Dodaj do ulubionych

dziś komisja!

03.01.07, 09:09
Poprzednie orzeczenie Kuby było ważne do grudnia, na dziś mamy wezwanie na
komisję.
Trzymajcie kciuki, aby poszło bezproblemowo!
Obserwuj wątek
    • beataklaudia Re: dziś komisja! 03.01.07, 09:40
      Trzymamy kciuki!!!!!! I czekamy na wiadomości :)
      • kajka68 Re: dziś komisja! 03.01.07, 18:01
        jak poszło?
        • ada16 już po 04.01.07, 08:34
          Kuba był spiący więc mało kontaktowy ( co w tym wypadku działalo na nasza
          korzyść bo lekarka zapytała czy on wogóle umie mówić i czy rozumie).
          Poszło szybko i nie było spotkania z opieką społeczną ( poprzednio było).
          Decyzję odbieramy 11-01)
          • kajka68 Re: już po 04.01.07, 10:58
            dziewczyny pytanie tak a propos komisji i orzeczenia.Ktoś kiedyś pisał ,że w
            związku z tym że posiada orzeczenie nie płaci opłaty stałej za przedszkole.Jak
            to jest?Kaja w listopadzie była 5 dni, w grudniu dwa dni...a płacę normalnie
            160 zł idzie do "kosza" tylko dla miejsca w przedszkolu-to jakaś paranoja...za
            te pieniadze mogłabym jej kupić masę potrzebnych urzadzeń do rehabilitacji albo
            konie albo basen a tu jak w wodę...
            • ada16 Re: już po 04.01.07, 13:33
              A pytałaś w przedszkolu?
              Dziecko z orzeczeniem , w przedszkolu państwowym ( niepubliczne i prywatne -
              odpadają ) - są zwolnione.
              Spróbuję znaleźć Ci przepis.
              • ada28 Re: już po 04.01.07, 15:33
                myślę, że zależy to od miasta, w Poznaniu jeżeli dziecko ma orzeczenie to w
                przedszkolu państwowym płaci trochę mniej opłaty stałej dokładnie nie pamiętam
                ile ale nie jest całkowicie zwolnione
                • przemo99 Re: już po 04.01.07, 23:40
                  U nas w Płocku płacą wszyscy opłatę stałą , orzeczenie nie zwalnia od płacenia.Przy czym opłata stała od 1,5 roku jest niska - 50 zł.
                  • ada16 Re: już po 05.01.07, 08:14
                    Nie znalazłam przepisu.
                    Przypuszczam, że jest to decyzja miasta.
                    • kajka68 Re: już po 05.01.07, 08:52
                      dzięki serdeczne:-))popytam jeszcze
    • ada16 mamy decyzję ! 11.01.07, 15:44
      na 2 lata
      • kajka68 Re: mamy decyzję ! 12.01.07, 08:20
        no kochana...super:-))
    • madzia116 Re: dziś komisja! 08.02.07, 20:08
      Witam! Piszę tu, bo sama jestem członkiem takowej komisji;), hehe, nie wiem czy
      jest się czym chwalić, pewnie nie pałacie do nas sympatią, no nic, tak się
      złożyło, że sama stawałam z synkiem na takiej komisji i mimo to, że pracuję tu
      8 lat , bardzo się denerwowałam. Ale do sedna, służę pomocą w kwestii procedur
      postępowania w sprawie ustalenia niepełnosprawności, serdecznie pozdrawiam
      mamy "okularników" i nie tylko, he, he -ironia, dzieci takich urzędniczek jak
      ja też chorują, ech:)
      • tabaluga0 Re: dziś komisja! 08.02.07, 20:29
        to ja poprosze o pomoc, be juz za miesiac bedziemy skladac kolejny wniosek.
        wczesniej dostalismy ze wzgledu na wczesnoiactwo (25tc), oczki. Teraz bedziemy
        skladac glownie ze wzgledu na wzrok. Prosze powiedz jakie dokumenty byłyby
        najwlasciwsze
        • madzia116 Re: dziś komisja! 09.02.07, 19:15
          hm, jakie najwłaściwsze? najlepiej, żeby zaświadczenie lekarskie o stanie
          zdrowia wypełnił Ci okulista i skseruj kartotekę z Poradni okulistycznej od
          czasu ostatniej komisji, tam powinny być wszystkie badania wpisane. U nas to
          wystarcza, a jeśli leczy się też w innym poradniach to pozbieraj zaświadczenia
          z poszczególnych poradni, pozdrawiam.
          • tabaluga0 Re: dziś komisja! 09.02.07, 21:13
            karte okulistyczna zabral podobno nfz i mamy zastepcza a tamta od pol roku nie
            wrocila do przychodni, a glupie pielegniarki nawet ksara nie zrobiły i oddaly
            karte. Nawet lekarz nie wiedzila co dziecku jest, musialam sama
            opowiedziec.Porazka jakas w tej przychodni, ale najwyzej pokseruje to co mają.
            dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka