Dodaj do ulubionych

dobry optyk w W-wie

27.03.08, 11:23
mam do was pytanie czy znacie dobrego optyka w W-wie jestem z poza w-
wy czy robił ktoś swoim dzieciom w salonie widzimisie ma
Marszałkowskiej (znalazłam go w internecie )
Obserwuj wątek
    • majawawka Re: dobry optyk w W-wie 28.03.08, 21:50
      Polecam optyka na Jagiellońskiej 52 w Warszawie. Super dokładne badanie wzroku a
      dodatkowo oferują ćwiczenia wzroku dla dzieci z problemami. Mają swoją stronke:
      www.zakladoptyczny.pl
      • alicjawrzeciono Re: dobry optyk w W-wie 29.03.08, 19:12
        Widzimisie to moim zdaniem jedyny sklep optyczny w w-wie
        specjalizujący się w okularach dla dzieci, sklep godny polecenia.
        Możesz jechać w ciemno.
        • ziutka23 widzimisie 24.04.08, 15:20
          pani ania jest kompetentna, szybko dobiera oprawki i ma podejscie do
          dziecka. ale ceny powalają, szczególnie szkieł. co do oprawek, moim
          zdaniem nie ma zbyt dużego wyboru, poza fisherami pokazała nam
          tylko "am" i jeszcze jakieś. niemniej są dobrze dobrane, muszę tylko
          podjechać raz jeszcze bo po kilka dniach noszenia zaczeły
          minimalnie zjeżdżać z noska.
          • tata042007 Re: widzimisie 02.05.08, 23:29
            LUDZIE!!!
            trafiliśmy tam kilka dni temu z rocznym chłopcem, po objechaniu całej Warszawy i
            nie zgodzę się z Panią "ziutka23", chyba, że poda jakieś tajemne miejsce gdzie
            wybór opraw dla małych dzieci, i nie tylko z tego co widziałem, jest większy. My
            go nie znależliśmy. Poziom obsługi - dwie panie, nas obsługiwała Asia - naprawdę
            na odpowiednim poziomie i nastawieniu do pracy z tak "poważnym" klientem jak
            dziecko. Pewnie, trwało to z pół godziny zanim wyszliśmy zadowoleni, ale
            dlatego, że wybór w porównaniu z konkurencją, którą odwiedziliśmy nas powalił.
            Co do cen szkieł to owszem fajne i dobre nie kosztują mało, ale nigdzie nie
            kosztują mało. W powrównaiu z innymi optykami wypadają naprawdę mocno
            przyzwoicie, a poza tym pani obsługująca przedstawia ofertę od najtańszych do
            najdroższych i do mnie należał wybór co zamówimy.
            Osobiście polecam, my napewno tam wrócimy.

ziutka23 napisała:

> pani ania jest kompetentna, szybko dobiera oprawki i ma podejscie do
            > dziecka. ale ceny powalają, szczególnie szkieł. co do oprawek, moim
            > zdaniem nie ma zbyt dużego wyboru, poza fisherami pokazała nam
            > tylko "am" i jeszcze jakieś. niemniej są dobrze dobrane, muszę tylko
            > podjechać raz jeszcze bo po kilka dniach noszenia zaczeły
            > minimalnie zjeżdżać z noska.
            • ziutka23 Panie "tata042007" 05.05.08, 11:19
              Nie twierdziłam i nie twierdzę, że w innym miejscu wybór oprawek
              jest większy (gdybym znała takowe, pochwaliłabym się, by i inni
              mogli skorzystać). Powiedziałam tylko, że nie ma zbyt dużego wyboru,
              bowiem liczyłam, że dostanę chociaż powiedzmy 5-8 oprawek do wyboru.
              Napisałam zatem tę opinię, by rodzice zabierający tam swoje
              pociechy - często spoza Wawy i z odległych części Polski -
              wiedzieli, że można tam wybrać super oprawki, ale nie np. z 20
              innych, lecz raczej z węższej grupy. Niemniej jest tak, jak Pan
              mówi, że co do szkieł klient jest informowany o rozpietości cenowej
              i nikt nie nakłania go do kupowania tych najdroższych. Również
              polecam!
              Monika
      • magd-a85 Re: dobry optyk w W-wie 28.02.15, 15:25
        Ja polecam Optikera na Łukowskiej. Tak jak pisali inni powyżej bardzo profesjonalna obsługa. Naprawdę znają się na rzeczy a przy tym niesłychanie miły i kontaktowy Pan, który pomógł dobrać pierwsze okularki dla naszego 5 latka. I szczerze mówią w co warto zainwestować a za co nie warto przepłacać.
        • blueish Optyk Kumoń 02.03.15, 16:24
          My chodzimy do pani Kumoń www.optykkumon.pl/ na Świętojańskiej. Nie potrafię ocenić jak wiele rodzajów opraw mają do zaproponowania, bo to i tak zawsze jest wypadkową i buzi dziecka i liczby dioptrii, ale jest z czego wybrać, a pani Magda ma ogromne doświadczenie w robieniu okularów dla dzieci (na nas z powodzeniem trenuje dobór progresywnych:)) i świetne do dzieci podejście. Przez ponad trzydzieści lat nigdy się na nich nie zawiedliśmy (też noszę dziwaczne okulary od niemowlaka), a wielokrotnie bardzo pozytywnie nas zaskakiwali. Polecam:)
          • optykminimini Re: Optyk Kumoń 10.03.15, 15:33
            A my zapraszamy do Optyk mini mini na Jelonkach :)
            Znajdą Państwo u Nas dyplomowanych optyków, duży wybór soczewek, opraw dla dzieci i miłą atmosferę. Współpracujemy z wieloma producentami soczewek okularowych, w tym: pryzmatów i dwuogniskowych o specjalnej konstrukcji dedykowanej dla dzieci.
            www.facebook.com/pages/Optyk-minimini/650465864997545
            www.optykminimini.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka