Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rower pod fotelik

31.01.09, 00:13
    Witam!
    Rodzina sie powiększyła i planuje zakup nowego roweru pod fotelik (do starego niestety nie moge zamocować fotelika).Szukam jakiegos szosowego, miejskiego, damskiego rowerka. Moj budzet to około 1500 zł i chciałabym sie załapac na jakieś posezonowe wyprzedaże.Czym sie kierować przy wyborze? Może ktos coś podpowie.
    Obserwuj wątek
      • robertrobert1 Re: rower pod fotelik 31.01.09, 18:58
        doziolko napisała:

> Witam!
        > Rodzina sie powiększyła i planuje zakup nowego roweru pod fotelik
        (do starego n
        > iestety nie moge zamocować fotelika).

A czy nie prosciej jest kupic inny fotelik pasujacy do aktualnego
        roweru?
        • doziolko Re: rower pod fotelik 01.02.09, 21:12
          Jednak "prościej" bedzie kupić nowy rower a powodów wiele
          1. Obecny sprzet już mocno wysłużony.
          2. trekingowy
          3. bardzo niski (16) nawet koszyczka nie moge zamontować a przy maluchu to konieczność.
          4. teraz raczej bede sie poruszac po mieście + małe wypady do lasu (czekam na wiosne by wymienic spacerówkę na rower)
          5. aha i jeszcze męska wersja a rama i fotelik to juz spora gimnastyka.
          Czy przekonałam rozmówcę?!? i czy teraz pomoże w wyborze?!?
          • Gość: Piotrek Re: rower pod fotelik IP: *.satfilm.net.pl 02.02.09, 08:50
            Najlepszy będzie rower miejsko rekreacyjny, z wyprostowana pozycją.
            Jeżeli chodzi o fotelik to najlepiej sprzedawcy zapytać, albo na miejscu
            poprosić o zamontowanie fotelika.

www.likebike.pl/
            • Gość: Roberto Re: rower pod fotelik IP: *.189.78.2.e-plan.pl 02.02.09, 10:00
              Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Najlepszy będzie rower miejsko rekreacyjny, z wyprostowana pozycją.

A ja bym odradzal gdyz wowczas caly ciezar spoczywa na tylnym kole i utrzymanie
              roweru bedzie niesamowicie utrudnione. Moim zdaniem dobrym rozwiazaniem bedzie
              zakup roweru trekingowego z rama damska ( tak jak sobie zyczysz).
              Co do koszyczka. Owszem mozna go montowac ale takze mozna korzystac z sakw
              tylnych lub sakw przednich.
              • doziolko Re: rower pod fotelik 02.02.09, 21:01
                Dzięki za podpowiedzi. Też już gdzieś czytałam o tym rozłożeniu ciężaru jednak wizualnie miałabym ochotę na miejski rower. Muszę sie wybrać do jakiegoś porządnego sklepu w Poznaniu i myślę że tam mi coś wyszukają.Nie mam nawet żadnego faworyta.
                pozdrawiam
                • Gość: doziolko Re: rower pod fotelik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 22:50
                  Witam ponownie. Po wizycie w sklepie rowerowym (niestety tylko jednym) miałabym do wyboru te dwa rowerki:
                  1. Herkules City 7 1595zl
                  2. Kellys Omega 2008 1459zl (dołozyli bagażnik, nóżkę,błotniki)
                  Wizualnie skłaniałabym się ku pierwszemu mąż sugeruje 2. Sama juz nie wiem może ktoś mnie jakoś nakieruje.
      • Gość: kolo Re: rower pod fotelik IP: *.238.94.3.ip.airbites.pl 12.02.09, 18:06
        Polecam Kelly's. Mam jego męski odpowiednik i jestem z niego bardzo
        zadowolony, jednak cena zaproponowana w tym sklepie jest stanowczo
        za wysoka. To jest cena "letnia" teraz taki rower można kupić za
        około 1200 zł. Przynajmniej u nas w dwóch sklepach rowerowych
        widziałem takie ceny. Tu jest link do sklepu internetowego, gdzie
        cena jest jeszcze niższa.

www.rowersi.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,1417/category_id,/option,com_virtuemart/Itemid,1
        /
        • Gość: doziolko Re: rower pod fotelik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 21:58
          Rzeczywiscie cena znacznie nizsza ale tu dokładaja jeszcze bagażnik, błotniki i nózkę więc z kosztami przesyłki pewnie wyjdzie podobnie. Może przy zakupie fotelika jeszcze uda sie coś stargować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka