ada16 03.01.07, 09:09 Poprzednie orzeczenie Kuby było ważne do grudnia, na dziś mamy wezwanie na komisję. Trzymajcie kciuki, aby poszło bezproblemowo! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beataklaudia Re: dziś komisja! 03.01.07, 09:40 Trzymamy kciuki!!!!!! I czekamy na wiadomości :) Odpowiedz Link
ada16 już po 04.01.07, 08:34 Kuba był spiący więc mało kontaktowy ( co w tym wypadku działalo na nasza korzyść bo lekarka zapytała czy on wogóle umie mówić i czy rozumie). Poszło szybko i nie było spotkania z opieką społeczną ( poprzednio było). Decyzję odbieramy 11-01) Odpowiedz Link
kajka68 Re: już po 04.01.07, 10:58 dziewczyny pytanie tak a propos komisji i orzeczenia.Ktoś kiedyś pisał ,że w związku z tym że posiada orzeczenie nie płaci opłaty stałej za przedszkole.Jak to jest?Kaja w listopadzie była 5 dni, w grudniu dwa dni...a płacę normalnie 160 zł idzie do "kosza" tylko dla miejsca w przedszkolu-to jakaś paranoja...za te pieniadze mogłabym jej kupić masę potrzebnych urzadzeń do rehabilitacji albo konie albo basen a tu jak w wodę... Odpowiedz Link
ada16 Re: już po 04.01.07, 13:33 A pytałaś w przedszkolu? Dziecko z orzeczeniem , w przedszkolu państwowym ( niepubliczne i prywatne - odpadają ) - są zwolnione. Spróbuję znaleźć Ci przepis. Odpowiedz Link
ada28 Re: już po 04.01.07, 15:33 myślę, że zależy to od miasta, w Poznaniu jeżeli dziecko ma orzeczenie to w przedszkolu państwowym płaci trochę mniej opłaty stałej dokładnie nie pamiętam ile ale nie jest całkowicie zwolnione Odpowiedz Link
przemo99 Re: już po 04.01.07, 23:40 U nas w Płocku płacą wszyscy opłatę stałą , orzeczenie nie zwalnia od płacenia.Przy czym opłata stała od 1,5 roku jest niska - 50 zł. Odpowiedz Link
ada16 Re: już po 05.01.07, 08:14 Nie znalazłam przepisu. Przypuszczam, że jest to decyzja miasta. Odpowiedz Link
madzia116 Re: dziś komisja! 08.02.07, 20:08 Witam! Piszę tu, bo sama jestem członkiem takowej komisji;), hehe, nie wiem czy jest się czym chwalić, pewnie nie pałacie do nas sympatią, no nic, tak się złożyło, że sama stawałam z synkiem na takiej komisji i mimo to, że pracuję tu 8 lat , bardzo się denerwowałam. Ale do sedna, służę pomocą w kwestii procedur postępowania w sprawie ustalenia niepełnosprawności, serdecznie pozdrawiam mamy "okularników" i nie tylko, he, he -ironia, dzieci takich urzędniczek jak ja też chorują, ech:) Odpowiedz Link
tabaluga0 Re: dziś komisja! 08.02.07, 20:29 to ja poprosze o pomoc, be juz za miesiac bedziemy skladac kolejny wniosek. wczesniej dostalismy ze wzgledu na wczesnoiactwo (25tc), oczki. Teraz bedziemy skladac glownie ze wzgledu na wzrok. Prosze powiedz jakie dokumenty byłyby najwlasciwsze Odpowiedz Link
madzia116 Re: dziś komisja! 09.02.07, 19:15 hm, jakie najwłaściwsze? najlepiej, żeby zaświadczenie lekarskie o stanie zdrowia wypełnił Ci okulista i skseruj kartotekę z Poradni okulistycznej od czasu ostatniej komisji, tam powinny być wszystkie badania wpisane. U nas to wystarcza, a jeśli leczy się też w innym poradniach to pozbieraj zaświadczenia z poszczególnych poradni, pozdrawiam. Odpowiedz Link
tabaluga0 Re: dziś komisja! 09.02.07, 21:13 karte okulistyczna zabral podobno nfz i mamy zastepcza a tamta od pol roku nie wrocila do przychodni, a glupie pielegniarki nawet ksara nie zrobiły i oddaly karte. Nawet lekarz nie wiedzila co dziecku jest, musialam sama opowiedziec.Porazka jakas w tej przychodni, ale najwyzej pokseruje to co mają. dzieki Odpowiedz Link