Dodaj do ulubionych

Lot samolotem

03.06.14, 20:58
Drodzy rodzice mam pytanie czy dzieciaczki pozacmowe mogą latać samolotem?Pytam bo ostatnio zapomniałam zapytać o to lekarza a chcielibyśmy z mała wybrać sie gdzieś na wakacje?chodZi mi o to czy ta różnica ciśnień nie będzie wpływać na oczka?
Obserwuj wątek
    • kosmoss100 Re: Lot samolotem 03.06.14, 21:31
      hej,

naturalnie nie mogę wypowiadać się a propos wszystkich pozacmowych przypadkow, natomiast tak się składa, ze w ubiegły piątek dokładnie takie samo pytanie zadalismi prof. P, i jeśli mowa o dzieciach pozacmowych z "ustabilizowanym stanem" tzn nie mających ekstremalnych zaburzen ciśnienia wewnątrzgałkowego, to bez problemów można z nimi latac. Własciwie prof. powiedział, ze jedyne prawdziwe przeciwskazanie jest wtedy, gdy do gałki były podawane gazy.

pozdrawiam
      • monia0684 Re: Lot samolotem 03.06.14, 21:35
        Bardzo dziękuje za odpowiedz,byliśmy tydzień temu na wizycie wiec wsZytsko jest w miarę ok:)wiec nic innego niż szukać jakiejś wycieki:))
    • tata_gabrysi Re: Lot samolotem 03.06.14, 21:55
      U Gabrysi nie było przeciwwskazań, ma za sobą kilka lotów i nic nam nie wiadomo, żeby w jakikolwiek sposób wpłynęły one na jej zdrowie. Nigdy nie mieliśmy jednak kłopotu z ciśnieniem śródgałkowym, pytaliśmy swego czasu prof. Prosta o przeciwwskazania do latania i w przypadku córki takich nie było.

Pozdr.,
      T.
      • izi66 Re: Lot samolotem 03.06.14, 23:12
        Nasza Patka ma jaskrę wrodzoną i prof. Prost też powiedział,że nie ma przeciwwskazań do latania samolotem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka