Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

amortyzator

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 19:13
    syt. wygląda następująco: rower przez zimę wisiał na hakach (czyli do góry
    kopytkami ;P) i teraz cieknie mu z amortyzatora (prawa goleń). Ta poważnie to
    nie wiem czy to ma ze sobą związek... Na początku myślałam, ze skoro był
    odwrócony to mogło się trochę oleju wylać, ale przez weekend jak pojeździłam
    więcej to widzę, ze na dole przy śrubie jest główny wyciek... i mam już sporą
    plamę w garażu ;/ co to może być (przyczyna) i jak z tym walczyć (koszt).
    Amort. to Rock Shock jakiś z 2000 r.
    Przyda mi się każda sugestia/rada - z góry dzięki za pomoc :)
    Obserwuj wątek
      • settembrini Re: amortyzator 04.05.09, 19:29
        jedyna rada jaka mozna w takiej sytuacji uzyskac na forum to "zanies do serwisu" :)
        wiec zanies.
        • Gość: słońce Re: amortyzator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 19:46

yy.. ja to mogę opisać bardziej szczegółowo.. bo może można to jakąś metodą
          domową ogarnąć? Poza tym koszt?
          • settembrini Re: amortyzator 04.05.09, 20:26
            wiec smialo opisuj, moze ktos sie znajdzie z fachowa porada. ale przeciek na
            uszczelkach i dolnych goleniach nie wyglada mi na mala usterke. przeglad z
            wymiana oleju to koszt okolo 120 zl, do tego dolicz koszty czesci zamiennych,
            np. uszczelek (okolo 50 pln). oszacuj wartosc tego rc, zerknij po ile chodza
            obecnie modele, ktore ewentualnie by cie interesowaly i podejmij decyzje.
            • Gość: słońce Re: amortyzator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.09, 20:46
              dziękuję :) o taką odpowiedź mi chodziło!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka