damian107 27.03.08, 11:23 mam do was pytanie czy znacie dobrego optyka w W-wie jestem z poza w- wy czy robił ktoś swoim dzieciom w salonie widzimisie ma Marszałkowskiej (znalazłam go w internecie ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majawawka Re: dobry optyk w W-wie 28.03.08, 21:50 Polecam optyka na Jagiellońskiej 52 w Warszawie. Super dokładne badanie wzroku a dodatkowo oferują ćwiczenia wzroku dla dzieci z problemami. Mają swoją stronke: www.zakladoptyczny.pl Odpowiedz Link
alicjawrzeciono Re: dobry optyk w W-wie 29.03.08, 19:12 Widzimisie to moim zdaniem jedyny sklep optyczny w w-wie specjalizujący się w okularach dla dzieci, sklep godny polecenia. Możesz jechać w ciemno. Odpowiedz Link
ziutka23 widzimisie 24.04.08, 15:20 pani ania jest kompetentna, szybko dobiera oprawki i ma podejscie do dziecka. ale ceny powalają, szczególnie szkieł. co do oprawek, moim zdaniem nie ma zbyt dużego wyboru, poza fisherami pokazała nam tylko "am" i jeszcze jakieś. niemniej są dobrze dobrane, muszę tylko podjechać raz jeszcze bo po kilka dniach noszenia zaczeły minimalnie zjeżdżać z noska. Odpowiedz Link
tata042007 Re: widzimisie 02.05.08, 23:29 LUDZIE!!! trafiliśmy tam kilka dni temu z rocznym chłopcem, po objechaniu całej Warszawy i nie zgodzę się z Panią "ziutka23", chyba, że poda jakieś tajemne miejsce gdzie wybór opraw dla małych dzieci, i nie tylko z tego co widziałem, jest większy. My go nie znależliśmy. Poziom obsługi - dwie panie, nas obsługiwała Asia - naprawdę na odpowiednim poziomie i nastawieniu do pracy z tak "poważnym" klientem jak dziecko. Pewnie, trwało to z pół godziny zanim wyszliśmy zadowoleni, ale dlatego, że wybór w porównaniu z konkurencją, którą odwiedziliśmy nas powalił. Co do cen szkieł to owszem fajne i dobre nie kosztują mało, ale nigdzie nie kosztują mało. W powrównaiu z innymi optykami wypadają naprawdę mocno przyzwoicie, a poza tym pani obsługująca przedstawia ofertę od najtańszych do najdroższych i do mnie należał wybór co zamówimy. Osobiście polecam, my napewno tam wrócimy. ziutka23 napisała: > pani ania jest kompetentna, szybko dobiera oprawki i ma podejscie do > dziecka. ale ceny powalają, szczególnie szkieł. co do oprawek, moim > zdaniem nie ma zbyt dużego wyboru, poza fisherami pokazała nam > tylko "am" i jeszcze jakieś. niemniej są dobrze dobrane, muszę tylko > podjechać raz jeszcze bo po kilka dniach noszenia zaczeły > minimalnie zjeżdżać z noska. Odpowiedz Link
ziutka23 Panie "tata042007" 05.05.08, 11:19 Nie twierdziłam i nie twierdzę, że w innym miejscu wybór oprawek jest większy (gdybym znała takowe, pochwaliłabym się, by i inni mogli skorzystać). Powiedziałam tylko, że nie ma zbyt dużego wyboru, bowiem liczyłam, że dostanę chociaż powiedzmy 5-8 oprawek do wyboru. Napisałam zatem tę opinię, by rodzice zabierający tam swoje pociechy - często spoza Wawy i z odległych części Polski - wiedzieli, że można tam wybrać super oprawki, ale nie np. z 20 innych, lecz raczej z węższej grupy. Niemniej jest tak, jak Pan mówi, że co do szkieł klient jest informowany o rozpietości cenowej i nikt nie nakłania go do kupowania tych najdroższych. Również polecam! Monika Odpowiedz Link
magd-a85 Re: dobry optyk w W-wie 28.02.15, 15:25 Ja polecam Optikera na Łukowskiej. Tak jak pisali inni powyżej bardzo profesjonalna obsługa. Naprawdę znają się na rzeczy a przy tym niesłychanie miły i kontaktowy Pan, który pomógł dobrać pierwsze okularki dla naszego 5 latka. I szczerze mówią w co warto zainwestować a za co nie warto przepłacać. Odpowiedz Link
blueish Optyk Kumoń 02.03.15, 16:24 My chodzimy do pani Kumoń www.optykkumon.pl/ na Świętojańskiej. Nie potrafię ocenić jak wiele rodzajów opraw mają do zaproponowania, bo to i tak zawsze jest wypadkową i buzi dziecka i liczby dioptrii, ale jest z czego wybrać, a pani Magda ma ogromne doświadczenie w robieniu okularów dla dzieci (na nas z powodzeniem trenuje dobór progresywnych:)) i świetne do dzieci podejście. Przez ponad trzydzieści lat nigdy się na nich nie zawiedliśmy (też noszę dziwaczne okulary od niemowlaka), a wielokrotnie bardzo pozytywnie nas zaskakiwali. Polecam:) Odpowiedz Link
optykminimini Re: Optyk Kumoń 10.03.15, 15:33 A my zapraszamy do Optyk mini mini na Jelonkach :) Znajdą Państwo u Nas dyplomowanych optyków, duży wybór soczewek, opraw dla dzieci i miłą atmosferę. Współpracujemy z wieloma producentami soczewek okularowych, w tym: pryzmatów i dwuogniskowych o specjalnej konstrukcji dedykowanej dla dzieci. www.facebook.com/pages/Optyk-minimini/650465864997545 www.optykminimini.pl Odpowiedz Link