grenka1 18.08.07, 15:41 Człowieka trafia po prostu szlag. wiadomosci.o2.pl/?s=260&t=396145 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
52ania Re: ZUS 18.08.07, 16:04 Grenka1, teraz przed wyborami tylko będą rozdawac.Trzeba będzie wszystkim odchodzącym dac odprawy, nagrody.O emerytach powiedzą: a co to 12-15zl znaczy dla beneficjenta.Waloryzacja jest niepotrzebna. Ciekawa jestem, czy Paweł Wypych też odejdzie i czy rozda następne 56 mln. Odpowiedz Link
grenka1 Re: ZUS 18.08.07, 16:19 Popracuje przez dwa lata, da wszystkim hojne nagrody, potem zachoruje na okres 6-ciu m-cy i ze względu na zły stan zdrowia odejdzie na rentę z wysoką odprawą. Odpowiedz Link
pia.ed Re: ZUS 18.08.07, 16:21 Podzielilam te miliony przez 40 tysiecy pracownikow i wyszlo mi 700 zl na osobe! Przypuszczam jednak, ze szefowie dostali duzo wiecej, a "doly" duzo mniej... Odpowiedz Link
ira.mak Re: ZUS 18.08.07, 16:33 To już reguła-że jak ktos się dorwie do koryta to sie musi nachapać jak najwiecej.Nas moze szlag trafiać-i tak to mają w d.....Mają odpowiednie ustawy,zarządzenia ktore im to umozliwiają.A że nie ma pieniedzy w budzecie na służbę zdrowia,na domy dziecka,praktycznie na nic-a co to kogo obchodzi?Tylko w idiotycznych reklamowkach w TV PIS sobie wyciera gębę Ojczyzną i spoleczeństwem.Niedobrze sie robi. Odpowiedz Link
grenka1 ZUS - dzielenie 18.08.07, 16:50 A mnie średnia wyszła inna. W ciągu 7 m-cy Wiktorow przeznaczyła na nagrody dla 40 tys. załogi 56 mln. zł. (26 mln + 32 mln = 56 mln.)co wypada 1.400/łeb. Przed samym odejściem dała te 32 mln : 40 tys = 800 zł./łeb. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ZUS - dzielenie 19.08.07, 08:43 Ona to zrobiła na złość za jej odejście.Mało macie pieniędzy? no to będziecie mieli jeszcze mniej. Emeryci,renciści są tutaj najmniej ważni. Już dawno było o niej niepochlebnie,więc po cholerę ją trzymali. Wypych na samym początku zwolił chyba..3 sekretarki,bo było 4. Może to tylko takie mocne wejście,pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link
pia.ed Re: ZUS - dzielenie 19.08.07, 10:55 Liczylam tylko te ostatnia premie i rzeczywiscie "tabliczka mnozenia mi sie klania" bo 4x7 jest 28, a nie 32 ... "Przed samym odejściem dała te 32 mln : 40 tys = 800 zł./łeb." Odpowiedz Link
grenka1 Re: ZUS 01.09.07, 10:44 Paranoja, żeby tak traktować ludzi. wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=9560 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: ZUS 01.09.07, 12:39 To jest normalnie skur....two.Orzecznik działa jak Kaszpirowski. Przecież była sprawa kobiety chorej na raka złoliwego,wyniszczonej przez chorobę i uzdrowioną cudownie przez orzecznika. Pewnie już nie żyje. Odpowiedz Link
52ania Re: ZUS 01.09.07, 17:58 Te wszystkie anomalie uchwalili nasi politycy.Takie są przepisy i wszystko OK!A, że niepełnosprawnego karają za to, że nie prosi państwo o łaskę tylko dorabia, to nic, na kimś trzeba zrobic oszczędnosci.Gdyby ten niepełnosprawny "załatwił"z orzecznikiem byłoby inaczej, a tak pozbawiono go renty ;-(((((.Mnie też denerwuje, jak rządzący odnoszą się do emerytów.Przecież zapracowałam na tą emeryturę więc po co jeszcze upokarzac.Dlaczego kobiety pracujące w biznesie nie maja zasiłku macierzyńskiego, dla mnie to niepojęte.Ważne, że mają na swoje odprawy, ważne, że sztucznie tworzyli stanowiska pracy dla swoich partyjnych kolegów (ministerstwo budownictwa i to od gospodarki morskiej...i nie wiem co jeszcze)i marnotrawili nasze pieniądze.Teraz powinni odejsc bez nagród i odpraw zarówno urzędasy jak i posłowie.Tego nigdy nie zrobią, bo brakuje im honoru. Odpowiedz Link
