staruch 23.06.08, 12:47 Przy luźnym przełożeniu spada mi czasem łańcuch. Tak przydzwoniłem wczoraj kolanem w kierownicę, że mi plomby powypadały. Jaka może być przyczyna? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ja Re: spada łańcuch IP: *.kruk-inkaso.com.pl 23.06.08, 14:06 stare plomby z amalgamatu:) Link Zgłoś
staruch Re: spada łańcuch 23.06.08, 16:08 Gość portalu: ja napisał(a): > stare plomby z amalgamatu:) HehehehehehE :D Noooo, dobra. Przyczynę wypadnięcia plomb już znamy. Może cos o łańcuchu, hę? Link Zgłoś
dr.krisk Re: spada łańcuch 23.06.08, 18:37 Za długi łańcuch, słaba sprężyna napinająca przerzutkę... Link Zgłoś
Gość: Sławek Rz. Re: spada łańcuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 18:51 Jeśli to spadanie pojawiło/nasiliło się jakoś w ostatnim czasie, to zacznij od sprawdzenia ustawienia przerzutki. A dokładniej, czy wózek przerzutki znajduję sie idealnie pod największą koronką kasety w momencie, gdy gdy wrzucisz z tyłu najlżejsze przełożenie. Być może trzeba odrobinę go cofnąć za pomocą śruby regulacyjnej. "Co i jak" masz opisane tutaj: www.cyf-kr.edu.pl/rowery/przerzut.html Link Zgłoś