bozenamroczek1 21.03.07, 21:05 Jutro o godz.12.00 pod urzędem wojewódzkim odbędzie się manifestacja. Akcja ma zasięg krajowy.Ja już się szykuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
52ania Re: Manifestacja emerytów i rencistów 21.03.07, 21:19 Co, gdzie?Ja nic nie wiem, a też jestem zainteresowana. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: Manifestacja emerytów i rencistów 22.03.07, 15:30 Był to wiec zorganizowany przez Krajową Partię Emerytów i Rencistów.U nas było ok.50 osób. Myślę ,że mało ludzi o tym widziało i dlatego taka niska frekfencja.Przewodniczący odczytał list protestacyjny do ministra m.in.brak waloryzacji oraz spotkanie z wojewodą. Sami biedni,starzy ludzie przyszli.Do tej pory nie zdawałm sobie sprawy,że już do nich należę.Przygnębiające wrażenie. W kwietniu mają zbierać podpisy pod jakimś projektem ustawy korzystnej dla emerytów. Ja myślę,że dobrze by było gdyby emerytury były zwonione od podatku tak jak jest w innych państwach. Odpowiedz Link
52ania Re: Manifestacja emerytów i rencistów 22.03.07, 16:53 No i dobrze w koncu na coś się zdała ta PEiR.Ja taż jestem za tym żeby nie płacic podatku od emerytur.To jest głupota, państwo daje i zabiera.Bożenko, napisz skad sie dowiedziałaś o tym wiecu.Jestem ciekawa, bo moze u nas też coś organizują, a ja nie wiem.Jestem tym zainteresowana i chętnie poszłabym na taki wiec. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Manifestacja emerytów i rencistów 22.03.07, 17:35 Widziałam migawke w telewizji.Czy naszym rządzacym nie wstyd?Powinni sie spalić ze wstydu-żeby staruszkowie z transparentami domagali się paru groszy do emerytury-podczas gdy rzad topi miliony budujac świątynie,płacac kary od nieprzemyślanych inwestycji,wyplacając roznorakie odszkodowania spowodowane badz bzdurnym prawem bądz niekompetencją swoich urzędników. Odpowiedz Link
jaga_22 ZUS: Dość nędzy! Oddajcie to, co nam się należy! 22.03.07, 21:19 Emeryci i renciści protestowali w czwartek przed urzędami wojewódzkimi w kilku miastach kraju przeciwko zahamowaniu waloryzacji ich świadczeń. Protesty, które odbyły się m.in. w Warszawie, Katowicach, Kielcach, Szczecinie i Olsztynie, zorganizowała Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (KPEiR). mojefinanse.interia.pl/news?inf=886380 Nic o tym nie wiedziałam.Słaba organizacja. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: ZUS: Dość nędzy! Oddajcie to, co nam się nale 23.03.07, 09:56 Słaba organizacja wynika z braku funduszy. Ja zobaczyłam ogłoszenie w mieście a już na osiedlu ani w lokalnych mediach nie było żadnej wzmianki. Myślę,że warto by było przyłączyć się do tej partii. W internecie jest informacja o jej działalności. Odpowiedz Link
laambra Re: ZUS: Dość nędzy! Oddajcie to, co nam się nale 23.03.07, 10:03 Zamiast adrenaliny na manifestacji proponowalabym wyciszenie i medytacje. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ZUS: Dość nędzy! Oddajcie to, co nam się nale 23.03.07, 10:15 To sobie medytuj do woli.Może uda ci się wyżyć na samych medytacjach. Powodzenia. Odpowiedz Link
grenka1 Lambada !!! 23.03.07, 11:33 A oto przykład menu specjalnie dla ciebie: śniadanie: modlitwa II śniadanie: medytacja obiad: medytacja połączona z modlitwą kolacja: dłuuuuuga medytacja. Odpowiedz Link