grenka1 Re: ZUS 01.09.07, 18:53 52ania napisała: > Dlaczego > kobiety pracujące w biznesie nie maja zasiłku macierzyńskiego, dla > mnie to niepojęte. Nie tylko nie mają zasiłku macierzyńskiego. Chorować mogą tylko cały miesiąc wtedy nie zapłacą składki ZUS- owskiej. Za mniejszą ilość dni choroby nie otrzymają zasiłku chorobowego, ale składki na ZUS muszą zapłacić w pełnej wysokości. Nie wolno im brać zwolnienia na chorujące dzieci - ZUS nie uwzględnia zwolnień na opiekę. Nie wolno im iść na urlop, ponieważ prawo nie przewiduje zawieszenia działalności. To co wypisałam powyżej obowiązywało już w latach 80 i tak jest bez zmian do tej pory. Odpowiedz Link
52ania Re: ZUS 01.09.07, 20:56 To jest jawna dyskryminacja.Przeciez wszyscy płacą na ZUS i jakim prawem dyskryminują takie osoby.To co, dziecko fryzjerki jest inne niż kadrowej?Ono nie potrzebuje matczynej opieki?Nasi politycy to tak jak "narcyz" zapatrzeni są tylko w siebie i nie myślą o tym, że prawo należy zmienic, bo jest absurdalne.To tak, jak z naszymi emeryturami, Kaczyński krzyczał, to trzeba zmienic, emeryci powinni miec zapewnioną coroczną waloryzacje. Na tym się skończyło, nadal obowiazuje ustawa wprowadzona przez Hausnera.Nasi parlamentarzysci to lenie, dla nich najważniejsze są komisje, lustracje, a nie tworzenie prawa.Czytałam ostatnio o prawie budowlanym.Barszcz chce wprowadzic niemal samowolkę budowlaną.Pamietam, jak deweloper działajacy na moim osiedlu chciał nam pod nosem wybudowac blok.Przepychanki trwały cały rok, aż w końcu wygralismy i za płotem mamy z obydwu stron domy jednorodzinne, a rogiem graniczymy z szeregowcem.Gdyby istniało prawo Barszcza, deweloper by budował, a my moglibysmy chyba isc na skargę do p Boga, bo na sąd nie byłoby nas stac.Tak to nasi politycy są bezmyślni.Ja tak wierzyłam w koalicję PO i PiS.Miałam nadzieję, ze w końcy będzie normalnie i tak sie zawiodłam, że chcę im wykrzyczec: jesteście bez honoru, zapatrzeni tylko w siebie.Przepraszam, poniosło mnie i zboczyłam z tematu, ale to tak boli. Odpowiedz Link
grenka1 Re: ZUS 04.09.07, 13:33 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4457752.html Zobaczcie po ile tysięcy premii dostali pierdzistołki z ZUS-u Odpowiedz Link
52ania Re: ZUS 04.09.07, 19:27 Czytałam to i głośno mówiłam sama do siebie, chyba już ze mną coś nie tak;-((((((Mam nadzieję, że ta kobieta zejdzie ze sceny politycznej i bedzie poprawiac swój imag na własny rachunek.Moim zdaniem za takie nieprawidłowosci powinna odpowiadac rodzinnym majątkiem. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: ZUS 05.09.07, 11:32 Co z tego, że odejdzie jeden czy drugi. Co wziął to mu nikt nie odbierze, a jeszce dołożą odprawę. Odpowiedz Link
grenka1 ZUS - Sanatoria 15.09.07, 10:47 Dla biednych niewygody dla bogatych same luksusy Upokorzenie, rozgoryczenie i gniew - to uczucia, które targają chorymi skierowanymi przez Narodowy Fundusz Zdrowia do polskich uzdrowisk. W sanatoriach traktują ich jak ludzi drugiej kategorii. Upychają w kilkuosobowych klitkach i zupełnie nie przejmują się ich losem. Wszystko dlatego, że całą uwagę zajmują bogaci kuracjusze. efakt.pl/ Odpowiedz Link