ira.mak 21.06.07, 21:40 Wypoczywaja na łonie natury?Bawia wnuki? Robią przetwory z truskawek?Czy poprostu leń je ogarnął bo gorąco?Napiszcie cos od czasu do czasu... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 21.06.07, 22:58 Dokladnie o to chcialam od paru dni zapytac ... Ja jestem na forum caly czas, ale wystarczy mi, ze w DOMU rozmawiam sama z soba. Nie bede robic tego na forum! Odpowiedz Link
ewa553 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 22.06.07, 07:55 dobra, dobra, macie racje. Ale jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia? Wiec tylko melduje: jutro jade na tydzien w gory i najbardzioej ciesze sie na....kamienie. Tak, przywioze sobie pare duzych kamieni z rzeczki ktora plynie przez moja miejscowosc. Beda ladnie wygladac w ogrodzie - rzucone od niechcenia tu i owdzie. No a poza tym polaze choc troszke po gorkach. To bedzie sprawdzian jak sie moje stawy biodrowe zachowaja, bo mam ostatnio troche dolegliwosci. Poza tym: ciesze sie, bo dobra znajoma musi tez na tydzien jechac do Monachium, a mnie to po drodze, wiec ja zabieram. Przynajmniej przez pol drogi (w sumie ponad 700 km) bede miala towarzystwo. Mam nadzieje, ze nie wynudzilam Was zanadto moim emeryckim wpisem)))) Odpowiedz Link
pia.ed Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 22.06.07, 11:50 Ewa, a jak sie zakonczyla historia z Twoja znajoma z Berlina??? Czy to z nia jedziesz na wyprawe? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 22.06.07, 11:58 Irenka,ważne że masz posłuch na forum.Ja bym mogła sobie krzyczeć do woli. Nieraz mam chęć ,aby nic nie pisać,bo nikt się nie odzywa,ale wiem,że na Ciebie zawsze mogę liczyć. Odpowiedz Link
ira.mak Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 22.06.07, 12:04 Jejku,to ja na stare lata robie za straszak?Wiesz ,to chyba polega na tym ze ja zawsze walę to co myślę a poza tym lata pracy z górnikami.Czasem trzeba było sie wziąć pod boki i wrzasnąć bo inaczej nie poniał-a ja raczej wielka baba nie jestem to troche musiało pociesznie wyglądać.Ale za to do tej pory jak sie czasem spotykamy to jak z rodziną. Odpowiedz Link
ewa553 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 22.06.07, 12:41 Pia, ze tez takie rzeczy pamietasz! Tak, w gorach spotykam sie z ta znajoma z Berlina. Nasza przyjazn ocalala, choc sie przeciez postawilam. Ciesze sie, ze jest jak jest. Mamy w koncu wiele wspolnego. Teraz jest mi jej szczegolnie zal: w wielka sobote umarl jej ukochany pies, a w Poniedzialek Wielkanocny, jej mlodszy brat. Ostatni z jej rodziny. Tak wiec licze na to, ze bedziemy mialy i smutne momenty na tym urlopie. Ale takie jest przeciez zycie: smutne graniczy blisko z wesolym, prawda? Odpowiedz Link
pia.ed Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 22.06.07, 13:23 Ewa, napisalas tak pelna temperamentu wiadomosc na naszym forum, ze tego nie mozna zapomniec ... Odpowiedz Link
ewa553 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 22.06.07, 13:27 ehe)) ale jednak pomoglyscie mi. Przez to ze sie "postawilam" i nie dalam sie, nabralam odwagi. Np. teraz ta ktora ze mna jedzie czesc drogi, wpadla nagle na "genialny" pomysl, zebym po nia jutro rano podjechala. Bo umowilysmy sie, ze przyjedzie do mnie o 7 rano, zostawi swoje auto u mnie w garazu i pojedziemy. I nagle to. To by bylo nadlozenie drogi o 100 km i strata godziny. Niby nic, ale czeka mnie przeciez daleka jazda i taki dodatek bylby dla mnie zbyt ciezki. Odmowilam wiec. Jeszcze pare lat temu nie mialabym odwagi. A wiec dzieki za wsparcie, Panienki! Ucze sie.... Odpowiedz Link
