Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Inwentaryzacja WSR

12.06.09, 19:08
    Chodzi oczywiście o Warszawskie Ścieżki Rowerowe.
    Nie mogę wypowiadać się na temat efektów akcji "Wydepcz sobie ścieżkę". Temat
    stary jak świat. Poza kwestią ślimaczego tempa w budowie (czy też wytyczaniu)
    kolejnych odcinków dróg dla rowerów pozostaje jeszcze problem WIELOLETNICH
    ZANIEDBAŃ W UTRZYMANIU ISTNIEJĄCYCH ŚCIEŻEK.
    Dlatego rzucam temat na forum i pytam, czy ktoś miałby możliwość zbudować bazę
    ścieżek i zbierać informacje od innych na ten temat ?

Ja osobiście najczęściej korzystam, jadąc do pracy, z Nadwiślańskiej
    Rowerostrady (Młociny-Powsin)...lub ją po prostu omijam z uwagi na wyboje.
    Nawierzchnia w dużej części to przecież głębokie lata 70-te poprzedniego wieku !!!

W przypadku rozwoju takiej inicjatywy, służę pomocą (zdjęcia, opis
    "wertepów"). Taki cenny zbiór byłby niezłą amunicją, którą można byłoby
    wystrzelić i to niejednokrotnie do Urzędu Miasta (o czym wspominałem, piszę do
    nich 2 rok w sprawie blokady zakończenia ul. Traugutta donicami przy wyjeździe
    na Krakowskie Przedmieście).
    Obserwuj wątek
      • juri666 Re: Inwentaryzacja WSR 12.06.09, 21:44
        poszukaj na stronach zm
        • rano1 Re: Inwentaryzacja WSR 13.06.09, 10:01
          juri666 napisał:

> poszukaj na stronach zm

Szanowny Kolego,
          Inicjatywy ZM znam i na ich stronę wchodzę. Jeśli znalazłeś tam odpowiedź na
          moje pytanie, wklej link bezpośredniego dostępu lub napisz gdzie to konkretnie jest.
          • juri666 Re: Inwentaryzacja WSR 14.06.09, 12:37
            www.zm.org.pl/bialoleka/inw/index.html
            tu masz dla białołęki. kiedyś /rok temu?/ widziałem taki raport dla ursynowa,
            niestety nie mogę go odnaleźć. była w nim dokładna dokumentacja fotograficzna,
            opis, wskazane niebezpieczne miejsca.

pytanie do webmastera strony zm czy ten materiał gdzieś jeszcze jest, bo
            znaleziony url na witrynie ma przekierowanie do ogólnej kategorii ursynów
            • juri666 Re: Inwentaryzacja WSR 14.06.09, 12:45
              czt.zm.org.pl/download/ursynow/inwentaryzacja.pdf
              udało się przynajmniej tyle - stan na 2006, niestety bez fotek, tylko opisy i
              ew. schematy
      • roweroraffi Re: Inwentaryzacja WSR 15.06.09, 16:43
        Dla Białołęki, Ursynowa, Ursusa i Wesołej o ile mi wiadomo w ramach koncepcji
        było coś takiego robione. Inne dzielnice leżą, a niestety jest to tak ogromna
        praca, by to wszystko objechać i z jednakowym standardem obfocić/opisać, że
        wymaga wielu miesięcy pracy. Dla samej Białołęki koncepcja powstawała przez
        prawie pół roku. Sama inwentaryzacja trwa oczywiście krócej, bo odpadają sprawy
        koncepcyjne, ale i tak to roboty na dłuuuugo.

Nie znaczy, że to nie jest potrzebne - jest bardzo potrzebne. Tylko po prostu
        nie ma kim tego zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka