iwet170 11.08.10, 21:47 Mamy już gotowe wzory pomników, dla byłego prezydenta. Jestem za tym na wzór leninowskiego www.kominek.tv/tt.pomnik.dla.prezydenta,artykuly,203.htm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona422 Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 12.08.10, 08:25 Pod Warszawą będzie pomnik żołnierzy bolszewickich. Dlaczego jest krzyż, a nie czerwona gwiazda? Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 12.08.10, 12:40 No i dobrze. Trochę ich zginęło w Polsce walcząc z hitlerowcami. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 12.08.10, 12:46 Mona,ty chyba masz problemy ze zrozumieniem tematu.Czy ktos tu pisał o stawianiu pomników bolszewikom?A co do pomnika śp.Lecha to czym on tak naprawde sie zasłuzył?Bo prezydentem był- skromnie powiedziane-miernym.Pomniki stawia sie za czyny a nie za smierć w katastrofie -do ktorej doprowadziła zła organizacja i tak naprawdę bezkompromisowosc i cheć postawienia na swoim.Cała ta historia z pomnikiem i krzyzem świadczy o niezrownowazeniu członkow Pis-u i jego zwolenników.Cisnie sie tu porownanie do glównego hasła KPZR i PZPR - kto nie z nami ten nasz wróg. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 12.08.10, 13:16 Dlaczego tylko pomnik ? SANTO SUBITO niech Benedykt otworzy proces betyfikacyjny i ogłosi swietym jeszcze przed Karolem.A plac naturalnie im LECHA.aga Odpowiedz Link
pragata Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 12.08.10, 17:50 ...bo,że na pomniku tylko sie nie skończy to pewne... Odpowiedz Link
adria231 Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 12.08.10, 18:02 Próbowałam wkleić zdjęcie pomnika Lecha na placu przed Pałacem Prezydenckim,które to zdjęcie krąży po internecie.Nie wyszło mi to,więc opiszę,co widziałam. Mianowicie - jest wreszcie kompromis.Na wspólnym cokole księciu Józefowi na koniu i z szablą towarzyszy prezydent Lech na osiołku i z batem. Odpowiedz Link
mona422 Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 12.08.10, 19:53 iryska2604 napisała: Mona,ty chyba masz problemy ze zrozumieniem tematu.Czy ktos tu pisał o stawianiu pomników bolszewikom? Irysko ty chyba pościsz i dlatego widzisz tak jak widzisz. Pisała gazeta wybiórcza czy ty tego nie widzisz? Miałaś złe o mnie zdanie że czytam Onet, Wirtualną Polskę i Interię a teraz to widzę że nawet mi nie wolno przeczytać gazety wybiórczej? Skandal Irysko i tyle. Przestań pościć bo ci się na zdrowiu odbija. Odpowiedz Link
dede43 Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 13.08.10, 07:57 Niech każdy czyta co chce i dzieli się wrażeniami, ale niech wymiana poglądów nie doprowadza nas do "wycieczek osobistych" czy "pyskówek". To załatwiajcie przez pocztę gazetową. Pamiętajmy, ze nie jedno forum rozwaliło się przez takie niewinne na początku przytyki. Odpowiedz Link
iwet170 Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 13.08.10, 13:12 Trochę dystansu do naszej polityki i obecnych wydarzeń, koleżanki.W obecnej sytuacji wskazane jest poczucie humoru Ten robi wrażenie !!! Odpowiedz Link
dede43 Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 14.08.10, 08:03 Szkoda, że mój mąż ma nieco inne poczucie humoru i nie pozwoli mi z obrazka wklejonego przez Iwet170 zrobić tapety. Naprawdę robi wrażenie. Odpowiedz Link
mona422 Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 14.08.10, 09:12 Ja iwet170 nic nie widzę nadzwyczajnego, bo z każdego można zrobić karykaturę taką żeby się pośmiać tylko, że za karykaturę jednego można być ukaranym a za drugiego nic nie grozi. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 14.08.10, 18:56 Zawsze byli wazni i ważniejsi.A obrazek przedni-na miare prezesa i jego ego. Odpowiedz Link
iwet170 Re: Pomnik dla żołnierzy bolszewickich 15.08.10, 19:32 Oj mona, widzę, że brak Tobie poczucia humoru...Chyba jesteś jednak zwolenniczką... nonsensopedia.wikia.com/wiki/Moherowe_berety Przeczytaj zresztą sama. Mam rację? Odpowiedz Link