pia.ed Kolezanka 22.06.07, 19:40 Gratuluje! To znaczy, ze kolezanka w ostatniej chwili zmienila plany, i zostawia samochod u kogos innego. A moze przyjezdza pociagiem? Odpowiedz Link
52ania Re: Zgłaszam, że jestem..... 22.06.07, 23:00 Bawię wnusię, truskawki przetworzone, chwasty wyrywam na bieżąco.Zagladam tutaj. Odpowiedz Link
kendo Re: Zgłaszam, że jestem..... 24.06.07, 08:29 powiem,ze sa nieraz dni,gdz<ie niemam ochoty na kompa,ale pojawiam sie w miare czesto,tak mysle, Ewo,udanego wspinania sie po gorach, znajdz krysztal gorski,slicznie bedzie sie mienil w ogrodzie,ja znalazlam po budowie obok nas,piekny kwarc duzy,/czy jak to sie zwie)znajomy pomogl mi przytaszyc go w samochod,pozniej ustawil w centralnym punkcie ogrodu,inny znajomy chetny jest wyborowac w nim dziure by sluzyl za fontanne,tak sie zastanawiam nad tym,bo trzba by bylo kopac "dziure"a tu na razie niema z nikada zaiteresowania w pomocy. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 24.06.07, 21:15 Siedzę sobie na wsi, a jak mi sie znudzi to przyjeżdżam do lublina i tak w kółko.Dopóki mama może być kilka dni sama to jest dobrze Gorzej będzie jak byśmy musiały sie na cos zdecydować czyli wieś czy miasto. Do miasta gminnego Żółkiewka mam 1,5km chodzę terazpiechotą, bo mi sie zepsuł rower.W żółkiewce jest dwa kościoły, szkoła podstawowa, gimnazjum, i jakieś trzy śzkoły ponadgimnazjalne oraz trzy apteki /w jednej można wszystko kupić bez recepty/ i trzy zakłady fryzjerskie,gdzie czeszą tak jak w mieście a dużo taniej. Sklepów jest też dużo.Chętnie bym się przniosła tam na stałe, ale mąż i córka są alergikami i żle znoszą tamtejszy klimat. Jak jestem w mieście to jeszcze uprawiam działkę.W tym roku ładnie mi rośnie papryka i pomidowy oraz będzie dużo winogron różnych. A z owoców tylko gruszki i trochę jabłek i brzoswiń. Odpowiedz Link
52ania Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 24.06.07, 23:01 No to ladnie, wszystkie sie odmeldowały, a gdzie Grenka?Wiecie moze, co planowala. Bozenko, wiem teraz mniej wiecej gdzie Twoja wieś, ale prosba o opis samej wsi pozostaje. Ewa, życzę milego urlopu.Mam nadzieję, że zabierzesz odpowiednie obuwie w góry, bo jak spotykam na szlaku panie w klapkach, to aż mi ciarki po plecach przechodzą. Odpowiedz Link
pia.ed Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 24.06.07, 23:26 Gdzie lezy ta Żółkiewka ? Nigdy o niej nie slyszalam, ale z ilosci aptek, szkol i kosciolow musi to byc duze miasto! bozenamroczek1 napisała: > Do miasta gminnego Żółkiewka mam 1,5km chodzę teraz piechotą, bo > mi sie zepsuł rower.W żółkiewce sa dwa kościoły, szkoła podstawowa, > gimnazjum, i jakieś trzy śzkoły ponadgimnazjalne oraz trzy apteki > i trzy zakłady fryzjerskie,gdzie czeszą tak jak w mieście a dużo taniej. Sklepów jest też dużo. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 25.06.07, 20:37 Zółkiewka jest 50km na południe od Lublina. Gdybyś pracowała w IPN to byś wiedziała, bo ostatnio dużo zajmowali się mordem żydów w 1939r. A kościołów jest dwa, bo w latach 50-tych był jakiś rozłam i powstał polsko-katolicki. Dla okolicznych wsi jest to rzeczywiście miasto. W poniedziałek dzień targowy, ale nie mam odwagi nawet pójść po zakupy w ten dzień, chyba że po południu, bo sklepy czynne do 20.00 Odpowiedz Link
adria231 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 12.07.07, 18:40 Ja ostatnio tworzyłam swoja stronę www www.panihelenka.republika.pl/ troche zajęło mi czasu,a i teraz ciągle coś dodaję. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 12.07.07, 20:44 Adria Podoba mi sie twoje ciekawe życie na emeryturze. Skoro byłaś na antypodach to czy prawda, że tam się chodzi do góry nogami? Odpowiedz Link
