wlodekbar 28.05.07, 21:53 czerwono-żółtego" nie;( Jak zatem się to to pisze?;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wlodekbar Re: spamiarz b/t 28.05.07, 22:18 Zamiast doradzić, obrażasz - po co? B/o. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Znalazłem w słowniku "czerwono-zielony", ale. 29.05.07, 00:30 Włodek, czerwono-żółty moze być pisany tylko z kreską, bo czerwonożółty to po prostu pomarańczowy - co mój pierworodny odkrył jeszcze zanim nauczył się porzadnie mówić (późno się nauczył mówić, swoją drogą, ale zdefiniował pomaranczowy jako "aja-pw", w czasach, kiedy "aja" to był żółty, a "pw" czerwony). Zasada jest prosta. Tam, gdzie kolory są oddzielnie, to z kreską. Masz zielono-czerwoną kratkę i żółto-czerwone paski. I szaro-zielony mazaje. Tam, gdzie kolor jest jeden, ale trudno go opisac podstawowymi słowami, to pisze się łącznie. Zatem nie istnieje kolor czerwonozielony, bo to szare lub bure cóś, żółtoczerwony to pomaranczowy, a szarozielony to wiesz... liście łopianu do spodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Dziękuję, mika,... 29.05.07, 00:42 jeszcze to mi wyskoczyło:szaro ziemiste - co z tym fantem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Dziękuję, mika,... 29.05.07, 10:28 wlodekbar: > jeszcze to mi wyskoczyło:szaro ziemiste - co z tym fantem?:) Włodku, Mika_p podała Ci zasadę podręcznikową i wyjaśniła ją najlepiej, jak się ja da wyjaśnić. Czego jeszcze oczekujesz? Teraz już sam musisz zadecydować, czy chcesz się do tej zasady stosować, czy ją olać; czy ta zasada się w tym przypadku stosuje, czy nie; czy wyskoczyło Ci słusznie, czy niesłusznie. Umiejętność pisania polega między innymi na tym, że klient potrafi osobiście podjąć decyzję, gdzie ma postawić odstęp, gdzie kreseczkę a gdzie nic. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link Zgłoś