teresa.kruszona 24.12.03, 00:05 Wszystkim uczestnikom forum - stałym i niestałym, sympatykom i krytykom - życzę dobrych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia. Teresa Kruszona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbigniew_ Re: Wesołych Świąt 24.12.03, 08:44 Dzięki, dzięki. Pani również życzymy wszystkiego dobrego, cierpliwości przy odpowiadaniu po raz kolejny - jak się tworzy stronę bierną od obejść, czy polskie nazwiska sie odmieniają itp., krótko mówiąc tolerancji dla naszej czasami zdumiewającej niewiedzy, czy zacmień umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Wesołych Świąt 24.12.03, 12:31 I ja dziękuję! Dołączam do życzeń Zbigniewa, a od siebie dodaję jeszcze: "Niech nam ortografia będzie taktem, nie wędzidłem!" Wszystkim życzę szybkiego powrotu do językowych igraszek. Arana Odpowiedz Link Zgłoś
bgwd14 Re: Wesołych Świąt 24.12.03, 13:08 Dziękuję i również życzę wszystkiego dobrego na świąteczny czas i nie tylko.Trzymajcie się ciepło! Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Re: Wesołych Świąt 24.12.03, 21:21 Dziękuję. Dziękuję. Ja rownież życzę wszystkim wszystkiego najlepszego z okazji Wszelkich Okazji. Pomyłam, nalepiłam i doprawiłam. Mogę świętować. I od razu pojawiła się refleksja na temat wyższości Świąt Jednych nad Innymi. Ja wiem, ze nie jestem prekursorem w dziedzinie mniemanologii, tylko straciłam orientację, jak to było. A gogle dobiły mnie do reszty. Oto kilka cytatów: "Jest to trochę, jak dyskusja o wyższości Świąt Bożego Narodzenia na Swiętami Wielkanocnymi (i odwrotnie)" "Teraz podczas skoków Adama sędziowie będą dyskutowali o wyższości świąt Wielkanocnych nad świętami Bożego Narodzenia zamiast o faktach." "Jest to dyskusja z gatunku: „o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi i vice-versa." "Dyskusja na temat carvingu, funcarvingu przypomina mi dyskusje o wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świetami Bożego Narodzenia." "W radiu zaś, zaczynał nieśmiertelnym "Dzień dobry mili słuchacze. Oto kolejny wykład o wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia...". A kończył równie znakomitym: "... I to by było na tyle." "Inny przykład dał prof. Jan Stanisławski proponując rozważania o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiejnocy i na odwrót" Może jakiś uczony mniemanolog poratuje w wolnej chwili? Pozdrawiam. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
arana Re: Wesołych Świąt 24.12.03, 22:10 ala100 napisała: > Może jakiś uczony mniemanolog poratuje w wolnej chwili? > > Ani uczona, ani mniemanolożka, ale mogę Cię podtrzymać w nastroju dyskusją, która zawiązała się na sąsiednim forum językowym o wyższości św. Mikołaja nad aniołkiem, Gwiazdorem i innymi doręczycielami prezentów. Twój wkład w rozwiązanie problemu byłby mile widziany. :)) Arana Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: Wesołych Świąt 25.12.03, 13:43 Wyjaśnienie jest bardzo proste. Otóż było to tak, że profesor mniemanologii stosowanej JTS miał dwa cykle wykładów: o wyższości jednych świąt nad drugimi i o wyższości drugich nad jednymi. Pozdrawiam no i chcącniechcąc dołączam się do życzeń wszelakich dla ogółu forumian. Jazzek Odpowiedz Link Zgłoś
ala100 Re: Wesołych Świąt 25.12.03, 20:42 ja22ek napisał: > Wyjaśnienie jest bardzo proste. Otóż było to tak, że profesor mniemanologii > stosowanej JTS miał dwa cykle wykładów: o wyższości jednych świąt nad drugimi i > > o wyższości drugich nad jednymi. Ahaaaa! Z profesorami to sie często zdarza. Dziękuję i pozdrawiam. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Wesołych Świąt 25.12.03, 02:27 bardzo serdecznie życzę - wzajemnie Pani i Forumowiczom :)) Odpowiedz Link Zgłoś