52ania Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 12.07.07, 22:34 Adria, stronka bardzo ciekawa.Widac, że jestes człowiekiem czynu.Konsekwentnie realizujesz swoje marzenia.Życzę powodzenia i wielu jeszcze ciekawych wyjazdow. Odpowiedz Link
pia.ed ................................. ..... 13.07.07, 10:22 Teraz ja zadaje pytanie: GDZIE SIE PODZIALY FORUMOWE EMERYTKI? Tak malo uczestniczacych osob jak teraz rzadko sie zdarzalo, a przeciez pogoda raczej sprzyjajaca siedzeniu przy komputerze. Odpowiedz Link
kendo Re: ................................. ..... 13.07.07, 10:27 ech tam.....czasami nie chce sie siedziec nawet przy kompie( ale podpisuje sie,ze jestem zyczac udanego dnia PS;..Adrio, stronka ciekawa.... Odpowiedz Link
olejowy.bogacz Re: norma 15.07.07, 16:27 Jaka norme wpisow na niedziele sponsor przywalil? Odpowiedz Link
pia.ed Re: norma 15.07.07, 20:12 Na tym forum nie ma sponsora i nie ma normy ... Ale dwa czy trzy wpisy na dzien, z mysla o tym ile osob CZYTA posty, to troszke malo. Zreszta kto jak kto, ale emerytki powinny miec czas, bo chyba nie beda ganiac az do usr.... smierci? Odpowiedz Link
adria231 Emerytki nie maja czasu 15.07.07, 22:04 Byłam dziś na wycieczce oglądać kopiec Grunwaldzki(rocznica bitwy pod Grunwaldem).Kopiec usytuowany jest niedalego Krakowa.Kto zgadnie -gdzie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Emerytki nie maja czasu 16.07.07, 09:54 Przeczytałam.W Niepołomicach na Wężowej Górze.Teraz będę wiedziała. Odpowiedz Link
kendo Re: Emerytki nie maja czasu 16.07.07, 10:02 eeeeeeeeeeeeee...to ja niewiem, ale chetnie sie dowiem. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Emerytki nie maja czasu 16.07.07, 22:24 A ja cały czas dzis kombnuję jakby tu wlezc do lodówki.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Emerytki nie maja czasu 17.07.07, 05:44 Wczoraj mieliśmy 35 st.Dobrze jednak,że te upały są przeplatane gorszą pogodą. Irenka,a jakby wyjąć półki i na scyzoryk ? Albo taaką dużą balię na dworze wypełnić wodą,tylko teraz nie ma balii. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Emerytki nie maja czasu 17.07.07, 08:03 jaga_22 napisała: > Wczoraj mieliśmy 35 st.Dobrze jednak,że te upały są przeplatane gorszą pogodą. > Irenka,a jakby wyjąć półki i na scyzoryk ? > Albo taaką dużą balię na dworze wypełnić wodą,tylko teraz nie ma balii. Nie potrzeba balii, przecież obecnie są plastikowe baseny. Odpowiedz Link
52ania Re: Emerytki nie maja czasu 17.07.07, 22:26 Basen dobra rzecz, ale trzeba go miec. Odpowiedz Link
pia.ed Upaly ... ... ... 17.07.07, 23:11 Jak nie ma basenu, to wystarczy waz gumowy ... Odpowiedz Link
ewa553 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 18.07.07, 07:46 odmeldowuje sie na jakis czas i prosze o usprawiedliwienie))) Moje cioteczne wnuki przylatuja jutro, a zeby bylo weselej to jeden jutro, drugi w piatek, tak wiec wolno mi codziennie jezdzic na lotnisko oddalone 128 km. I jak sie juz do tego jezdzenia przyzwyczaje, musimy tam w niedziele (po raz trzeci) jechac, bo lecimy do Barcelony - na cale 8 dni! Ciesze sie bardzo, ale teraz mam sporo przygotowan typu pranie, prasowanie, podlogi itepe, zebym podczas ich pobytu nie musiala sie niczym zbednym zajmowac. Zagladacx tu z ciekawosci moze i bede)) pozdrawiam! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 18.07.07, 10:43 Ewa,baw się dorze.Dobrze jak młodość jest blisko nas,to i my zaczynamy się zachowywać podobnie,czyli bardziej beztrosko i czujemy się młodsi. Odpowiedz Link
