Dodaj do ulubionych

A może kiełbaski

26.05.11, 08:40
na gorąco ??/

www.strefabiznesu.pomorska.pl/artykul/karmy-dla-psow-jako-wedliny-dla-ludzi-tak-trafily-do-kujawsko-pomorskich-sklepow-59169.html
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: A może kiełbaski 26.05.11, 09:43
      Bismark powiedział ,że ludzie nie powinni wiedzieć jak się robi politykę i kiełbasy. Myślę, że dokładnie przytoczyłam jego słowa. aga
      • sagittarius954 Re: A może kiełbaski 26.05.11, 17:23
        Ago, kurcze pieczzone Ty masz jak zwykle rację big_grin
        • iryska2604 Re: A może kiełbaski 26.05.11, 19:34
          To co - oczu nie miał? Tak sie składa że kupuje sporo karmy dla psów,na niektorych nie ma etykietek ale gołym okiem mozna odróznic ze to nie dla ludzi.
          A teraz autentyk. Lata pustych półek,jakies dary rozdawane w kosciołach- wszyscy to pamietamy.Do znajomego przyszła sąsiadka -staruszka z jakąś konserwą i prosi aby jej przetłumaczył co to właściwie jest bo to nie po polsku .Ten przeczytał i zbaraniał.Nie wiedział jak babci przetłumaczyc ze po tej karmie jej sierść dostanie połysku.
          • anka125 Re: A może kiełbaski 28.05.11, 19:06
            Ech,to nic strasznego.
            Właśnie w latach osiemdziesiątych gdy w sklepach mięsnych zaczynały pokazywać się puszki z karmą dla psów wiele osób je kupowało...jako dodatek do bigosu.
            Mówili tylko,że za mało słone smile
            Wiem stąd,ponieważ miałam znajomego w sklepie mięsnym.
            A tak na marginesie - przecież te puszki z karmą dla psów nie są produkowane z padliny ani z zatrutego mięsa.
            To gorszej jakości mięsne odpady,niezbyt dobrze np oczyszczone z sierści lub kości.Gorsze części głowizny lub pozostałe skrawki po odcięciu np polędwicy lub szynki.
            Człowiek po zjedzeniu tego na pewno się nie zatruje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka