ciapciak 31.12.03, 00:54 chyba są dwie szkoły pisania słowa nota bene, ale wolałbym się upewnić: więc razem czy osobno? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arana Re: nota bene 31.12.03, 00:59 ciapciak napisał: > chyba są dwie szkoły pisania słowa nota bene, ale wolałbym się upewnić: więc > razem czy osobno? pozdrawiam To łacińskie wyrażenie, więc zgodnie z oryginalną ortografią - osobno, ale nasi prawodawcy ortograficzni wymyślili, że należy inaczej. Poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=374&w=4156939&a=4156939 Arana Odpowiedz Link Zgłoś
vatseq Re: nota bene 07.01.04, 12:39 Podoba mi się określenie "nasi prawodawcy ortograficzni" :-D Polacy mają tendencje do obchodzenia prawa i mam nadzieję, że w tym przypadku nie podporządkują się "naszym prawodawcom"! Niech żyje "nota bene" (oddzielnie!) pozdrawiam vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
arana Nota bene: ortografiniści! 07.01.04, 14:10 vatseq napisał: > Podoba mi się określenie "nasi prawodawcy ortograficzni" Stefan wymyślił lepsze na uzależnionych ortografów: ortografiniści! Arana Odpowiedz Link Zgłoś