pia.ed A gdzież to podziały - ewa 19.07.07, 00:11 A jak zalatwilas wyjazd do Barcelony? Czy to wycieczka, czy tez osobno samlot i hotel? Z jakiego lotniska lecisz? Odpowiedz Link
ewa553 Re: A gdzież to podziały - ewa 19.07.07, 07:59 ja wyjazdy z ciotecznym wnukiem zawsze organizuje sama. (tym razem jest ich dwoch). Chlopak przylatuje do mnie na 3 tygodnie, w tym na jeden tydzien wybywamy. Kupuje tani lot albo Ryan Air albo WizzAir z Hahn - to jest lotnisko 130 km ode mnie. Tam jedziemy autem, ktore zostawiam na parkingu. Mieszkanie lub hotel tez zawsze wyszukuje w internecie. W Barcelonie bedziemy bardzo fajnie mieszkac, bo u dwoch polskich studentek, ktore odnajmuja dwa pokoje. Klitke dla mnie, dwuosobowy dla chlopcow. W bardzo dobrym miejscu. Cena jak na Barcelone dostepna. Tylko w tym roku mialam troche pecha z samolotem, bo do Barcelony podrozaly. Ale i tak tanio w porownaniu z liniami regularnymi. Bardzo sobie cenie takie indywidualne zwiedzanie. Wybierasz sie gdzies? Poradzic Ci cos? Odpowiedz Link
boryska1 Re: A gdzież to podziały - ewa 19.07.07, 12:33 witam dopiero teraz was znalazłam po ślubie młodszej latorośli..podzieliliśmy duże na dwa przeprowadzilam się do mojego rodzinnego miasteczka blizej kuzynow i grobow najbliższych no i ja też będę miała bliżej hihihi to na razie tyle macham przyjaznie mój pies ogonkiem Odpowiedz Link
pia.ed Re: A gdzież to podziały - ewa553 19.07.07, 14:46 A ja wyszukujesz mieszkania na internecie? Ogloszenia sa po angielsku, a tym wypadku pewnie po hiszpansku. Znasz dobrze te jezyki? W Barcelonie bylam kilkakrotnie, bo mieszkalam 80 km od niej, ze swietnym polaczeniem kolejki podmiejskiej. To bylo jeszcze przed wprowadzeniem euro, wiec bilety kolejowe kosztowaly grosze. Bardzo chetnie bym jeszcze raz pojechala, tylko ze hotele sa drogie jesli jest sie samemu. Na mieszkania tez nie chca przyjac samotnej osoby, bo im sie nie oplaci! Skoro bedziesz u tej studentki, to dowiedz sie o mozliwosc wynjecie "klitki" po sezonie. Odpowiedz Link
ira.mak Re: A gdzież to podziały - ewa553 19.07.07, 15:33 Własnie dzis już 3 razy zrobiłam użytek z węża.Basenik mam malutki ,dla Agusi-jak babcia wlezie to....Ale cos sie zaczyna chmurzyć.Ewka,baw sie dobrze,zazdroszczę ci tej Barcelony. Odpowiedz Link
boryska1 Re: A gdzież to podziały - ewa553 20.07.07, 08:34 mój komp chyba se zakochal raz ma normalne literki innym razem duże wtedy nie muszę nawet używać okularów pomożecie ??????????????? hihihi w ustawieniach byłam Odpowiedz Link
ewa553 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 20.07.07, 08:37 ach Ira, najbardziej mozesz mi zazdroscic mojego 15-latka. Urosl od lutego sporo, bylo wczoraj smiesznie jak z przyzwyczajenia zarzucil mi reke na ramie i trafil dlonia w cyca))) speszyl sie mocno, nie byl na to przygotowany. On jest kochany, nie boczy sie jak inne dzieci w tym wieku. Jest prawdziwym kumplem. Dzis odbieramy drugiego z lotniska. Ciekawe jak bedzie, bo z tym 17- latkiem jestem mniej zzyta. Ale musi byc fajnie, to sobie postanowilam i basta))) Odpowiedz Link
pia.ed Re: A gdzież to podziały się Ewa 20.07.07, 11:54 Kiedy bedziesz miala czas, to odpowiedz mi na pytanie o Barcelone, ktore zamiescilam wczoraj. Odpowiedz Link
ewa553 Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 26.07.07, 17:18 Przesylam buziaki z Barcelony. Jest b osko, opowiem po powrocie. Tylko tyle: Woody Allen kreci tu film i stalam dyis blisko NIEGO i jestem cala szczesliwa. Odpowiedz Link
ira.mak Re: A gdzież to podziały się forumowe emerytki? 26.07.07, 17:40 EWA ,rób zdjęcia,przybliżysz nam Barcelonę i baw sie dobrze! Odpowiedz Link