wadera5 25.10.09, 11:32 Siedzę tak sobie przy kompie i myślę co ta Baśka robiła przez trzy miechy na działce. Ta działka to chyba z 10 ha albo i więcej.A zaorane już masz ?Bruzdy proste? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baska123 Re: Baśka 25.10.09, 18:20 Kto jak kto, ale wilczyca potrzebę obcowania z naturą powinna czuć jak nikt. Dzisiaj grabiłam liście, spacerowałam po lesie, gapiłam się na kłótliwe sójki, wiewiórki, łabędzie, na pszczółki co jeszcze nadchodzącej zimy nie czują. Nie czuję obowiązku tłumaczenia się z letniej przerwy w kontaktach na forum. Ale ciekawość Twoją wadero spróbuję zaspokoić. Głównie czas pobytu na działce poświęcałam produkowaniu "leków z mojej apteki"(wbrew dyrektywie UE?). Najczęściej korzystałam z przepisów agi-kosy. Najpierw przerabiałam mniszek, potem kwiaty akacji, dzikiego bzu, lipy, szyszki sosny, zielone orzechy, kasztanki,ostatnio owoce dzikiego bzu, czeremchy, aronii.... może o czymś zapomniałam. Ty siedziałaś przy kompie-ja jak żaba przy pompie, wszak przetwórstwo wody wymaga (no i sprytu), cukru też. Jeśli chcesz jeszcze coś wiedzieć to pytaj. A działka ma 0,10ha. Pozdrawiam-Baśka. Odpowiedz Link
wadera5 Re: Baśka 25.10.09, 19:47 Znaczy się drobnej postury jesteś. A poważnie to Twoje forum i Twoja sprawa. Założyłaś to forum ,to tak jakbyś zasadziła coś i puściła na pastwę losu.Wyrośnie albo owady zeżrą.Wcale nie siedziałam cały czas przy kompie. Mam piękny ogród/ ogródek/. Jeździłam po 30-40 km dziennie rowerem , pracowałam itd.Nara Odpowiedz Link
baska123 Re: Baśka 25.10.09, 20:21 Nie tyle owady co wilkołaki mogą forum zaszkodzić. A tak podsumowując to o co Ci biega wadera5 ? Forum jest otwarte (nie moje), a moja postura? jest moja, jaka by nie była. Jakoś chłodem powiało. Odpowiedz Link
wadera5 Re: Baśka 26.10.09, 09:54 Bo to tak zawsze jak żaba się pojawi.Wilki nie lubią żab. Ty musiałaś o tym wiedzieć. Odpowiedz Link