super.222 29.04.12, 19:23 wyborcza.pl/1,75477,11628927,Byla_sobie_Beata_Sawicka.html Autorka tego listu otrzymała nagrodę. Zupełnie inne spojrzenie na problem miłości damsko-męskiej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: Miłość 30.04.12, 16:48 O miłości w taki upał ?? A tu drzewa nie zdążyły wypuścić listków ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Miłość 30.04.12, 19:23 Sagi ... upał był cały dzień. Teraz jest przyjemny chłodek. Wróciłam z dłuższego spaceru kijkowego. Szczerze mówiąc jestem przygotowana na jakieś przeżycie ...ale czy się spełni? A miłość smakuje - wierz mi - zimą, latem, wiosną i nawet jesienią. Odpowiedz Link
super.222 Re: moja miłość -inne ma imię 02.05.12, 09:25 ... spacery z kijkami traktuję jako s pa c e r y. Nie biegam wyczynowo. Ale wciągają nieprawdopodobnie. Gdy w marszu mijam pary kroczące statecznie i trzymające się za paluszki (na młodych nie zwracam uwagi), to czuję całe piękno mojego spacerowania. Nie muszę prowadzić rozmowy, odpoczywam kiedy chcę, słucham śpiewu ptaków (jakież już hałasują), podziwiam widok drzew pokrywających się nowymi listkami (a wczoraj ich jeszcze nie było), itd... Muszą być jednak spełnione warunki do chodzenia kijkowego. Teren po którym można chodzić. W miastach to jest prawie niemożliwe. Wiem ... są parki, ale to już jest jakieś ograniczenie. Ludzie patrzą, patrzą, patrzą .... Ja - na szczęście - takie warunki mam. Każdy smutek, każdą złą chwilę, każdy nadmierny kilogram na wadze, spływają wraz z potem po kręgosłupie. Piękne!!! Odpowiedz Link
anerim Re: Miłość 02.05.12, 08:38 super.222 napisała: > Sagi ... upał był cały dzień. > Teraz jest przyjemny chłodek. > Wróciłam z dłuższego spaceru kijkowego. > Szczerze mówiąc jestem przygotowana > na jakieś przeżycie ...ale czy się spełni? > A miłość smakuje - wierz mi - zimą, latem, wiosną Jesienią smakuje najbardziej > i nawet jesienią. Odpowiedz Link
super.222 Re: Miłość 02.05.12, 09:11 Anerim...napisałaś: >Jesienią smakuje najbardziej< Zgadzam się ... jest dojrzała i soczysta. Gdzie tam do *jesieni*Sagiemu ... Chciałam mu tylko zaanonsować, że o każdej porze roku miłość jest darem ... Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Miłość 02.05.12, 11:48 anerim napisała: > Jesienią smakuje najbardziej. Wiosna pobudza do zycia, jesien nastraja melancholijnie. Odpowiedz Link
baska123 Re: Miłość 30.04.12, 17:31 Trudna, głupia i niepotrzebna ta miłość pani Beaty. Nie warta tego bólu i upokorzenia. Wyjątkowym narzędziem pracy posługiwał się Tomaszek przy realizacji tego zadania. Obrzydliwość z jego strony, kobieca naiwność Beaty i wyszła heca, a pismaki mają temat. Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Miłość 30.04.12, 22:49 "Uczucia milosne sa stanem chwilowej niepoczytalnosci." Krzysztof Teodor Toeplitz dziennikarz, pisarz, dzialacz polityczny, felietonista, publicysta, krytyk filmowy, autor scenariuszy filmowych, sztuk teatralnych i programow telewizyjnych (1933-2010) Odpowiedz Link
super.222 Re: Miłość 01.05.12, 09:10 To niewiarygodne, jak można czuć się szczęśliwą, przez tyle lat, mimo tylu kłótni, tylu upierdliwości i tak naprawdę, kurwa, nie wiedzieć, czy to miłość czy nie. Gabriel Garcia Marquez kolumbijski powieściopisarz, dziennikarz i działacz społeczny. Laureat Literackiej Nagrody Nobla w roku 1982. Odpowiedz Link
anka125 Re: Miłość 02.05.12, 13:59 Jak agent Tomek jest przystojny to...ja jestem biskupem. Odpowiedz Link
super.222 Re: Miłość 02.05.12, 14:04 No....wiesz ??? Ale musisz przyznać, że gesty miał na poziomie. Perły w bukiecie ... dostałaś kiedy? Odpowiedz Link
chris.w2 Re: Miłość 08.05.12, 11:55 "Ja zyje w owej samotnosci, ktora jest bolesna w mlodosci, ale jest wysmienita w dojrzalych latach." Albert Einstein fizyk (1879-1955) Dla ciekawosci: W czasie swojego zycia byl obywatelem wielu panstw: Niemiec, w latach 1896-1901 byl bezpanstwowcem, pozniej Szwajcarii, monarchii Austriacko-Wegierskiej, Prus i USA. Odpowiedz Link