva, czy reklama kondonów. Nie zamierzam tłumaczyć zasad
              dobrego smaku, bo to bez sensu - moim zdaniem wielka dupa na 1/2 kadru to poziom
              pop-szmelcu, a nie koniecznie Masy. Mnie osobiście to nie bawi, nawet jeżeli
              dupa jest na rowerowym siodełku, czy trzyma Bombera w ręku.

-najlepiej by wzory (zdjęcia, rysunki itp) kojarzyły się jednoznacznie i z
              Warszawą, z rowerami, z Masą. Nie jest to konieczne, ale mile widziane. W każdym
              razie jeden z tych elementów być musi.
              • 220wolt Re: Foto na szprychówkę 13.02.08, 21:20
                > Nie zajmuję się wkładaniem fot/rysunków na szprychówki, więc tylko strzelam, że
                > 1200x1600 to minimum. Mogę się mylić.

1600x1200 byloby idealnie, ale 600x400 tez dobrze wygladaja na wydruku.
                dupa ladna, ale fakt, bylby to nomen omen "fakt" wlasnie :-)
              • xiontz Re: Foto na szprychówkę 14.02.08, 16:44
                roweroraffi napisał:

> -osobiście nie mam nic do nagości pokazanej ze smakiem, ale pamiętajmy, że
                > szprychówka to nie Viva, czy reklama kondonów. Nie zamierzam tłumaczyć zasad
                > dobrego smaku, bo to bez sensu - moim zdaniem wielka dupa na 1/2 kadru to poziom
                > pop-szmelcu, a nie koniecznie Masy. Mnie osobiście to nie bawi, nawet jeżeli
                > dupa jest na rowerowym siodełku, czy trzyma Bombera w ręku.

Ok. Zasady są logiczne i zgadzam się z nimi.
                Chodziło mi o to, by przypomnieć wszystkim o założeniu ciepłej bielizny na
                lutową masę.
                x.
                • roweroraffi Re: Foto na szprychówkę 14.02.08, 17:09
                  xiontz napisał:

> Chodziło mi o to, by przypomnieć wszystkim o założeniu ciepłej bielizny na
                  > lutową masę.

Kiedy ta zima taka ciepła w tym roku ;-)
              • cosmit Re: Foto na szprychówkę 14.02.08, 20:26
                Raffi o co Ci chodzi, przecież w tle jest lasek Bielański.
                Poznaję to miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka